Suomi
Gamereactor
uutiset

Xbox Game Pass, PC ja pilvipelaaminen toivat Microsoftille ennätysvoitot

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Microsoft on paljastanut, että heidän vuosineljänneksensä lokakuusta joulukuuhun oli poikkeuksellisen hyvä ja tuottoisa sekä voittoisa. Sitä puhdasta voittoa tehtiin peräti 15,5 miljardia dollaria. Toisin sanoen Microsoft teki yhdellä vuosineljänneksellä enemmän voittoa kuin mitä he olisivat maksaneet kahdesta Bethesdasta.

Syiksi kerrotaan PC-käytön huima nousu, joka puolestaan johtunee kotona tehtävän etätyön huimasta lisääntymisestä koronaviruksen jylläyksen vuoksi. Surface on lisäksi iso bisnes 3% kasvullaan, ja dollareissa kaksi miljardia. Pilvipalvelubisnes puolestaan kasvoi 21-26% osastosta riippuen, ja Azure-palvelimet kasvoivat 50%.

Xbox Game Passilla on nyt yli 18 miljoonaa tilaajaa (nousua yli kolme miljoonaa sitten syyskuun). Xbox Livellä on yli 100 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää. "Xbox Content and Services" kasvoi 40%, ja tuottaa nyt enemmän tuloja kuin koko Xbox Gaming -osasto tuotti vastaavana aikana vuonna 2019.

Xbox-konsolien myynti kasvoi 86%, mikä tietenkin johtuu uuden konsolisukupolven alkamisesta. Gaming-tuotto kasvoi 51%. Microsoft teki kuitenkin selväksi, että uusien Xbox-konsolien saatavuusongelmat jatkuvat ainakin maaliskuun loppuun 2021 saakka.

Xbox Game Pass, PC ja pilvipelaaminen toivat Microsoftille ennätysvoitot


Ladataan seuraavaa sisältöä