Suomi
Gamereactor
uutiset

Disney suuntaa taas kohti perinteistä elokuvateatterilevitystä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maailmalla jylläävä koronavirus on pakottanut useat suuret elokuvajulkaisijat laittamaan odotetut elokuvansa katsottaviksi suoratoistopalveluihinsa perinteisen elokuvateatterilevityksen sijasta. Disney+ onkin saanut sellaiset elokuvat heti tuoreeltaan kuin Pixarin animaatio Soul, Raya and the Last Dragon ja Mulan. Samaa strategiaa noudattaa myös Marvelin Black Widow, ja Pixarin Luca.

Gamereactor uutisoi aiemmin Warner Median ilmoittaneen, että alkaen vuodesta 2022 se aikoo tuoda uutuuselokuvansa perinteiseen tapaan ensin elokuvateattereihin. Tämä siitä huolimatta, että he ovat tehneet sopimuksen HBO:n kanssa suoratoistoesityksistä. Ensi vuodesta alkaen Warner Brosin uutuuselokuvat pysyvät ensimmäiset 45 päivää elokuvateatereissa, kunnes sitten ne saapuvat HBO:n suoratoistopalveluun katsottavaksi. Päätökseen vaikutti ennen kaikkea Godzilla vs. Kong -elokuvan saavuttama menestys perinteisillä lippuluukuilla. Godzilla vs. Kongin Gamereactorin arvion voi lukea täällä. Ihmiset ovat siis hiljalleen palaamassa katsomaan elokuvia teattereihin nyt, kun koronaviruksen jylläys on hiljakseen helpottamassa.

Disney näyttää ottavan mallia Warner Medialta, sillä Disney on julkistanut useitakin odotettuja elokuviaan olevan suuntaamassa ennen kaikkea elokuvateattereihin. Asiasta uutisoi IGN. Joukossa ovat Jungle Cruise (30.7.), Ryan Reynoldsin Free Guy (13.8.) ja Peter Jacksonin dokumentti The Beatles: Get Back (27.8.).

Ehkäpä Marvelin Black Widow on viimeinen elokuva, joka saapuu yhtä aikaa niin elokuvateattereihin kuin Disney+ -palveluunkin 9. heinäkuuta.

Disney suuntaa taas kohti perinteistä elokuvateatterilevitystä


Ladataan seuraavaa sisältöä