Suomi
Gamereactor
uutiset

Ridley Scottin historiallinen The Last Duel on tumma ja vakava heti ensitrailerissaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ohjaaja Ridley Scott tunnetaan muun muassa elokuvista Alien, Blade Runner ja Gladiaattori. Hänen uusin työnsä on historiallinen The Last Duel, joka saa ensi-iltansa Suomessa lokakuussa 2021. Pääosissa nähdään Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ja Ben Affleck.

Elokuva perustuu Eric Jagerin kirjaan The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat in Medieval France, joka ainakin ilmeisesti perustuu tositarinaan. 1300-luvulla käytiin niin sanottu satavuotinen sota, joka jatkui 1400-luvulle saakka. Synopsis kertoo, mistä on kyse, ja mukana tuntuisi olevan myös nykyaikaan sopivia moderneja teemoja.

"Elokuva tutkii miesten kaiken kattavaa valta-asemaa, oikeuden haurautta ja yhden naisen voimaa ja rohkeutta puolustaa totuutta. Tositapahtumiin perustuva elokuva purkaa pitkään vallinneita olettamuksia Ranskan viimeisestä parlamentin hyväksynnän saaneesta oikeudellisesta kaksintaistelusta, joka käytiin kahden entisen ystävyksen - joista oli tullut katkeria kilpailijoita - Jean de Carrougesin ja Jacques Le Gris'n, välillä. Carrouges on kunnioitettu ritari, joka tunnetaan taistelukentillä osoittamastaan rohkeudesta. Le Gris on normandialainen ritari, jonka äly ja kaunopuheisuus tekevät hänestä yhden hovin ihailluimmista aatelisista. Kun Le Gris raiskaa Carrougesin vaimon, Margueriten, päättää Marguerite rikkoa hiljaisuuden ja syyttää hyökkääjäänsä Le Gris'n kieltäessä kaiken. Margueriten teko on paitsi rohkea ja uhmakas, myös hengenvaarallinen. Tätä seuraa oikeudellinen kaksintaistelu kuolemaan saakka, jonka myötä kaikkien kolmen kohtalo jätetään Jumalan käsiin."

HQ
Ridley Scottin historiallinen The Last Duel on tumma ja vakava heti ensitrailerissaan


Ladataan seuraavaa sisältöä