Suomi
Gamereactor
uutiset

Sony menetti yhdessä päivässä osakkeidensa arvosta 20 miljoonaa dollaria

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vielä ei ole tiedossa, millä tavalla Microsoft käsittelee Acrivision Blizzardin pelisarjoja sitten, kun firma on lopullisesti ostettu pois kuljeksimasta. Kauppaa ei olla saamassa päätökseen vielä vähään aikaan, sillä prosessi saattaa viedä jopa 18 kuukautta. Activision Blizzard onkin toistaiseksi itsenäinen firma, joka voi tehdä mitä mielii.

Oletettavasti Microsoft tekee samoin kuin aikoinaan Bethesdan kanssa. Toisin sanoen Xbox Game Pass ja PC Game Pass saavat kosolti yksinoikeuksia, kun taas klassiset pelit ja live sevice -nimikkeet ovat edelleen muillakin alustoilla. Isoin kysymys on tietenkin se, onko Call of Duty jatkossakin monialustapeli, vai eikö ole.

Pelkkä uhka Call of Dutyn jäämisestä pois Playstationin valikoimista, tai siitä että Xbox Game Passiin olisi tulossa se parempi versio kuin Playstationille, on aiheuttanut Sonyn osakkeiden arvolle merkittävän laskun. Bloombergin mukaan yhdessä ainoassa päivässä Sonyn markkina-arvosta katosi 20 miljoonaa dollaria (13%).

Kyseessä on mittavin pudotus Sonylle sitten vuoden 2008. Asiaa kommentoi Asymmetric Advisorsin analyytikko Amir Anvarzadeh.

"Sony will have a monumental challenge on its hands to stand on its own in this war of attrition. With Call of Duty now most likely to be added exclusively to the Game Pass roster, the headwinds for Sony are only going to get tougher."

Morningstar Researchin analyytikko Kazunori Ito ennustaa Sonylle vaikeampia aikoja.

"Sony will struggle to match Microsoft in terms of money it can spend to buy popular game IP. Falling shares illustrate investors are worried that Sony may not be able to keep winning if indeed the industry shifts away from the hardware-based model."

Sony menetti yhdessä päivässä osakkeidensa arvosta 20 miljoonaa dollaria


Ladataan seuraavaa sisältöä