Suomi
Gamereactor
uutiset
Prey 2

Taustoja Prey 2:n ongelmista

Sopimuskiista varjostaa scifi-peliä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Prey 2:n viivästymiseen johtaneiden tapahtumien taustoja on tuotu julkisuuteen. Nimettömänä pysytellyt sisäpiirinlähde kertoo Shacknewsille, että pelin kehitystä varjostaa raju sopimuskiista kehittäjä Human Head Studiosin ja Bethesdan emoyhtiön Zenimaxin välillä. Kiista on hyydyttänyt projektin kuukausiksi.

Ilmeisesti Human Head ei ollut tyytyväinen saamaansa julkaisusopimukseen ja yritti neuvotella paremmat ehdot lopettamalla kehityksen tykkenään viime marraskuussa.

Aluksi neuvottelut etenivätkin, mutta lähteen mukaan käänne kitkerämpään suuntaan tapahtui alkuvuodesta, kun Zenimax lopetti yhteydenpidon studion kanssa. Studio alkoi epäillä, julkaistaisiinko peliä enää koskaan.

Suhteita saatiin vielä lämmitettyä maaliskuun alkuun mennessä, mutta tästä edemmäs lähde ei osaa neuvotteluista kertoa.

Bethesda julkaisi eilen tiedotteen, jossa se kertoi pelin kehityksen takkuilleen viimeisen vuoden aikana ja ettei laatu vastaa sen odotuksia. Yhtiö sanoi kuitenkin panostavansa peliin, jotta se saataisiin kauppojen hyllyille, vaikka sitten myöhässä.

Toistaiseksi ei ole varmuutta, jatkaako Human Head Studios Prey 2:n kehitystä vai vaihdetaanko kehitysvastuu muualle. Human Head ei ole asiaa suostunut kommentoimaan, mutta on aiemmin vihjannut työstävänsä toista merkittävää projektia.

Prey 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tällainen Prey 2 olisi ollut

Tällainen Prey 2 olisi ollut

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Eurogamer on julkaissut videosarjan, jossa käsitellään peruttua Human Headin kehittämää Prey 2 -peliä. Aina vuoteen 2011 peli oli työn alla, kunnes Bethesda kuoppasi...



Ladataan seuraavaa sisältöä