Suomi
Gamereactor
lifestyle

Valve käräjille Britanniassa, haastesumma 656 miljoonaa puntaa

Valvea syytetään määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä Britanniassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Valvea on syytetty kilpailun sulkemisesta PC-markkinoilla Lontoon Competition Appeal Tribunalissa nostetun uuden kanteen mukaan. Kanteessa väitetään, että jättimäisen digitaalisen markkinapaikan Steamin omistaja Valve on pakottanut pelijulkaisijat allekirjoittamaan "hintapariteettivelvoitteet", jotka estävät nimikkeiden myynnin halvalla kilpailevilla alustoilla.

Kanteessa väitetään sitten, että tämä on antanut Valvelle mahdollisuuden veloittaa jopa 30% liiallisesta palkkiosta, mikä on saanut pelaajat maksamaan liikaa lisäosista ja peleistä. Valvea syytetään Ison-Britannian kilpailulainsäädännön rikkomisesta kuuden vuoden ajan.

Steam on aina ollut hallitseva PC-digitaalinen markkinapaikka, mutta kun katsot kilpailua, ei ole vaikea ymmärtää, miksi Valve pysyy huipulla. Hardcore Steam -fanipojat ja se, että monet muut digitaaliset markkinapaikat eivät pysty tarjoamaan samaa valikoimaa ja ominaisuuksia, tarkoittaa, että Steam pysyy kuninkaana, joko oikeudenmukaisesti tai epäoikeudenmukaisesti.

Onko Steam mielestäsi liian hallitseva?

Tämä on mainos:
Valve käräjille Britanniassa, haastesumma 656 miljoonaa puntaa

Kiitos, BBC.Ladataan seuraavaa sisältöä