Suomi
Gamereactor
lifestyle

Varhaiset ihmiset lähtivät Euroopasta 200 000 vuodeksi

Kävi ilmi, että lähdimme mantereelta päätettyämme, että se oli hieman liian kylmä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kävi ilmi, että varhaiset ihmiset, asuttuaan Euroopassa noin 300 000 vuotta, lähtivät mantereelta päätettyään, että se oli aivan liian kylmä.

Varhaiset esi-isämme, jotka tunnetaan nimellä Homo erectus, saapuivat Eurooppaan Afrikasta noin 1,4 miljoonaa vuotta sitten. Sitten Euroopassa lämpötila laski noin 5 astetta. Aivan kuten brittiläiset lomailijat nykyään, esi-isämme päättivät, että Eurooppa oli aivan liian kylmä, ja suuntasivat takaisin lämpimiin maihin noin 200 000 vuodeksi.

Ihmisiä ei käytännössä ollut Euroopassa tänä aikana, ja he palasivat vasta, kun he olivat sopeutuneet kylmään. On mielenkiintoista ajatella, että suuri osa maapallosta oli esi-isiemme asuttamaton niin kauan.

"Varhaiset ihmiset eivät olleet vielä hyvin sopeutuneet selviytymään tällaisista äärimmäisistä olosuhteista." Professori Axel Timmermann kertoi BBC:lle. "Ei ole suoria todisteita siitä, että he voisivat edes hallita tulta tällä hetkellä. Siksi Euroopan äärimmäisen kylmät ja kuivat olosuhteet ja vastaava ruoan puute ovat varmasti haastaneet suuresti ihmisten selviytymisen.

Tämä on mainos:

British Museumin professori Nick Ashton väitti, että tämä kylmyys olisi voinut laukaista evolutiivisia muutoksia esi-isissämme. "Eurooppa oli ihmisen sopeutumisen laboratorio", hän sanoi. "Kestävämpi laji palasi Eurooppaan joko siksi, että he oppivat selviytymään paremmin, tai se oli toinen laji, jolla oli kehittyneempi käyttäytyminen, jonka ansiosta he pystyivät sopeutumaan."

Oma ihmislajimme, Homo sapiens, syntyi noin 400 000 vuotta sitten, kehittyi Afrikassa ja asettui Eurooppaan vasta noin 42 000 vuotta sitten.

Varhaiset ihmiset lähtivät Euroopasta 200 000 vuodeksi
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä