Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Peter Molyneux on talent, creativity, and the European industry - Full Round Table at Gamelab Tenerife 2022

Peter Molyneux on talent, creativity, and the European industry - Full Round Table at Gamelab Tenerife 2022

Audio transcriptions

"Tarkoitan, että mielestäni ensimmäinen asia on, että puhumme ongelmista ja - On paljon ongelmia kehitysstudioiden rahoituksessa, ja on paljon ongelmia lahjakkuus, miten saatte lahjakkaita ihmisiä, miten saatte aikaan lapset haluamaan työskennellä pelialalla, miten saat lapset tajuamaan, - että se ei ole vain pelkkää pelaamista koko ajan, vaan että on olemassa erilaisia teoksia, paljon puhutaan löydettävyydestä, siitä, kuinka saa pelinsä löydetyksi, joten puhumme näistä ongelmista siinä vaiheessa ja minusta suurin ongelma on se, että Euroopan pitäisi olla koti sille, että ja olen huolissani siitä, että ehkä se ei ole niinkään pelien koti, vaan enemmänkin..."

"Amerikassa, Kiinassa ja Japanissa, ja nykymaailmassa tarvitsemme todella yhdistyä ja tehdä siitä pelien koti. Tiedättekö, minusta Eurooppa, erityisesti Iso-Britanniassa, mutta koko Euroopassa on tapana olla paljon enemmän...
ottamaan riskejä pelien suunnittelussa."

"Amerikka ja Kiina ovat loistavia idean hyödyntämisessä, me olemme loistavia - keksimään ideoita, ja todellinen tragedia minulle on se, että monet eurooppalaiset - täältä alkunsa saaneita ideoita hyödynnetään muualla maailmassa.
tarvitsemme jonkinlaisen tavan keksiä näitä ideoita, luulen, että olemme mutta sitten kasvattaa sitä ideaa, hyödyntää sitä ideaa ja - varmistaa, että Eurooppa voi edelleen pitää idean hallussaan. Niin, uskon, että on olemassa monia tuhoisia asioita Brexitissä, itse inhosin ajatusta ja pelejä..."

"Teollisuus on varmasti yksi niistä, yksi niistä uhreista, joita te jo nyt on vaikeampi tuoda ihmisiä Britanniaan.
Meistä tuntuu, että Iso-Britannia on hieman vieraantunut Euroopasta, vaikka meidän pitäisi olla...
kokoontua yhteen ja voittaa joitakin näistä suurista ongelmista, joten ei ole mitään..."

"Rukoilen vain, että saisin Brexitin vastaisen pillerin, joka tekee kaiken...
menee ohi. Joo, tarkoitan, että Espanja on ottanut ehkä pelit vastaan, Kun sanoit, että Iso-Britannia oli tärkeä osa, historiallisesti se oli...
valtavan tärkeä osa, 90-luvun alkupuolella, luulen, että Iso-Britannia, tiedäthän.., kolmasosa kaikista peleistä tehtiin Isossa-Britanniassa, mutta en ole varma, että se pitää paikkansa nyt."

"mitä Espanja tekee ja jotkut muut Euroopan maat ovat omaksuneet sen, mitä...
peliteollisuus on ja omaksutaan se, miten pelien tekeminen, oma kulttuuri voi vaikuttaa näiden pelien tekemiseen, joten se on vaikuttava, vaikuttava, siellä on monia mielenkiintoisia yliopistoja Espanjassa, siellä on paljon, tiedättehän, täällä me olemme tässä Teneriffalla, joka on osa Espanjaa, ja se on ottanut kisat vastaan ja rohkaissut niitä - teollisuus. Onko sinulla mielessäsi jokin tietty nimi, jokin espanjalainen suosikkipeli?
Tiedätkö, olin, olin kauhuissani, että kysyisit minulta tuota, koska, koska pelkään, että valitsen jotain, joka ei ole espanjalaista, - on varmaan parasta, etten sano mitään. Yksi asia on kuitenkin, luulen, että me..."

"pitäisi juhlia enemmän pelin alkuperää, alkuperämaata, kun sanotaan, No, kertokaa minulle espanjalainen peli, minä, tiedättehän, pelissä ei ole mitään, joka sanoo, että se on...
että se on espanjalainen tai portugalilainen tai englantilainen tai mikä tahansa, eikö olisi hienoa, jos...
juhlia, että tämä on tehty Espanjassa, tämä on tehty Britanniassa. Mitä me Guildfordissa, jossa studioni sijaitsee ja on aina ollut..."

"Meillä on pieni logo, jossa lukee "made in Guildford".
joka tekee pelin Guildfordissa, laittaa tämän logon, miksi meillä ei olisi samaa myös Espanjaan tai sama Teneriffalle, minusta se olisi loistava idea. Tarkoitan, että se on ihanaa katsoa taaksepäin, ihanaa, että on nykyajan klassikoita."

"herätetään henkiin, mutta minusta on myös ihanaa innovoida ja luoda, joten mitä?
Haluaisin nähdä joitakin vanhoja nimikkeitä, jotka ottavat sen ytimen.
ja laajentaa sitä ja tehdä siitä ainutlaatuista ja omaperäistä ja tuoretta ja ajanmukaista, kun taas monesti teemme nykyaikaisen versio klassikosta, yritämme vain luoda sen uudelleen ja maailma..."

"on hyvin erilainen paikka, joten minusta on hienoa, että meillä on vanhoja pelit heräävät henkiin, mutta on myös hienoa innovoida ja viedä niitä eteenpäin.
Minulla ei ollut mitään osuutta, ja mielestäni se on tavallaan ihan tervettä, olen osa minusta on surullinen, koska rakastan Fable-maailmaa, rakastan maailman Albionia, jonka loimme, ja minulla on niin paljon ideoita, joita voi - siitä, miten kehittää tuota maailmaa ja viedä sitä eteenpäin, osa minusta ajattelee niin, mutta toinen osa minusta ajattelee, että tämä, tämä kehittäjä, - heidän pitäisi tehdä se itse, sen pitäisi olla heidän intohimonsa, heidän rakkautensa."

"ja, ja, tiedättehän, heidän ihmettelynsä, jonka he aikovat esitellä yleisölle.
yhteisölle. Minä toivon, että Fable 4, tai mikä sen nimi onkaan, kun se ilmestyy, säilyttää tuon vapauden tunteen, ei vain maailmassa, vaan myös siinä, millainen hahmosi on, antaa pelaajan olla kuka tahansa ja säilyttää huumorintajun, jonka työstämisestä nautin niin paljon."

"Haluaisin nähdä jumalapelien genren jatkuvan, kukoistavan ja kasvavan. Minun puolestani, kyse on siitä, että sinä pelaajana vaikutat järjestelmään. Tiedäthän, että Tutkin sitä, että vaikutat pieneen maailmaan, jossa on pieniä ihmisiä, Populousissa, ja se kehittyi Black and Whiteen, vaikutat..."

"olentoon ja kasvatat olentoa, ja siinä on mielestäni jumalan ydin.
pelejä, että sen sijaan, että hallitsisit jotakin täydellisesti, sinä olet - kasvamaan, annat pelaajan kasvaa ja rakentaa jotain ja nähdä toimintansa seuraukset ja minä, tiedätkö, haluaisin tutkia sitä enemmän ja Haluaisin, että muut ihmiset tutkisivat sitä enemmän, mutta ei vain ajatella, että se on peli pienistä ihmisistä, jotka juoksentelevat ympäri planeettaa, se voi olla peli, tiedäthän, se voi olla se voi olla vaikuttamista, tiedäthän, ihmisryhmään, se voi olla vaikuttamista, - nykymaailmassa, olisi kiehtovaa nähdä, mitä ihmiset tekevät. Hienoa on se."

"että peliteollisuus kokeilee asioita ja, tiedäthän, kryptopelaamista ja...
NFT:t ja kaikki nämä asiat ovat asioita, jotka meidän pitäisi hyväksyä ja kokeilla.
ja kehittyä, ja toivon, että se kehittyy edelleen. I Mielestäni ongelmani NFT-pelaamisessa sinänsä on se, että se voi olla, se voi olla vähän..."

"myrkyllinen, se tarvitsee, se tarvitsee jonkinlaista, se tarvitsee jonkinlaista sääntelyä ja se tarvitsee jonkinlaista...
hienosäätöä, mutta rakastan tätä ajatusta, että miksi ihmiset eivät ansaitsisi jotain siitä.
kun he pelaavat peliä? Tarkoitan, että se on, se on aika mielenkiintoinen asia.
käsite, aika mielenkiintoinen käsite, tiedäthän, jos sinulla menee hyvin, miksi et voi?
Ja eSportsissa tietysti tehdäänkin, mutta se on keskittynyt, tiedäthän, hyvin pienelle määrä ihmisiä, miksi emme voi levittää sitä? Joten uskon, että tulevaisuus on En usko, että ensimmäinen yrityksemme on täydellinen, mutta mielestäni tulevaisuus..."

"yritykset, tiedättehän, voivat, voivat, voivat vetää jotain ylös, joo. Tiedäthän, hauska juttu on se, että yksi asia, josta puhuimme huoneessa oli, tänään oli, Voi, ei ole innovaatioita. Ja muistan tuon keskustelun, kun kuulin tuon keskustelun peliteollisuudessa 1980-luvun lopulla, kun koko peliteollisuuden peliteollisuus olisi luultavasti mahtunut tähän koko hotelliin. Kaikki sanoivat, että kaikki pelit ovat räiskintäpelejä."

"innovaatio? Ja mielestäni peliteollisuus, kuten mikä tahansa muukin teollisuus, kuten kuten mikä tahansa muu luova teollisuus, käy läpi näitä syklejä. Ja joskus me on sykli, jossa tulee paljon uusia pelejä, tulee PUG-G:tä, - ja Fortnite ja Minecraft ja koko maailma, olemme melkein kyllästyneet siihen."

"uusiin peleihin. Toisinaan taas innovaatioita ei ole lainkaan. Ja toivon, että että olemme pääsemässä pois tuosta innovaatiottomasta syklistä. Ja silloin tarvitsemme luovuutta. Tarvitsemme ihmisiä, olivatpa he sitten opiskelijoita tai jo olemassa olevia alan ihmisiä, ajattelemaan monipuolisesti, ajattelemaan monipuolisesti, ei ajatella, että jos teen mobiilipelin, se on ilmaispeli, sen on oltava valmis tähän mennessä. Minusta se on väärin. Minä, tiedättehän, minä teen räiskintäpeliä tai battle royale -peliä, sen on oltava tällainen. I Mielestäni se on väärin. Minusta meidän on, tiedäthän, teollisuutena ja ihmisinä.., ja myös lehdistön, on ajateltava, miten voimme ottaa luovan idean ja - tutkia sitä? Mielestäni pelin luominen on kuin tutkimusmatkailua. Jos lähdet tutkimaan, et tiedä minne olet menossa, olet vain tutkimassa. Ja se on totta peli-ideasta. Aloitat, minä itse aloitan tunteella, peli, jota työstän tällä hetkellä, tunnelma, jonka halusin saada aikaan."

"ihmisiltä, miten saan ihmiset tuntemaan itsensä luoviksi? Se ihana hetki, kun luot jotain ja tiedät, että se on ainutlaatuinen ja omaperäinen sinulle, miten voin...
tehdä pelin, joka keskittyy siihen? Ja tämä monitahoinen ajattelu on mielestäni niin voimakas ja antaa meille mahdollisuuden luoda asioita, joita emme voi edes kuvitella nykyään."

"Mutta se on aina ollut sama, tiedättehän, olemme käyneet läpi näitä syklejä niin monta kertaa monta kertaa. Pitää olla tietoinen siitä, että Ian voi valitettavasti puukottaa selkään...
milloin tahansa. Kerromme sen hänelle. Huolimatta siitä, että katsomme hänen koiranpentusilmiinsä ja...
hän vannoi, että ei, ei, minä tuen sinua. Meillä on tämä juttu, kun pelaamme pelejä, että..."

"että jos haluat tehdä sopimuksen jonkun kanssa, kosketat hänen sormensa päätä. Ja sitten...
Kun aion joskus koskettaa Ianin sormea...
tätä, minun ei pitäisi tehdä tätä. Joten, kunhan vain olet, kunhan olet tietoinen koko ajan, se on parasta...
tavalla. Mutta hän on aika hyvä. Ei oteta, kiitos paljon."

Gamelab

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää