Suomi
Gamereactor
Videos
Europa Universalis IV
HQ

Lue lisää Paradox Tintosta ja 10 vuotta Europa Universalis IV

Paradox Tinto avasi ovensa kolme vuotta sitten seitsemäntenä kehitysstudiona Paradox Interactiven sateenvarjon alla ja Johan Anderssonin luovan vision alla. Tässä Gamelab Barcelona 2023 -tapahtumassa kuvatussa haastattelussa operatiivinen johtaja Sonia Linares kuvailee yrityksen tähänastista menestyksekästä toimintaa, sen keskittymistä Europa Universalisiin ja ainutlaatuista studiokulttuuria auringon suutelemassa Sitgesin kaupungissa.

Audio transcriptions

"No niin, olemme Barcelonassa Gamelab 2023 -tapahtumassa, ja täällä ollessani olisin mieluummin Sitgesissä, koska tänään on liian lämmin ja olemme tässä rakennuksessa.
Mutta sain hiljattain tietää, että Sitgesissä on yksi studio, joka on toiminut jo kolme vuotta, Paradox Tinto.
Kiitos paljon, että liityit seuraamme, Sonia. Mitä voit kertoa meille näistä Paradox Tinton kolmesta vuodesta?
Se on ollut hektistä. Se on ollut hauskaa ja haastavaa, mutta mielestäni koko tiimi on tehnyt viime aikoina uskomatonta työtä."

"Niin, no, viime aikoina alusta asti. Ja kuten sanoit, olemme Sitgesissä. Se on uskomaton paikka. Se on unelmapaikka.
Jokainen viikonloppu tuntuu pieneltä lomalta. Ja sitten viikolla mennään studioon ja tehdään töitä, koska loppujen lopuksi olemme todella intohimoisia siitä, mitä teemme, enkä voisi olla onnellisempi.
Ja tietysti me tunnemme Paradoxin. Me rakastamme Paradoxia. Olemme raportoineet Paradoxista jo vuosia. Se on tietysti lähempänä meitä Pohjoismaissa, ja tunnemme strategiapelit."

"Mihin te siis keskitytte? Enimmäkseen Europa, jos olen oikeassa?
Todellakin. Tämän studion perustivat Johan Andersson ja minä, ja Paradox Tinto tuki sitä, ja heiltä saimme paljon tukea.
Keskitymme siis pitämään pelisarjan hengissä, eikö niin? Europa Universalis luotiin Johanin toimesta pääohjelmoijana vuonna 2000.
Ja siitä lähtien hän on työskennellyt uusien vuorovaikutussuhteiden parissa, ja juuri nyt työskentelemme Europa Universalis 4:n live-sisällön parissa."

"Eli periaatteessa me julkaisemme DLC:tä tällä hetkellä.
Voitko kertoa meille mitään siitä, mitä peliin on tulossa lähikuukausina?
Olemme itse asiassa työstämässä uutta DLC:tä. Voin siis kertoa vain vähän, koska haluamme pitää hypeä ja salailua yllä, kunnes lisää asioita on selvitetty.
Mutta kyllä, se tulee pian, toivottavasti. Tänä vuonna meillä on myös Europa Universalis 4:n 10-vuotisjuhlavuosi, joten markkinointitoimia tulee toivottavasti olemaan myös paljon."

"Miten pidätte yhteisön sitoutuneena peliin näin monen vuoden ajan? Ja pyytävätkö he teiltä jo kokonaan uutta julkaisua vai uskotko, että he haluavat Europa 4:lle lisää tulevan?
Joo, tarkoitan, että yleisö ja fanit ovat aika jakautuneita. Jotkut ihmiset, tarkoitan, että he ovat jo vuosia pyytäneet lisää ja uusia vuorovaikutussuhteita, iteraatioita Europa Universalis 4:stä.
Ja he pyytävät sitä jatkuvasti. Toiset taas tietävät, että kun peli julkaistaan, se ei ole täysin valmis siinä mielessä, että sitä ei voi verrata peliin, jota on kehitetty 10 vuotta, eikö niin?
Yleisö ja fanit ovat siis hieman erimielisiä. He haluavat jotain uutta, mutta pitävät siitä mitä heillä on."

"Joten minun on sanottava, että minulla ei ole mitään luottoa yhteisön sitouttamiseen. Se kaikki on sisällön suunnittelijoiden, pelin johtajan ja muun tiimin ansiota, joka tekee loistavaa työtä.
Yritän enemmänkin auttaa heitä ja varmistaa, että kaikki toimii, rakentaa tiimiä ja varmistaa, että voimme kehittää peliä.
Mutta jos se on jonkinlaista sisällön suunnittelua, se ei ole minun vastuullani."

"Siitä puhuitte, jos olen oikeassa, paneelissanne, miten johdatte studiota ja miten Barcelonan eräänlaiset eri tiimit pitävät Barcelonaa kotinaan AAA-projekteille, kuten tietenkin Europa.
Miten tämä kaikki tuli esille L.A:ssa? Miten te päätitte tulla Barcelonaan, kahteen kaupunkiin ja kutsua tätä Tintoksi, mikä kai liittyy pelienne makuun.
En tiedä miksi nimi. Joten mitä voit kertoa meille siitä, että se tulee enemmänkin klassisesta tavasta, jonka tiesit tietysti EA:lta jne?
Näissä keskusteluissa nimi annettiin minulle jo valmiiksi, ja sen keksi itse asiassa toimitusjohtajamme Fred Vester."

"He rakastavat viiniä ja punaviiniä, joten luulen, että se on siihen suuntaan. Ja sijainti myös, se tulee alun perin heiltä.
He muuttivat aikoinaan Sigisiin ja he pitivät siitä todella paljon ja ajattelivat, että miksi emme avaisi studiota sinne?
Silloin he ottivat minut mukaansa ja aloimme etsiä ja tehdä due diligence, että miksi Barcelona? Onko siinä järkeä luoda?
Tarkoitan, että he tietysti haluavat, mutta onko se järkevää liiketoiminnan näkökulmasta?
Ja niinpä meidän oli alettava tehdä due diligence -tutkimusta. Okei, nyt se on Barcelona. Olemme hyviä siinä."

"Entä Sigis? Miksi Sigis eikä Barcelona? Silloin teimme kaiken tutkimuksen ja silloin valitsimme itse asiassa Sigisin, koska siinä oli paljon järkeä.
Silloin vuonna 2020 olimme keskellä pandemiaa. Joten katsoimme, että tavallaan rakensimme tiimiä tietäen, että se oli olemassa.
Joten halusimme tehdä studion, no, löytää studion, jossa voisimme kokoontua ulkona avoimilla alueilla ilman ilmanvaihto-ongelmia tai hallituksen rajoituksia."

"Halusimme antaa myös kaikille työntekijöillemme todella hyvän elämänlaadun ja myös itsellemme.
En aio valehdella. Olemme olleet, olemme teollisuusveteraaneja, anteeksi, teollisuusveteraaneja.
Joten me olimme niinku, miksi? Tarkoitan, että käytetään kaikkia muiden studioiden ja muiden kokemusten oppeja ja yritetään rakentaa sitä, mitä haluaisimme nähdä, eikö niin?
Ja missä haluaisimme työskennellä. Ja niin me päätimme olla lähellä rantaa, lähellä paikkoja, joissa voimme käydä lounaalla tai nauttia kaupungista ja kaupungista..."

"ilman, että tarvitsisi käyttää paljon aikaa työmatkoihin, työmatkoihin toimistolle ja vain nauttia kaupungista tai kaupungista viikonloppuisin.
Ja luulen, että tämänpäiväinen tapahtuma, 2023 Barcelona Game Lab, ja se, että näemme, miten ekosysteemi on nyt rikkaampi ja kasvaa, todistaa, että olet oikeassa.
Kyllä, 100%.
Nyt, kolme vuotta sen jälkeen kun näet tämän ja olet, että kyllä, olimme täysin oikeassa."

"Ja myös, kuten sanoin, tulette aiemmasta kokemuksestanne EA:lta ja ehkä klassisista tavoista.
Joo. Ja itse asiassa, tarkoitan, että meillä oli niin paljon todistettavaa myös, koska tietysti, kun sen näkee ulkopuolelta, se on kuin, oi, nämä ihmiset haluavat vain mennä rannalle ja tehdä mitään, eikö?
Joten meillä on niin paljon paineita näyttää maailmalle, faneille ja jopa Paradox Interactiven kaltaisillemme, että näin ei ollut."

"Joten se on ollut kova ja kuoppainen tie, mutta uskon, että olemme perillä, enkä kadu mitään. Tekisin sen uudelleen.
Ja tietysti sisältö puhuu puolestaan. Niin ja lopuksi, mitä voit kertoa meille studion rakenteesta nykyään?
Se on tietysti pelkkää kehitystyötä. Mikä on siis tiimin koko? Mitä te olette? Miten teillä on rakenne?
Teillä on kai sekä taiteilijoita, suunnittelijoita että ohjelmoijia. Mitä voitte kertoa meille tästä? Oletteko palkkaamassa jne?
Voi, se on aina se kysymys, joka ratkaisee. Ei. Meitä on siis noin 30 henkeä. Aloitimme hieman hitaasti ja aluksi se oli hieman vaikeaa, koska kyseessä on tietysti IP, jota Paradox Development Studios Tukholmassa on kehittänyt todella pitkään, monta, monta vuotta."

"Joten oli vaikeaa siirtää kaikki meille, varsinkin kun olimme uusi tiimi, vastaperustettu. Jotkut meistä olivat hieman kokeneempia, mutta muut lahjakkuudet olivat vähemmän kuin hieman nuorempia.
Ja tarkoitan, että alussa oli vähän vaikeuksia myös Coronan kanssa. Mutta olen todella, todella tyytyväinen miten asiat etenivät.
Luulen, että olen todella tyytyväinen myös sisältöön, jota luomme. Olemme toimittaneet noin kaksi DLC:tä vuodessa. Ja kyllä, fanit ovat todella, todella tyytyväisiä tähän mennessä."

"Aiotteko laajentaa studiota ja ehkä pystyä työskentelemään kahden projektin parissa samaan aikaan? Vai pärjäätkö, kuten äsken sanoit, hyvin sellaisena kuin olet?
Mielestäni kaikkien yritysten pitäisi olla vähän kunnianhimoisia eikä ottaa projektia itsestäänselvyytenä. Ja aina pitäisi tutkia tai yrittää löytää muita tapoja, eikö?
Mielestäni se riippuu myös tiimin ja studion kypsyydestä. Ja kyllä, mielestäni se on avoin tapa. En vastannut edelliseen kysymykseesi tiimeistä."

"Sain sinutkin tavallaan kiinni. Joten joo, jatka vain, ole hyvä.
Meillä on siis taiteilijoita, ohjelmoijia ja sisällönsuunnittelijoita. Meillä on myös pieni julkaisutiimi ja tuotantotiimi.
Eli se on kuin pieni tiimi. Olemme itse asiassa talossa, jonka teimme toimistoksi tai tavallaan muutimme toimistoksi. Joten se on aika erilainen kuin muut studiot, täytyy sanoa. Se on ainutlaatuinen."

"Seuraavalla kerralla minun pitäisi ehdottomasti tehdä studiokierros ja tutustua tapoihinne ja työskentelytapoihinne, jotka ovat aika ainutlaatuisia. Joten kiitos paljon ajastasi, Sonia, ja nauti ohjelmasta.
Kiitos! Kiitos!"

Gamelab

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää