Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

BMW i7 - EV Hour

BMW i7 - EV Hour

Audio transcriptions

"Tervetuloa kaikki BMW i7:n pariin. Tämän mallin hinta on 2.275 dollaria.
miljoonaa Tanskan kruunua. Vertailun vuoksi, voit saada kaikkien Tesla Model X:ien äidin kaikkineen.
jonka voi saada kahdesti tuolla rahalla, ja silti jää vielä jotain käteen. Joten voiko se todella olla tuon huiman hinnan arvoinen? No, minusta se on väärä kysymys vastattavaksi."

"koska silloin voisit tehdä sitä ikuisesti. Voisit ekstrapoloida tuota tiettyä aihetta ikuisesti. Kannattaako 60 tästä autosta vai 30 tuosta autosta? Ei. BMW halusi tehdä auton, jossa ei ollut rajoja, johon he saattoivat heittää kaiken, mitä heillä oli. Jokainen turvallisuus kaikki turvavarusteet, kaikki infotainment-ominaisuudet ja kaikki mahdolliset varusteet. He halusivat koota kaikki tämä yhteen tyylikkään näköiseen EV:hen. Ja tyylikäs se onkin. Katsotaanpa ominaisuuksia jotka ne tarjoavat ja jotka voivat antaa sinulle vilauksen siitä, miksi BMW päätti tehdä sen. Mennään."

"Ensinnäkin, katsokaa nyt ihmeessä tätä vehjettä. Se on Rolls-Royce, se on Mercedes 600 -myyjä, Se on Bentley Mulsanne, mutta se on myös BMW:n perikuva ja huippuluokan sähköauto.
yhtä aikaa. Se on klassinen ja rohkea, pehmeä ja terävä. 20-tuumaiset M-pyörät antavat sille ryhtiä, kaareva infotainment-järjestelmä antaa sille hohtoa, räikeät käsityönä tehdyt todellisuuskristallit sisätiloissa, No, se antaa sille persoonallisuutta. Saatat ajatella, että tämä kaikki on yliampuvaa ja tarpeetonta, mutta sitä varten tämä auto on suunniteltu. BMW:ssä on kaikki se, mitä voi odottaa - näin kalliilta autolta, mutta minusta i7:n tarina on enemmänkin tarina mitä saat sen lisäksi. Otetaan 30 sekuntia aikaa raffata varusteista."

"Tähän autoon on ahdettu niin paljon tekniikkaa ja viihdettä, että tuskin voitte uskoa sitä. Aion nyt näyttää teille, miten äärimmäiseksi BMW ottaa tämän käsitteen, ja siihen kuuluu se, että nojaan hieman ulos kehyksestä painaakseni tiettyä nappia, ja näytän teille, millaista viihdettä tämän auton takapenkillä on luvassa."

"Jos sallitte, niin nyt mennään. Katsokaa, kaihtimet ovat alaslasketut, ja tämä vitun televisio - taittuu ulos katosta. Tämä on täysi teatteriruutu, jonka voi asettaa yksilöllisesti.
joko Bluetooth-ääninäytön asetuksilla, ja takana on täysi HDMI. Se tarkoittaa, että voit voisit teknisesti käyttää tätä täysimittaisena kotiteatterinäyttönä. Näytän sinulle taita pelikannettava ulos, laita se tuohon, ja voisit pelata tai pelata konsolilla, jos haluatte voisit, tiedäthän, sovittaa siihen akun, minkä ilmeisesti voit. Tämä on mieletöntä. Kuka tekee tämän? No, BMW tekee näin. Vastaan taas omiin kysymyksiini, mutta se on ihan naurettavaa. Kuten sinä voitte varmaan huomata, BMW i7:ssä on kyse siitä, mitä odotatte, ja siinä on jopa enemmänkin. Tässä äänijärjestelmässä on 36 Bowers & Wilkinsin kaiutinta. Se jopa on 500 litran tavaratila. Tarkoitan, että on varmasti asioita, joita saisit muista halvemmista autoista."

"kuten seitsemän istuinta, mutta BMW i7:ssä ei ole kyse siitä. Kyse on siitä, mitä se tarjoaa tässä sedan-mallisessa muodossa, ja sitten vain kääntää tuuppauksen 11:een, periaatteessa päihittäen odotukset joka ikisellä mittarilla, joka ikisellä parametrilla, ja luulen, että siinä on tiettyä eleganssia, ja mielestäni eleganssi on ehkä käyttökelpoinen sana, kun - kuvaamaan, millaista on ajaa, millaista on luultavasti omistaa BMW i7. Minä tietäisin."

"Lainasin tätä hyvin lyhyeksi aikaa, ja he aikovat työntää sen pois kylmiltään kuolleesta ruumiistani koska en edes tiennyt, että ajaminen voi tuntua tältä. Tunnen itseni niin turvalliseksi. Nopeat luvut aika, joka ei muuten kerro sitä luksusta, joka tässä on esillä. 544 hevosvoimaa, 745 newtonmetriä vääntöä, WLTP 591-625 kilometriä speksistä riippuen, ja se lataa jopa 22 kilowatin teholla, joka vie 10 prosentista 80 prosenttiin 34 minuutissa. Niin, ja lopuksi sähkömoottorit vievät tämän 3,2 tonnia painavan Royal Albert Hallin 100 kilometrin päähän..."

"4,7 sekunnissa. Tuo on ilmeisesti liikaa speksejä minulle, mutta entäpä tämä?
Seuraavassa osassa pääsemme autoon, ja voin alkaa kuvailla hieman, miten tämä auto saa sinut tuntee itsensä erityiseksi, sillä vaikka en olekaan asiantuntija näissä asioissa, BMW on tietyllä tavalla valmistanut i7:n, joka tuntuu erilaiselta. Ehkä tämä tuntuu Rolls-Roycen ihmisistä, mutta tuntuu, että jokainen paneeli on paksumpi kuin tavallisissa autoissa, että jokainen osa voimansiirrosta, ajokokemus, kun laittaa jalan pohjaan ja näkee kaasun vasteen, että se on vain..."

"hieman selkeämpi, puhtaampi ja selkeämpi jotenkin. Mutta en tiedä, ehkä minä olen...
keksin sen matkan varrella, mutta kokeillaan, mihin se pystyy. Oikeastaan tämä on se päivä.
jolloin minun pitäisi ajaa se takaisin BMW:lle, palauttaa auto, ja minulla on samat vaatteet päällä kuin...
nauhoituksessa, jossa sanoin juuri, että heidän on otettava se pois kylmistä kuolleista käsistäni, joten ilmeisesti minä..."

"en tarkoittanut sitä. Ajan tämän nyt takaisin BMW:lle, ja ajan kotiin omalla Volkswagenillani.
ylös. Joo... Mutta voin sanoa, että tämä auto muistuttaa minua paljon enemmän kuin mikään muu auto, jonka olen nähnyt.
eräästä erityisestä hetkestä, jonka vietin isäni kanssa. Olimme lomalla Saint-Tropezissa, älä huoli, emme ole niin hienoja, satuimme vain tuntemaan ystäviä, jotka asuivat siellä, ja parina päivänä viikossa, jotka vietimme siellä, isäni otti minut ja veljeni mukaansa."

"kaupunkiin, jossa me vain katselimme hienoja Hollywood-näyttelijöitä ja tuottajia, jotka - ajelivat kaupunkiin kalliilla Ferrareillaan ja Astoneillaan ja Rollseillaan ja Roysillaan. Ja minä todella nautin noista hetkistä isäni kanssa, ei sillä, että olisin ollut erityisen kiinnostunut autoista, mutta tarkoitan, että olin - pieni lapsi ja ne olivat hienoja autoja. Ja vaikka en päässyt ajamaan niillä, muistan, - kunnioituksen niitä katsellessani. Ja tämä herättää samaa kunnioitusta, ei vain siksi, että tiedän, miten paljon se on..."

"koska tuntuu, että jokainen kruunu tai dollari tai rupla tai mikä tahansa valuutta - teillä on siellä missä asutte, se tuntuu joka ikinen bitti. Ja se sai minut ajattelemaan sitä hetkeä Saint-Tropezissa, - kun olin yhdeksänvuotias, joten kiitos siitä. Olen ajanut tätä nyt noin 10 päivää, ja kuten voitte huomata.
Tanskassa on satanut lunta ja on todella kylmä, ja tämä auto on antanut minulle sen tunteen."

"joka ikiselle ihmiselle, joka on istunut siinä viimeiset 10 päivää, on turvallisuus, turvallisuutta, käsitys siitä, että hovimestari tai tuttu ystävä halaa. Tämä auto on niin hyvin neliöity, niin luontevasti suunniteltu, ja sen voi tuntea sekä mekaanisesti että digitaalisesti, kun on sisällä.
matkustamossa. Ja toivon, että olen pystynyt välittämään sen, koska joskus on todella vaikeaa saada näitä asioita käsikirjoitukseen tai kamerarullaan. Haluan todella päästä takaisin tähän autoon, aion mennä esittää nöyrän pyynnön BMW:lle lainata se uudestaan, jotta saisin edes vilauksen siitä tunteesta..."

"syvällä selkärangassani ja vatsassani, jonka se on saanut minussa aikaan, koska - Siihen voi tulla nopeasti riippuvaiseksi. Kiitos lainasta, RBM."

EV Hour

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää