Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

We talk all things Laika and Friends vs Friends with the Brainwash Gang at the BIG Conference

We talk all things Laika and Friends vs Friends with the Brainwash Gang at the BIG Conference

Audio transcriptions

"No niin, ei olisi BIG-konferenssi Bilbaossa ilman, että puhuisin Brainwash Gangin kavereiden kanssa.
Olen todella iloinen saadessani Mohammedin ja Edun puhumaan hieman Laikasta ja Ystävät vastaan ystävät -teemasta.
Me tiesimme Friendsista, me tavallaan tiedämme Laikasta, olemme katsoneet pelin."

"Ensinnäkin, mitä tärkeintä palautetta saitte Laikasta pelaajilta ja lehdistöltä, jotka ovat jo pelanneet peliä?
Pelaajien osalta oli jonkinlaista tietoisuutta mekaniikasta, kuten perusliikkumisesta, eikö?
Koska se ei ole kuin tavallinen 2D side-scroller peli, joten olimme erittäin peloissamme siitä.
Mutta loppupeleissä se on aivan kuin nämä vanhat flash-pelit tai mobiilipelit, joten ihmiset todella saavat tunteen pyörimisestä ja sen sellaisesta."

"Joten joo, se ei ole huono. Lehdistölle se meni super kivasti. Vain Game Reactor sanoi sen olevan huono. Ei, kunhan vitsailin. Se on vain hyvä arvostelu lopussa.
Joten joo, enpä tiedä. Me vain yritämme parhaamme ja ihmiset vain pitävät sitä jotenkin mielenkiintoisena.
Miten Motorvania-konsepti syntyi, kun aloitte ideoida tätä peliä?
Se on siis todella, todella halpa liike markkinoinnin kannalta, eikö?
Jos sekoitat kaksi sanaa ja se kuulostaa hassulta, ja yritimme esitellä sitä kustantajalle, ja he ajattelivat vain, että tämä on tosi tyhmää, eikö?
Ja he sanoivat, että pyhä paska, tämä on se avainsana, eikö? Joten lopulta se onnistui. Ihmiset pitävät sitä kuvaavana tai jotain sellaista, ja siinä kaikki."

"Yritän vain selittää pelin helposti.
Okei, ja viimeinen Laikasta. Ainoa kritiikki, jonka muistan Game Reactorin arvostelusta, koski tasapainoa ja sitä, että sinun piti käyttää tätä valuuttaa ostaaksesi lisää...
Siinä oli lievästi Soulsin tuntua. Mitä voit sanoa siitä ja mahdollisesta uudesta sisällöstä tai jostain, mitä peliin on tulossa lähitulevaisuudessa?
Joo, tasapainosta. Se oli freestyle. Meillä ei ollut minkäänlaista hajua siitä, miten tuo juttu pitäisi tehdä."

"Joten jos ihmiset pitävät sitä siistinä, se on ihme.
Kyse on uudesta sisällöstä. Kaikki on ilmassa. Se on pyörimistä. Hauska vitsi moottoripyörästä. Joten katsotaan sitten. Se riippuu myynnistä ja rahasta, jonka julkaisija haluaa käyttää siihen.
Suuret terveiset kustantajalle, HEDAP. Toivottavasti teillä menee hyvin. Ja siinä kaikki."

"Se on HEDAP ja se on 2D. Mutta aiemmin te julkaisitte Friends vs. Friends, joka on 3D, ja oli, jos olen oikeassa, Raw Fury.
Kyllä.
Peli on siis ollut ulkona jo useita kuukausia. Joten kysyn sinulta samasta, palautteesta. Ja uskon, että annat minulle paremman vastauksen siitä, mitä on tulossa seuraavaksi.
No, meillä on jo seuraava asia pelin lisäksi, eli DLC:t. DLC:t sisältävät uutta sisältöä."

"Ja odotamme pelin kasvavan edelleen, houkuttelevan yhteisöä, pitävän nykyisen yhteisön pelissä ja toivottavasti myös parantavan peliä yhteisöltä saamamme palautteen avulla.
Yksi asia, jossa Friends vs. Friends on onnistunut, on vahvan palautteen saaminen yhteisöltä. Aloimme työskennellä sen mukaan, mitä he pyysivät meiltä.
Ei vain uutta sisältöä, vaan myös sitä, miten parantaa peliä, miten parantaa pelin kulkua ja tapaa, jolla ihmiset pelaavat muiden ihmisten kanssa, kuten ryhmissä, ei vain oman kaverin kanssa, tai matchmakingia."

"Ja siitä mitä sanotte, noista tavoista, siitä mitä ihmiset tekevät pelissä. Se on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jossa on hulluja juttuja, sellaista cel-shading-grafiikkaa, ja kortteja, ja hulluja muodonmuutoksia. Mitä sanoisit, että tähän mennessä ihmiset pitävät eniten Friends vs. Friends -pelistä?
No, pelin pääidea on aluksi se, että jokainen peli, jokainen kierros, on kuin tarina, hauska tarina. Esimerkiksi kun pelaat ja sinun täytyy kuvailla peliä toisen kaverin kanssa, sanot, hän käytti titaanikorttia, ja sitten minä käytin isoa päätä, ja ammuin häntä tarkka-ampujalla. Jokainen ottelu on erityinen Friends vs. Friends -pelissä, ja se on pelin hieno puoli. Jos etsit kilpailuhenkistä peliä, et ehkä ole oikeassa paikassa, mutta jos etsit hauskaa peliä, jossa hulluja juttuja tapahtuu koko ajan, niin Friends vs. Friendsissa tapahtuu, ja se pitää mielestäni pelaajat."

"Ja lopuksi, kuten kysyin Eduilta, olette jo julkaisseet jonkin verran sisältöä, mikä on tuleva suunnitelma? Onko lisää tulossa, vai lopetatteko jo?
Tiekartta on olemassa, lisää on tulossa, nyt teemme töitä, lähinnä uutta sisältöä jouluksi, sekä tulevaa sisältöä peliin. En voi sanoa enempää tämänhetkisistä suunnitelmista, mutta pelillä on tulevaisuus, ja peli pysyy hengissä.
No niin, kaverit vs. kaverit vs. joulupukki, luultavasti. Kiitos paljon ajastanne, kaverit. Odotan todella innolla Laikan pelaamista, olen hyvin pahoillani, etten ole heittänyt sitä vielä, mutta onnea molempien projektien kanssa ja mitä ikinä tuleekaan seuraavaksi. Nähdään täällä vuoden päästä, koska tämä on jo perinne, kaverit."

"Kiitos."

Haastattelut

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää