Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Polestar 2 (Revisited) - EV Hour

Polestar 2 (Revisited) - EV Hour

Audio transcriptions

"Tervetuloa Gamereactor EVHourin uuteen numeroon. Takanani on Polestar 2, ja tämä on itse asiassa uusintakatselu, sillä jos voitte uskoa, ensimmäinen EVHour, jonka tein Polestar 2:lla. Silloin emme olleet vielä päättäneet."

"mutta annoimme sinulle mahdollisuuden tutustua, ja se oli niin suuri menestys, - Olen tehnyt niitä melkein siitä lähtien. Joten tämä tavallaan käynnisti tämän osan...
urallani. Joten se on minulle hieman erityinen, ja asioita on tapahtunut...
auton kanssa siitä lähtien. Se on ollut valtava menestys, niitä on myyty suuria määriä. Sen lisäksi he ovat päivittäneet joitakin osia siitä. Nyt jos Muistattehan, jos katsoitte sen alkuperäisen videon, ymmärsin perusteellisesti, mitä pohjoismaista minimalismia Polestar 2:n ytimessä, mutta muistan myös, - olleeni siitä hieman häkeltynyt. Onko tämä siis muuttunut? Otetaan selvää. Mennään."

"Tämä on äärimmäisen minimalistinen, ja jos olet hieman kyyninen, saatat jopa - sanoa, että se on aika kevyt vempaimia tai kelloja ja pillejä. Mutta mitä minulla on olen oppinut ymmärtämään ja arvostamaan ennen kaikkea sitä, - on ilo tietää, että ne välineet, jotka sinulla on käytössäsi, toimivat..."

"joka ikinen kerta. Ja toki se on hieman kallista, mutta ei hävyttömän kallista. Se on enemmän sen jälkeen, kun Tesla juuri laski aggressiivisesti hintojaan, että se on tavallaan tullut osaksi että tämä on ehkä hieman ylihinnoiteltu siihen nähden, mitä he antavat.
Mutta tässä istuessa ison akun ja todella tyylikkään sisustuksen kanssa, se on..."

"on aika vaikea olla lankeamatta siihen. Olen suoraan sanottuna yllättynyt siitä, miten monta yksityiskohtaa Polestar 2:sta, joiden suhteen olen kääntynyt täysin 180 astetta. .
tiukka istuma-asento ja pieni tuulilasi olivat aluksi klaustrofobisia.
mutta nyt se tuntuu eräänlaiselta lämpimältä syleilyltä. Kantama on ollut tasainen ja tällä isommalla akulla luvattujen 520 kilometrin saavuttaminen on aina ollut saavutettavissa. Jopa Google-keskeinen käyttöjärjestelmä tuntuu suurimman osan ajasta hyvältä käyttää. Ja miksi emme katsoisi sitä nyt? Näyttö tässä korostaa täydellisesti sitä, mitä mistä tässä on kyse, koska kyllä, kehykset ovat hieman liian suuret mitä maksat. Ja jos sinulla on iPhone kuten minulla ja haluat Applen CarPlayn Googlen sisäisten järjestelmien sijaan, sinun on käytettävä kaapelia."

"josta pitäisi saada vankilatuomio, jos maksaa näin paljon autosta.
Sen pitää olla langaton, kaikenlaista. Mutta kun se on sanottu, on hyvin vaikea olla...
ihastua tähän päänäyttöön täällä, jossa minulla on niin helppo pääsy joihinkin perusasioihin.
tilastoja siitä, miten käytän virtaa, Spotify tässä, puhelimeni..."

"yhteys yhteystietoihin tuolla, ja Google Maps tuolla, ja se vain toimii.
koko ajan. Siitä minä siis puhun. Siinä on varmasti huonoja puolia, hinta.
on tärkein. Jos varustat tämän oikealla tavalla, siitä voi tulla yhtä kallis kuin...
Mercedeksen, BMW:n ja Audin korkean profiilin mallit. Ja vielä jyrkempi vertailu tulee X-Peng G9:n muodossa, jonka tarkistin vähän aikaa sitten..."

"sitten ja kutsuin sitä yhdeksi parhaista tämän päivän korteista. Ja taas, jos kit ne oikealla tavalla, voit saada Polestar 2:n joka maksaa enemmän kuin G9:n ja se tarjoaa enemmän hevosvoimia, enemmän vääntöä, enemmän tilaa takana, enemmän tilaa - matkustamossa, ja yhtä hyvää rakennettua laatua ja turvakaiteita ja takuita ja kaikkea sellaista. Joten jälleen kerran, se riippuu hyvin paljon siitä, mitä voit saada Polestarin 2 varten. Se on siis hyvä, mutta se on myös ehkä hieman liian kallis. Vaikka sillä on Minulla kesti vähän aikaa, ja ehdottomasti tämä toinen kerta, ennen kuin ihastuin kunnolla..."

"Polestar 2:een, voin nyt perusteellisesti sanoa, että ymmärrän sen. Ymmärrän, mitä se yrittää.
tehdä. Ja uskon, että tämä auto on enemmän kuin monet muut, joita olen nähnyt...
ajanut, on sielu tai jotain sen kaltaista. Pidän siitä. Minusta se on liian kallis, mutta kuitenkin. Siihen on syynsä, miksi päädymme kaivoon, koska vaikka..."

"Polestar 2:lla on varmasti sielu, en ole varma, olisiko se auto, jonka minä suosittelisin ohikulkijalle, jos häneltä kysyttäisiin. Toivotan kuitenkin Polestarille kaikkea hyvää.
tulevina kuukausina ja vuosina, koska uskon, että heillä on paikka, idea ja tapa, jolla in. Ja ennen kuin otin tämän auton, kävin tutustumassa Polestar 3:een, lopulta on määrä saapua teille tänä vuonna, enkä voi odottaa sitä. Nähdään seuraava."

EV Hour

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää