Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Mercedes EQE SUV - EV Hour

Mercedes EQE SUV - EV Hour

Audio transcriptions

"Tervetuloa kaikki Gamereactor EV Houriin. Aloitetaan hauskalla faktalla.
Kesti melkein kaksi vuotta anella Mercedestä, että he antaisivat lainata minulle - yhden heidän autostaan arvosteltavaksi, joten tämä on melkoinen hetki minulle kuin arvostelijana. Tämä on EQE-maasturi, 350 4MATIC..."

"malli. Olen ajanut sillä vähän yli vuoden.
viikon ajan ja on ollut todella mielenkiintoista nähdä, mistä kaikki tämä hössötys johtuu, koska jos Mercedes EV:ssä on yksi asia, yksi näkökohta, - on se, että on paljon hössötystä. Ne ovat johtavia monin eri tavoin ja, no, katsotaanpa mitä on. Mennään! No niin, käsitelläänpäs joitakin suorituskykylukuja. 292 hevosvoimaa, jopa 568 kilometrin toimintasäde 90 kilowatin akulla, 170 kilowatin lataus, 12,8 tuuman OLED-pääpaneeli sekä 12,3 tuuman hyötynäyttö edessäsi, ja kaikki hyödyntää tunnettua MBUX OS -käyttöjärjestelmää."

"järjestelmä. Mercedes-kokemuksen kokonaisuus alkaa ja päättyy melko pitkälti täällä matkustamossa, kuljettajan istuimella.
Ja täytyy sanoa, että se on vaikuttava ohjaamo. Se todella on.
Minun on todettava heti alkuun, että tämä tietty malli, joka minulla on tässä - ei ole hyper-näyttöä. En tiedä, oletko tietoinen tästä, mutta joissakin Mercedes-malleissa on tämä hyper-näyttö, joka lähinnä vain verhoaa koko kojelaudan yhdeksi isoksi..."

"OLED-paneeli, joka tekee melko hämmästyttäviä kuvia ja segmenttejä, jotka...
Olen nähnyt netissä, joten en malta odottaa, että pääsen testaamaan tuota...
tulevaisuudessa. Mutta mitä minulla on tässä on tavanomainen mutta todella toimiva päänäyttö, jossa on saumaton Apple CarPlay ja Android Auto..."

"ja sillä on myös oma sovellusvalikoima, joten se toimii myös omana järjestelmänä.
Se tarkoittaa, että saan SatNavin, saan kaikki sovellukset, joita vain voin haluta, kuten Spotify, Apple Music, YouTube Web. Vielä kerran, Olen aika hyvin palveltu riippumatta siitä mitä haluan, mutta toisaalta taas kerran on myös saumaton Apple CarPlay, joka vie puolet näytöstä, jättäen alemman puoliskon joillekin keskeisille toiminnoille, jotka mielestäni toimii erittäin hyvin painikkeiden rinnalla, joka vain vie sinut nopeammin sinne, minne haluat mennä."

"Se yhdistyy tähän keskitettyyn komentoruutuun tässä, joka on myös näyttää minulle kaiken, mitä minun tarvitsee tietää, ilman hössötystä. Se on minusta todella parempi järjestelmä, jota olen kokeillut koko ajan.
monenlaisia EV-merkkejä tähän mennessä, ja kun ihmiset sanovat, että Mercedes todella on ratkaissut käyttöjärjestelmäkoodin MBUX:n avulla, he ovat oikeassa. Se todella toimii. Se on maasturi."

"Tarkoitan, että se lukee jo nimessä, mutta se ei ole läheskään niin korkealuokkainen kuin monet kilpailijat, eikä myöskään niin suuri. Se jakaa monia yhtäläisyyksiä tavallisen EQE sedanin kanssa, mutta vielä lyhyemmällä matkalla.
akseleiden välillä. Se ei ole sinänsä pieni, mutta luultavasti pienempi kuin luulisi. Se näyttää kompaktilta, tuulitunnelimaiselta ja tehokas. Voisi sanoa, että se ei ole yhtä jännittävä kuin..."

"kuin X-Peng G9 tai BMW iX tai edes uudet tulokkaat, mutta sillä on klassinen ulkonäkö, joka varmasti vetoaa laajempaan yleisöön.
ja kun tyttöystäväni ja hänen äitinsä - katsoivat sitä hyvin lyhyesti, he sanoivat heti, Se on hieno auto. Luulen, että se merkitsee jotain."

"Samaa voi sanoa tästä takapenkistä, joka on uskomattoman tilava ja uskomattoman mukava. En ole oikeastaan kokenut mitään selkänojan tällaisia istuimia. Se ei ole sitä, että se on tilavampi kuin muissa markkinoilla olevissa korkealuokkaisissa maastureissa, mutta Mercedeksen sisätiloissa on jotain sellaista, joka tekee niistä..."

"tämä tila on hyvin lohdullinen, turvallinen ja mukava.
Sitä on vaikea pukea sanoiksi, ja minulta kesti pari yritystä tavallaan...
avata ovi ja istua alas. Ehkä se johtuu istuimista, ne ovat hyvin, hyvin mukavat, sanoisin, ja se on myös vain..."

"tämä ei ole kompakti. Se ei ole liian iso, että se melkein tuntuu kuin olisit...
katoaa tilaan. Se on jotain siltä väliltä. Ehkä Mercedes ei naulaa tätä isommalla eikä pienemmälläkään.
kokoja, mutta he onnistuvat tässä. Joten jos haluat hytti, joka on vain kaiken kaikkiaan erittäin siisti, no, tämä saattaa olla se, rehellisesti sanottuna. Joten saatat ihmetellä, miksi se on niin kallista? Etenkin jos se on keskitason malli eikä joku korkeammista EQS-malleista. No, yksi syy on ehkä rakentamisen laatu. No, se on jotain että ihmiset puhuvat paljon esimerkiksi Teslasta ja sanovat, että - kun on kyse siitä, että he eivät vain rakenna omia autoja yhtä täydelliseen standardiin kuin me voimme odottaa..."

"vanhoilta klassikkosaksalaisilta. Ja siinä saattaa olla jotain perää, koska jokainen paneeli tuntuu uskomattoman tarkoitukselliselta.
Kaikki on hyvin koottu ja tuntuu vain yhtenäiseltä.
ja muodostaa täydellisen kokonaisuuden. Jotain niinkin yksinkertaista kuin tämä ääni tässä, oven avaaminen ja sulkeminen, on tyydyttävää, ja sen laadun voi tuntea."

"Joten et ehkä pysty heti näkemään, mitä se on, että olet maksaa ylimääräistä, mutta se ei tarkoita, että se ei ole siellä. Täytyy sanoa, että se ajaa erittäin hyvin myös, olipa kyseessä sitten moottoritiellä 120:llä tai kovassa maastossa, jossa minä olen tavallaan juuri nyt. Siinä on paras tekoälyavustajan ajoapu jonka olen koskaan kokenut missään autossa. Siinä on myös mielestäni aika iso tavaratila, 520 litraa, urheilullisempaan, ahtaampaan autoon."

"linjoille, joita tämä tavoittelee. Ja vaikka se ei ole yhtä vakaa mutkissa, mikä johtuu ehkä sen korkeasta ajokorkeudesta, Pidän siitä yleiskäyttöön.
Ja olen sitä mieltä, että kun ihmiset sanovat, että Mercedes-autot yleensä - ajavat hyvin, niin silloin olisin taipuvainen olemaan samaa mieltä, kokemusteni perusteella. Ei se mikään urheilullinen gepardi ole, mutta se toimii, ja se toimii hyvin. Kun nyt on ajanut Mercedes EQE SUV:lla noin viikon ajan, se on erittäin helppo - sanoa, että Mercedes on luultavasti luonut erittäin tehokkaan EV-mallisto yleensä, ja on myös hyvin helppo nähdä miksi se sopii niin hyvin autojen ostavalle yleisölle."

"Se on kaiken kaikkiaan uskomattoman monipuolinen auto, Se tarjoaa toimintasäteen, latausnopeuden, ajomukavuuden ja maastokokemusta.
sekä tilaa takana, tilaa edessä, istuinten laatua ja sisätilojen varustusta. Vielä kerran, erittäin monipuolinen. Onko se jännittävin auto, jota olen ajanut yli parin viime vuoden aikana? Ei varmaankaan, mutta se on luultavasti se, joka on paras."

"iskee eniten ja hyvin. Se on siis erittäin suositeltava. Olipa se suositus sitten vieressä joidenkin muiden Mercedeksen valmistamien sähköautojen rinnalla, Täytyy tutkia tuota mallistoa tarkemmin selvittääkseni sen."

"Mutta toistaiseksi tuplapeukut ylös. Se on ihan hyvä, ehkä jopa parempi kuin tuo. Nähdään seuraavassa."

EV Hour

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää