Suomi
Gamereactor
Videos
HQ

Gaming Gossip: Episode 15 - Should we be concerned about the future of AAA game development?

Gaming Gossip: Episode 15 - Should we be concerned about the future of AAA game development?

Audio transcriptions

"Hei kaikille ja tervetuloa takaisin Gaming Gossip -ohjelman uuteen jaksoon. Tämä on 15. jaksomme ja olemme...
aiomme juhlia. Ei epäilyksiä tänään. Eikö teillä ole tänään epäilyksiä siitä, mikä numero se on?
Ei, olen täysin varma, koska kerron teille miksi. Olen täyttänyt paljon asioita, - kulissien takana ja olen itse asiassa valmistautunut tähän. Olen siis edellä peliä, Olen hieman nopeampi kuin sinä. Tein kerrankin läksyni. Joo, tänään puhumme jostain, joka on yhä kuuma aihe. Se ei ole yhtä kuuma kuin viime viikolla, itse asiassa, koska kuten aina käy, nauhoitamme yhden videon ja sitten - jotain massiivista tapahtuu kirjaimellisesti heti sen jälkeen. Joten jäimme tavallaan kiinni hieman. Mutta pohjimmiltaan keskustelun aiheena ovat nyt nämä suuret ja suuret..."

"kustantajista ja siitä, miten ne tavallaan muuttavat toimintatapojaan. Se on tavallaan tullut Microsoftin ja Xboxin viimeaikaisen tilanteen vuoksi. Tiedättehän, He ovat sulkeneet neljä suurta studiota. No, neljä suurta studiota, eikö? Ei välttämättä suuria, mutta Arkane Austin on suljettu. Tango Gameworks on suljettu, kuten myös eräs pari pienempää studiota Alpha Dogin ja... Roadhouse? Neljäs. Niin, Roadhouse. Juuri niin. The Elder Scrollsin tukistudio. Joten kyllä, näillä studioilla on on suljettu ja se on johtanut hieman kysymykseen siitä, mitä nämä julkaisijat odottavat näiltä studioilta ja mitä AAA:n tulevaisuus on. Ja se on tullut aikaan, kun monet tilinpäätökset ovat puhuneet siitä, että nämä kustantajat haluavat vähentää ja ehkä tarkastella enemmän laatua kuin määrää. Se on tavallaan halpa lähestymistapa tällaiseen pelikehitykseen. Suuri kysymys on siis se, mitä uskomme AAA:n tulevaisuuden tuovan tullessaan? Olemmeko tyytyväisiä siihen, mihin suuntaan se on menossa, vai olemmeko hieman huolissamme siitä, miten AAA-kehitys muuttuu?
Ja monialustaisuus. Eli vähemmän AAA:ta, pienemmät ehkä budjetit ja nopeampi ajoitus, mutta myöskin..."

"ne kaikki ovat muuttumassa monialustaisemmiksi. Ja luulen, että keskustelimme monista asioista, jotka liittyvät siihen.
edellisissä jaksoissa tänä vuonna, kun puhuimme siitä, miten irtisanomiset, - määrittelee vuoden 2023 ja määrittelemme valitettavasti vuoden 2024. Ja nyt tämä on vain seurausta, kuten todiste, eikö niin? Tulos tilivuodesta ja raporteista, jotka saimme viime viikolla. Joten, me kaikki saamme nämä ilmoitukset ja sitten odotamme Summer Game Festiä ja kesän esittelyjä, toivottavasti hyviä uutisia ennen syksyä, eikö? Joten, mielestäni meidän ei pitäisi pelätä."

"AAA-pelaamisen loppua ollenkaan. Uskon, että se tulee olemaan enemmän monialustapelaamista ja uskon, että se on...
he tulevat olemaan varovaisempia genren ja lähestymistavan valinnassa, alustat, eivätkä he anna trendien johtaa itseään niin helposti. Ainakin se on minun toiveeni. Luulen, että olemme nähneet monien epäonnistuvan tai epäonnistuvan hullun hetken tai hullun lähestymistavan takia..."

"johon ne perustuivat. Ja sitten fantastisia, mielenkiintoisia pelejä kuten Immortals, Avian. Unohdan aina tämän nimen. Immortals of Avian. Luulen, että se on todella mielenkiintoinen peli, joka olisi voinut menestyä aiemmissa sukupolvissa. Sitä ei vain markkinoitu oikealla tavalla ja oikealla hetkellä, ja uskon, että jotkut julkaisijat eivät todellakaan ymmärrä joitakin genrejä, joille he tekevät pelejä. Joo, minusta se on myös hyvin mielenkiintoinen asia..."

"koska se ei ole... Olen myös hieman... Tiedän, että se kuulostaa oudolta, mutta minusta tuntuu, että...
kustantajia joskus hieman, koska en oikein ymmärrä, mitä...
kuluttajat haluavat peleiltä. Tarkoitan, että tiedän, että menen vähän sekaisin ja tiedän, että Raf on valmistellut trailereita, joita näette nyt. Se on vain jotain, joka on tullut mieleeni. Sinä astut miljardiluokan yhtiöiden eteen..."

"jotka eivät pysty puolustamaan itseään, Ben. Se on jalo yritys. Tiedän, että se kuulostaa huonolta otteelta.
Ymmärrän kyllä. Anna minulle hetki aikaa tähän. Me haluamme. Assassin's Creed Shadows on...
julkistetaan kokonaisuudessaan tänään iltapäivällä, ja olen nähnyt monien jo sanovan.
Haluan vain, että se palaa takaisin stealth-juurille. Muuta en halua. Haluan, että se palaa takaisin Assassin's Creedin stealth-juurille. Ja sitten ajattelin itsekseni, no eikö Assassin's Creed Mirage antoi sen jo lokakuussa? Ja sitten näen ihmisten jo vastaavan siihen, että en tiedä."

"En ole pelannut peliä ja mietin, että noh, tää kun on jotenkin vähän niinku....
vähän tavallaan, taas, aloin tavallaan ymmärtää mistä sekaannus tulee AAA-julkaisijoiden kanssa, koska kun katsoo peliä kuten Immortals of Aviumia ja monella tapaa sitä katsoo ja ajattelee, että siinä on kaikki oikeat asiat valmiina menestykseen."

"Kaikkea sitä, mitä haluaisi AAA-luokan räiskintäpeli-toimintaseikkailulta.
tyyppinen peli ja silti se tekee todella, todella huonosti. Ei niin kuin, tiedäthän, kriittinen puoli...
Se ei saanut loistavia arvosteluja, se ei saanut murskattuja arvosteluja, mutta...
ei saanut loistavia arvosteluja. Mutta kirjaimellisesti kukaan ei halunnut pelata sitä. Se myi hirveästi ja studio on ollut täysin musertunut sen takia. Joten alan ymmärtää hieman mistä se tulee. Siitä huolimatta, on ollut paljon eräänlaisia live-palvelupelejä, paljon eräänlaisia..."

"isoja juttuja, jotka ovat viime aikoina epäonnistuneet, ja paljon juttuja, joiden olisi pitänyt epäonnistua. Joten voin tavallaan nähdä sen myös. Mutta kyllä, kuluttajatrendi ja kuluttajatilanne on nykyään hyvin vaikea.
saada selville. Se ei ole enää niin yksinkertaista kuin ennen. Ja uskon, että voimme tavallaan katsoa, että että se johtuu siitä, että netti on nykyään kaikki kaikessa. Enkä sano, että että kaikkien pelien pitää olla verkossa, mutta kun katsoo, missä videopelit ovat kokonaisuudessaan."

"verrattuna siihen, missä ne olivat kymmenen vuotta sitten, se on hyvin erilainen tila. Mutta en tiedä, Mikä on sinun näkemyksesi siitä, Alex? Luulen, että se on, tässä on otsikkosi, pelaaminen on ohi.
Se on ohi. Pakkaa laukkusi. Me kaikki puhumme lautapeleistä seuraavaksi...
viikolla. Onko se ohi? En tiedä. Mutta minusta tuo on mielenkiintoinen pointti verkossa tapahtuvasta on tärkeää, koska mielestäni online ei ole pelattavuutena yhtä tärkeä, ei niin suuri..."

"myyntikoneena kuin se joskus oli. Mutta kyky luoda keskustelua verkossa on jotain, jolla on nyt enemmän merkitystä kuin millään muulla. Kyky, siis, en tiedä, mitä perävaunuja...
Mafialla on? GTA 6. Mennään sillä. GTA 6:sta oli aina tulossa massiivinen. Mutta jos katsomme sitä, voit katsoa sitä tästä. Jos katsomme sitä juuri nyt ja näemme, kuinka paljon katsojia se on ollut Ihmiset vuotivat trailerin etukäteen, jotta he saisivat jonkinlaisen kohun aikaan."

"koska pelistä puhuttiin niin paljon. Ja kirjainasteikolla jotain, joka ei ole...
ehkä yhtä hirviömäinen kuin esimerkiksi GTA, mutta meillä voi olla GTA taustalla, koska se on ihana traileri. Mutta, tiedäthän, jotain, en usko, että Dark Soulsista tulee niin suuri kuin se on ilman...
ihmiset puhuvat siitä verkossa. En usko, että Helldivers 2:sta tulee niin suuri ilman, että ihmiset julkaisevat sitä. Ja kyllä, pelattavuus on hauskaa sen takia. Kyllä, siellä on paljon asioita, jotka ovat..."

"ja paljon salaisuuksia ja pelinkehittäjät ovat tehneet erinomaista työtä luodessaan pelejä sinne.
Mutta on paljon pelejä, joita minä olen pelannut, joita te olette pelanneet, joita me kaikki olemme nähneet omissa jotka tekevät kaikki nuo asiat, mutta eivät silti onnistu menestymään, koska kukaan ei puhu niistä.
niistä, kun ne julkaistaan. Niillä ei ole ruohonjuuritason tukea, että joku markkinoisi niitä..."

"julkaisemalla twiitin, jossa heidät räjäytetään, kun he yrittävät tuhota...
ötökkäpesää tai mitä tahansa. Se on se käsittämätön tekijä, jota kukaan ei oikein tiedä...
Siksi uskon, että kuluttajat ja kustantajat ovat yhtä hämmentyneitä siitä, mikä on - myy, koska he eivät myy. Se on kuin sanottaisiin, että aika on neljäs ulottuvuus, koska ihmiset - eivät pysty havaitsemaan aikaa kunnolla. Meillä on kello tai jotain, mutta emme oikeastaan ymmärrä."

"aikaa. Emme oikeastaan ymmärrä, että se kuluu, koska sitä ei voi tuntea samalla tavalla kuin sitä, että kuten työpöytämme tai näemme asioita. Menen hieman eksistentiaaliseksi tässä asiassa, Myönnän, mutta minusta tuntuu, että se on se aineeton asia, jota pelinkehittäjät ja julkaisijat, koska jopa voi olla vaikka rakastettu IP. Sinulla voi olla rakastettu franchise. Suicide Squad tappoi Justice League. Siellä voi olla se, ja siellä voi olla kaikki nämä vuodet luottamusta Rocksteadyyn."

"ja heittää kaiken pois, koska päätit tehdä jotain, mikä paperilla voisi toimia. Rakastettu sarja kohtaa yhden pelialan kuumimmista asioista, eli live-palvelun, joka on tavallaan loppumassa...
joka tapauksessa, mutta ihanteellisesti se toimii paperilla, eikö? Ja silti se on täysi lento-onnettomuus, täysi...
katastrofi, koska kukaan ei halunnut puhua siitä hyvällä tavalla. Koska olemme niin äärimmäisiä. Me myös keskustelimme tästä aivan hiljattain. Me olemme niin äärimmäisiä ja yleisö on niin äärimmäistä. Luulen, että sama tapahtui, ei samassa määrin, mutta sama tapahtui Breadfallin kanssa. Breadfall olisi voinut toiminut paperilla, eikä se ole vain minulle, Rafalle, pelata jollakin muulla, tiedäthän, omaisuuseriä..."

"joita meillä on täällä. Mutta myös vain sotkea asioita Calliston protokollan kanssa. Luulen, että.., Ainakin minä itse rakastan tuota peliä ja mielestäni paperilla molemmat pelit olisivat voineet toimia.
ihmettelee. Survival Horror, Resident Evil oli hyvin trendikäs. Sinulla on kaveri, joka loi Dead Spacen ja sitten Breadfall, sinulla on tämä lahjakas studio ja he yrittävät vampyyri lähestymistapaa."

"ja se on moninpelimuotoinen live service -lähestymistapa. Ja ne eivät toimineet. Mutta samaan aikaan, luulen, että se mitä näemme on se, että he eivät saa enempää mahdollisuuksia. Vaikka onnistuisikin.
Tietenkään se ei ole AAA-peli, Hi-Fi Rush by Tango, mutta ne tulivat luomisesta The Evil Within ja Godswire Tokyo. Minusta ne ovat rajalla, jos ei peräti oikeita AAA-pelejä."

"Ja he onnistuivat Hi-Fi Rushilla, joka on pienemmän budjetin peli. Tuon sanottuani, Minusta se näyttää upealta ja tuotantoarvot ovat erittäin mielenkiintoiset tuollaiseen lajiin.
AAA-tyyppinen peli. Ja meillä on myös espanjankielinen jälkiäänitys, joka on muilla Microsoftin AAA-peleillä, emme jostain syystä saa. Saixitra ei saa espanjankielistä jälkiäänitystä. Ja sitten Hi-Fi Rush, se oli minulle kuin anime. Joten mitä sinun pitää tehdä? En usko, että se on edes se pohdinta, jonka teit, pohdit aikaa ja sitä, miten havaitsemme asioita."

"Ja ymmärrän mitä tarkoitat, mutta pelastaako se AAA:n? Pelastaako se jopa AA:n?
Niinkuin tuollaisia pelejä vastaan kuin tuo mainitsemani?
Tuntuu, että meihin arvostelijoihin ja kriitikoihin kohdistuu nyt myös paljon paineita. Näen usein keskustelua siitä, että jokin asia saa nykyään 7 tai 8 pistettä 10:stä, eikä se riitä."

"miellyttämään yleisöä, joka on tulossa. Tuntuu, että nyt monet ihmiset tarvitsevat Metacriticiä.
pistemäärän on oltava 90 plus, jotta he edes harkitsisivat pelin ostamista, koska peli on niin täynnä.
ja koska monet 10 vuoden takaisista peleistä kestävät loistavasti. Ja niinpä mikä on syy pelata uutta peliä? Ja se asettaa myös arvostelijalle paljon paineita, koska..."

"loppujen lopuksi tiedät, että monet ihmiset ovat työskennelleet todella kovasti tämän eteen.
peli. Mutta sinulle se peli ei ehkä ole hyvä. Puhuin esimerkiksi siitä, että tiedän, ettemme me ole ole traileria siitä, olen todella pahoillani Raphael, mutta puhuin hyvän ystävämme ja kollegamme kanssa Lassien kanssa Animal Wellistä. Peli, joka ei ole minua varten, mutta ymmärrän, miksi ihmiset ihastuvat siihen, mutta sanoin, että se ei ole oikeastaan minua varten. Ja vielä jos tuon kantani arvostelijana esitän, yhtäkkiä minun vastuullani on, että minä tavallaan tankkaan mitä tahansa. 7 10:stä nyt nähdään Pisteen tankkaaminen, 7 pistettä 10:stä nähdään riittämättömänä. Ja kuten sanoit, Dav, se on näin."

"Äärimmäisen kuin ihmiset tarvitsisivat 9:n ja 10:n tuloksen edes sanoakseen, että okei, se on kelvollinen.
Se on kustantajan vika, ei sinun tai yleisön. Se on kustantajan vika, koska Sijoittajapuheluissa puhutaan metascoresta. He puhuvat siitä, että julkaisemme - kolme peliä seuraavan tilikauden aikana, joiden metascore on yli 80 prosenttia. Näin kusessa teollisuus on. Ja se saa meidät, kuten sanoit, se saa myyntipisteet kuin haluaisivatkin lähteä jompaan kumpaan virtaan, jotta heidän arvostelunsa ilmestyisi enemmän ja se on hullua kusetusta kaikille osapuolille."

"Se on julkaisijan vika ja en halua nostaa Nintendoa tässä esille koska haluan tuoda esiin heitä, kun puhumme monialustoista ja skaalautumisesta ja siitä, mitä AAA tarkoittaa heille, mikä on erilaista. Mutta he luottavat studioihinsa ja IP:nsä ja he ottavat aikaa ja he eivät lopettaisi seuraavan tason pelejä, jos, en tiedä, uusin Luigi's Mansion, joka ei ole AAA-peli, ei menestyisi tai saisi 80 plus Metacritic-pistettä. Mutta Hi-Fi Rise on pahin esimerkki mahdollinen koska he menestyivät ja saivat kaikki palkinnot ja se on niin surullista."

"Haluaisin vain tuoda Final Fantasy VII Rebirthin mukaan yhtälöön.
Onko meillä traileria tälle Benille? Toivottavasti.
Mutta ei, tämä on minusta mielenkiintoinen peli, koska se on luultavasti yksi suurimpia AAA-peleistä tänä vuonna. Ja rehellisesti sanottuna myös, kun ottaa huomioon, että Dragon's Dogma tavallaan, paremmin sanottuna, paskoi sänkyynsä julkaisun jälkeen, se voisi olla kiistatta tämän vuoden parhaiten vastaanotettu peli."

"tähän mennessä. Ja kuitenkin, se on jatko-osa Remakelle, joten ihmiset tuntevat sen jo ennestään.
Se on sen puolesta. Se on tunnettu IP. Square Enix on antanut sille paljon aikaa...
kehittää. Se on laadukas, hieno lajityyppinen valtio ja kaikkea sellaista. Ja silti se on tullut ulos ja se on...
alisuorittanut. Ja sitä pitää katsoa ja miettiä, mitä sen odotettiin tekevän, jos se on..."

"alisuorittanut Squaren osalta? Se on toinen asia, jonka kustantajat tekevät, että he laittavat nämä...
naurettavia odotuksia. Emme tiedä, mitä he tarkalleen ottaen odottivat, eikö niin? He sanovat vain, että se ei vastaa odotuksia. Koska tämän pelin Metacritic-pisteet ovat...
uskomattoman korkea, joten se ei voi olla kriittinen asia. Sen täytyy johtua myynnistä. Joten se on taas yksi asia, jossa se on AAA-peli, yksi vuoden suurimmista AAA-peleistä. Se ilmestyi aikaan, jolloin sillä tuskin on, no, sillä on oikeastaan vain vähän kilpailua. Ja se ei ole tehty tarpeeksi hyvin."

"Kuluttajat eivät siis ole kiinnostuneita Square Enixin toivomalla tavalla. Square Enix on ei selvästikään ole onnistunut heidän standardiensa mukaisesti. Ja se on koko tämä todella hämmentävä tilanne...
kun on olemassa ala, jossa kaikki on niin kieroutunutta. Final Fantasy on Final Fantasy, joten oletan, että se tulee olemaan kunnossa. Ehkä kolmas osa, Re..."

"Illuusio.
Minä sanon sen. Joo, miksi sitä kutsutaankin. Oletan, että se on hyvä ja se saa...
ehkä se ei saa samanlaista kehitysbudjettia kuin Rebirth sai, mutta se tulee aikanaan. Mutta se on hämmentävää, eikö olekin? Ja se saa sinut vieläkin enemmän huolestumaan pienemmistä tiimeistä, joilla on massiivisia paineita. Ja tämä on se, mistä aion viedä keskustelun nyt Ninja Theoryn ja Hellblade 2. Koska uskon, että siitä lähtien kun Xbox sulki Arkane Austinin ja Tangon, kyllä, siitä lähtien kun siitä lähtien kun Xbox sulki Tangon ja Arkanen ja paljasti, että kirjaimellisesti kukaan ei ole turvassa heidän vihasta, on pakko kysyä, onko Ninja Theorykin turvassa?
Hellblade 2."

"En minä tiedä. Mitä me ajattelemme? Riippumatta siitä miltä Hellblade 2 näyttää, eikö? Koska tämä peli näyttää aivan uskomattomalta. Pelkäämmekö me?
Saanko kysyä jotain ennen kuin vastaamme sinulle. Mikä määrittelee AAA-pelin? Aikaisemmin, Olisin sanonut Hellblade 2:n olevan AA-peli. Se on pienemmässä mittakaavassa. En tiedä tarkkaa näiden kahden pelin budjeteista, mutta luulen, että se on pienempi peli, pienemmässä mittakaavassa. Luulen, että se on yksinpeliin keskittyvä. Luulen, että se on lyhyempi tarina. Luulen, että ne ovat tavallaan vaihtoehtoisia millaisen tarinan he haluavat kertoa jne. Ne kaikki perustuivat äänen ja taiteen perusteella..."

"eri tavalla kuin God of Warsissa ja Horizonsissa ja avoimessa maailmassa ja Last of Usissa.
ja elokuvamaisiin seikkailuihin. Sanoisitko Hellblade 2:n olevan AAA-peli, koska tuotanto arvot nousivat pilviin jatko-osaa varten ja he panostivat myös teknologiaan ja taiteeseen ja moniin asioihin ulkonäössä, äänissä ja pelattavuudessa? Vai pitäydytäänkö edellisessä että AAA tarkoitti paljon enemmän asioita, ei vain genren kannalta, että se on kunnianhimoisempi ja korkeammalla oleva. Miten kuvailisit tätä Hellbladen kannalta?
Asia on nimittäin niin, että kun kiehauttaa sen, mikä määrittelee AAA:n ja AA:n, on taipumus olla että Hellblade 2 olisi enemmän AA-puolella. Mutta kun vertaa, kun katsoo, kuinka paljon aikaa tämän pelin kehittämiseen on käytetty, Minusta Ninja Theory on myös huomattavasti suurempi studio kuin se aikoinaan oli. Joten siellä on aika monta kehittäjää työskentelee tämän pelin parissa. On syytä olettaa, että sen verran aikaa se on vienyt..."

"ja sen tuotantoarvot huomioon ottaen se on myös melko kallis peli ensimmäiseen peliin verrattuna.
Ja samoin, kun katsoo muita AAA-pelejä, jotka ovat tulleet Xboxilta, on vaikea pitää Hellblade 2:ta muuna kuin AAA-pelinä.
Ja juuri se asia huolestuttaa minua."

"Kolminkertainen terä, joo.
Tuo tulee olemaan sarjan kolmas tulokas.
No joo.
Kyllä, toivottavasti.
Mutta se mikä minua todella huolestuttaa on se, että..."

"on se, että jos se on AAA, jos Microsoft ja Xbox katsovat tätä peliä ja odottavat sen olevan tavallaan vastaa AAA-arvoja.
Sitä minä tarkoitan, sitä minä tarkoitan.
Sitten ollaan, se on jo vaikeuksissa. Koska ollaanpa nyt ihan tosissamme, eikö? Se määrä ihmisiä, jotka pelaavat Senua's Saga Hellblade 2:ta, on käytännössä vain Game Pass -pelaajia."

"Niin kuin tulee olemaan ihmisiä jotka ostavat pelin, mutta se määrä ihmisiä jotka pelaavat tätä peliä tulee luultavasti suurimmaksi osaksi Game Passista. Näin näimme myös Hi-Fi Rushin osalta. Ja kun otetaan huomioon, että peli on nyt monialustainen.
En siis tiedä minkälaisilla mittareilla tätä peliä arvostellaan, mutta olen jo nyt hyvin huolissani siitä sen perusteella, miten Xbox on kohdellut viimeaikaisia lajityypillisiä nimikkeitä."

"Se on myös jatko-osa.
Ja jos olen oikeassa, niin Ninja Theorylle pakotettiin punainen lanka juuri ennen tätä projektia.
Olenko oikeassa?
En muista sen pelin nimeä."

"Se oli Ninja Theoryn tekemä nopean taistelun kolmannen persoonan peli.
Eikä se onnistunut. Se ei ollut yhtä suosittu kuin Redfall, mutta se vedettiin Ninja Theoryn piikkiin.
Joo, tiedän tarkalleen sen pelin.
Olen aika varma, ettei Rafalla ole traileria tästä pelistä."

"Bleeding Edge.
Bleeding Edge.
Bleeding Edge, joka muuten taiteellisesti näytti minusta todella mielenkiintoiselta.
Mutta sitä minä tarkoitan."

"He sanovat aina, että se oli jotain, jonka Ninja Theory halusi luoda, että he halusivat kokeilla moninpeliprojektia, eikö niin?
Mutta se ei lopettanut Ninja Theorya. Se oli muita eri aikoja.
Ja nyt he tekevät sitä mitä tekivät edellisen pelin kanssa."

"Se on samanlainen tapaus verrattuna Alan Wakeen.
Ensinnäkin Alan Wake olisi voitu määritellä jopa indiepeliksi, tai tupla-A:ksi, indien ja tupla-A:n väliltä.
Ja nyt Alan Wake 2 näyttää minusta hyvin samankaltaiselta mittakaavaltaan verrattuna Hellblade 2:een."

"Remedy tietysti kertoo, että se on triple-A.
Niin he sanovat.
Pitääkö meidän nyt kysyä tätä kysymystä, että onko parempi vai ei, että kehittäjä saada tukensa triple-A:lta, massiiviselta kustantajalta, vai onko heidän parempi ottaa oma osake?
Määritellä mitä he voivat tehdä, kuten mitä Remedy on, eikö?
Remedy on tehnyt tämän pelin julkaisusopimuksineen ja vaikka mitä."

"He tietävät mikä tekee Alan Wake 2:sta menestyksen.
Eikä se myy 10 miljoonaa kappaletta julkaisun yhteydessä.
Se on tämä hidas palaminen.
Ja he ovat todenneet sen monta kertaa."

"Se on hidasta palamista, että se tuottaa lopulta voittoa.
Ja niin he aikovat tehdä asiat.
Pitääkö meidän siis katsoa sitä nyt ja sanoa, ehkä se yritysostokierros ja kaikki, ihmiset tulevat näihin suuriin kustantamoihin saadakseen sitä taloudellista turvaa."

"Eikö se ole nyt triple-A:n tie eteenpäin?
Kai pelinkehitys kokonaisuutena.
Moon Studiosin kaveri, Thomas Maller, luulen että se lausutaan noin, H:lla, joten en ole varma."

"Mutta hän meni hieman yksityiskohtiin tästä Twitterissä tai X:ssä, riippuen siitä, miten viittaat siihen.
Ja hän sanoi, että hän oli, tiedäthän, tavallaan lähestyttiin hankintoja Ori jälkeen ja päätti olla tekemättä.
Ja ilmeisesti studioiden sulkemisten jälkeen se näyttää oikealta."

"Mutta taas kerran, eihän sitä koskaan tiedä mitä on menossa läpi, tavallaan, kehittäjän elinkaaren aikana, kun hänet aiotaan hankkia.
Ja sama asia on, Xbox on todella, tavallaan, tämä ahneus, että se näytti halutessaan Activision Blizzardia."

"Tämä puskee läpi kaikki oikeudenkäynnit, kaikki ihmiset sanovat, että ehkä sinun ei pitäisi tehdä niin, kaikki nämä asiat, jotta saisimme tämän Call of Duty -kultaisen hanhen.
ja Candy Crushin ja World of Warcraftin luoja."

"Eipä taida näkyä vähään aikaan, onko se todella kannattanut.
Mutta jo nyt tuntuu siltä, että olet laittanut kaikki munasi tähän koriin, koska nyt Microsoft tutkii paljon tarkemmin mitä Xbox tekee, tuottaako se voittoa."

"Kun taas ennen, verrattuna eräänlaiseen Windowsiin ja siihen miten Microsoft muuten tekee rahaa, Xbox oli tavallaan jätetty tekemään omaa juttuaan vähän aikaa.
Kun taas tämä 70 miljardin dollarin panostus on jotain, joka on saanut kaikki katsomaan Xboxia.
Joo, se on erittäin pätevä pointti."

"Ja olen hieman huolissani.
Uskon, että Senua's Saga Hellblade 2 tulee menestymään loistavasti ja kriittisesti, Olettaisin, että.
Mielestäni se mitä olemme tähän mennessä nähneet on hyvä esimerkki siitä, millainen peli tulee olemaan."

"Tarkoitan tietysti, että tietysti voi tapahtua asioita, jotka voivat horjuttaa sitä, mutta olettaisin, että tämä peli pärjää riittävän hyvin kriittisessä mielessä.
Mutta enpä tiedä.
Sen myynti on kaikki kaikessa, eikö?
Kuluttajamarkkinat on kaikki kaikessa."

"Se nähdään sitten.
Ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Taas on tulossa kiireinen kesä.
Tulee paljon uutta ja paljon ilmoituksia."

"Eli ehkä parin kuukauden päästä, voimme antaa peliteollisuudesta myönteisemmän kuvan.
Toistaiseksi vuosi 2024 on kuitenkin ollut aika surkea.
Joten toivotaan, että jotain muuttuu lähitulevaisuudessa."

"Mutta muuten, onko loppusanoja, kaverit?
Vai pitäisikö meidän päättää tämä Gaming Gossip -jakso?
Pelaaminen on ohi.
Aye."

"Teille kavereille toivon, että näin ei käy, mutta luuletteko, että Hellblade voisi saada minkäänlaista tietämätöntä vastareaktiota vain koska se on Microsoft, mikä vaikuttaisi kauheasti studioon eikä Xbox-brändiin, vain sen takia, mitä näimme viime viikolla?
Ymmärrättekö mitä tarkoitan?
Joo, tarkoitatko että ihmiset ei osta sitä koska sitä boikotoidaan?
Eivät ole varovaisia miten he iskevät takaisin sen suhteen mitä Microsoft teki?
Sanoisin, että emme tule näkemään sitä siitä yksinkertaisesta syystä."

"Mielestäni olemme jo nähneet sen menevän toisinpäin, jossa ihmiset, kuluttajat, myyntipisteet, kaikki, he kaikki tavallaan jo katsovat sitä ja ajattelevat, Microsoft ei välitä tästä pelistä."

"He eivät markkinoi sitä.
Me olemme nähneet sen.
Hellbladea ei juurikaan markkinoida.
Joten luulen, että näemme sen jo nyt niin..."

"jossa on tulossa eräänlainen kuluttajien työntövoima.
tukemaan Hellbladea, mikä on hyvä, eikö?
Mutta en tiedä riittääkö se.
rauhoittaakseen Microsoftin biljoonan dollarin hirviön."

"Joo, ehkä.
Ehkä se voisi olla.
Se on mielenkiintoinen keskustelu.
Ehkä sitä vähän epäreilusti ylikorostetaan."

"Tiedättekö mitä tarkoitan?
Niin kuin vahvasti mainostettu ja ylikorostettu siihen nähden mitä se on, mikä on voitto Microsoftille.
Tarkoitan, että olen täysin kunnossa studion kannalta, mutta he tietävät mitä he sitten tekevät."

"Se on kuin Shogun.
Kulissien takana he todella halusivat tämän tapahtuvan - jotta pelin markkinointi olisi ilmaista.
Täytyy olla hyvin, hyvin huono ihminen tehdäkseen niin."

"Mutta se tulee tapahtumaan, luulen.
Ehkä ensi viikolla pitää keskustella Summer Game Festistä ja tulevista näyttelyistä.
En tiedä onko teillä muita suunnitelmia."

"Mutta luulen että tulee olemaan aika tiukkaa, ja se tulee olemaan kulman takana.
Ruuhkaa ei tule tapahtumaan.
Ja Rafa ei voi kerätä niin paljon perävaunuja."

"ruuhkakeskustelua varten.
Joo, no, pääsemme siihen kuitenkin, koska puhumme Gaming Gossip -jaksosta 16, mikä se on ensi viikolla."

"Pysykää siis kuulolla sitä varten.
Se on luultavasti jotain, jossa esikatselemme tulevista esityksistä, koska meidän on jo aika tehdä niin.
Asioita tapahtuu koko ajan, joten meidän on jatkuvasti käännyttävä pois."

"Ja kyllä, takapakki jakso, älä odota sitä ensi viikolla.
Se tulee pian, ehkä lokakuussa.
Kuka tietää?
Pysykää kuulolla sitä varten."

"Joo, teemme karmaisevan backlog-jakson Halloweenina.
Mutta joka tapauksessa, tämä on Gaming Gossip -jakso 15.
Olemme olleet pahoja poikia, Ben, Alex ja Dav.
Ja joo, nähdään seuraavalla kerralla."

"Kiitos kun katsoitte."

Haastattelut

lisää

GRTV

lisää

Leffatrailerit

lisää

Trailerit

lisää

Tapahtumat

lisää