Suomi
Gamereactor
artikkelit
Final Fantasy Type-0 HD

Viimeinen fantasia ei anna periksi: Haastattelussa Hajime Tabata

Gamereactor kävi Final Fantasy XV ja Type-0 HD -pelien avainhahmon, tuottaja Hajime Tabatan, juttusilla keskustelemassa pelisarjan tulevaisuudesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Final Fantasy Type-0 on monille tuntematon PSP-peli vuodelta 2011. Miksi päätitte tehdä juuri siitä uuden version?
Final Fantasy Type-0:lle on ollut valtava kysyntä fanien suunnasta. Minulta on kysytty lähes jokaisessa haastattelussa, onko peli koskaan tulossa länsimarkkinoille. Vaikka kyse on PSP-pelistä, näyttää se edelleen varsin hyvältä. Se yllätti minutkin, kun päätimme aloittaa tämän projektin. Pelissä on myös epätavallisen kypsä ja aikuismainen tarina, jossa on paljon ikimuistettavia kohtauksia. Halusin kovasti saada sen vihdoin myös länsimaisten fanien koettavaksi.

Normaalisti Final Fantasyn pääosassa on vain yksi hahmo, mutta nyt pelataan kokonaisella luokalla oppilaita. Miten kaikille on saatu luotua oma persoonallisuus?
Jokaisen pelattavan hahmon pitää tuntua oikealta ihmiseltä. Haasteena on sitten asettaa hahmot tilanteisiin, jotka tuovat heidän persoonallisuuden piirteensä, pelkonsa ja toiveensa kunnolla pinnalle. Olemme tehneet paljon töitä, jotta hahmot omaavat uniikit luonteet ja tuntuvat pelattaessa radikaalisti erilaisilta. Emme halua hahmojen olevan vain vaihdettavia kuoria, vaan toivomme pelaajien löytävän niistä omat suosikkinsa myös luonteenpiirteiden pohjalta.

Final Fantasy Type-0 HD
Hajime Tabata

Videopelien myynti on hidastunut Japanissa merkittävästi. Mitä olet mieltä tilanteesta?
Microsoft ja Sony ovat rikkoneet maailmalla ennätyksiä, mutta on totta, että Japanissa tilanne on vaisu. Square Enixillä vähentynyt kiinnostus pelejä kohtaan ei tietysti ole jäänyt huomaamatta. Toivoa ei kuitenkaan ole menetetty. Teemme kaikkemme vetääksemme kotiyleisön pelien pariin, ja uskon Final Fantasy XV:n ja muiden projektiemme auttavan tässä paljon.

Tämä on mainos:

Pidätkö enemmän Final Fantasyn itsenäisistä jatko-osista vai yhtenäisestä maailmasta, kuten XIII:ssä ja siitä eteenpäin?
En nostaisi kumpaakaan toisen yläpuolelle. Opimme todella paljon Final Fantasy XIII:n Nova Crystalis -konseptin kokeilusta. Emme saavuttaneet sillä lähimainkaan niin paljon kuin halusimme, ja tarinan kehikko tuntui jossain määrin liian rajoittavalta. Meidän olisi pitänyt asettaa se enemmän viitteelliseksi alustaksi, eikä jäädä sen pauloihin lukemaan sitä kuin jotain pyhää kirjaa. Hyvä peli kaipaa enemmän vapautta ja sitä tavoittelemme FF XV:ssä.

Kuka on suosikkihahmosi Final Fantasy Type-O:ssa?
Luulen sen olevan heti introssa tavattu kuoleva sotilas. Hän on äärimmäisen tärkeä hahmo pelin kannalta ja asettaa paikalleen pelin sävyn. Hänen ansiosta koko seikkailu lähtee käyntiin, ja minulle hän edustaa pelin syvintä olemusta. Muita suosikkeja ovat nätit tytöt Rem ja Deuce, joista jälkimmäinen soittaa huilua. Minusta on hulvatonta, että rankan sodan timmellyksessä hän käyttää musiikkisoitinta aseenaan.

Mitä muita pelejä pelaat omien tuotoksien lisäksi?
Viime aikoina minulla ei ole ollut lainkaan aikaa pelata, sillä Final Fantasy XV on saatava ensin valmiiksi. Se on tavallaan onnekasta, sillä normaalisti pelit vievät todella suuren osan vapaa-aikaani. Erityisesti Civilization-pelit imaisevat minut välillä mukaansa niin, etten saa mitään muuta tehtyä.

Mistä olet eniten ylpeä Final Fantasy Type-0:n suhteen?
Final Fantasy Type-0 ilmestyi PSP:llä, joten se on jo kaksi konsolisukupolvea vanha. Silti peli näyttää edelleen hyvältä huolimatta todella rankoista rajoitteista mitä meillä oli käsikonsolilla. Minusta olemme tehneet fantastista työtä sen kääntämisessä uusille kotikonsoleille. Parasta on kuitenkin ollut työstää kahta FF-peliä samaan aikaan ja hyödyntää kaikkea oppimaamme ristiin. Olen myös ylpeä peliyhteisöstä, joka on ollut niin omistautunut pelisarjan jatkolle. Kommunikaatio heidän kanssaan on äärimmäisen tärkeää, ja haluan panostaa siihen yhä enemmän tulevaisuudessa.

Tämä on mainos:

Final Fantasy Type-0 HD -julkaisutraileri

HQ

Final Fantasy XV: Episode Duscae -traileri

HQ

Final Fantasy XV -pelikuvaa Episode Duscae -demosta

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä