Suomi
Gamereactor
lifestyle

Voisiko tulevaisuuden kotimme rakentaa oljista?

Tunnen ison pahan suden, jolla on kenttäpäivä näiden uusien rakennusten kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka lasten tarinat kehottavat meitä olemaan rakentamatta taloja oljista, näyttää siltä, että materiaali ei ehkä ole huonoin vaihtoehto kestävään asumiseen. Todmordenin kaupungissa Isossa-Britanniassa olkipaneeleja käytetään korkeakoulun seinien eristämiseen.

Paneelit tulevat slovakialaiselta EcoCocon-yritykseltä, joka on nimittänyt Barbara Jonesin yhdeksi myyntikonsulteistaan. Jonas on luonnollisten rakennusmateriaalien asiantuntija ja uskoo, että tämä voisi olla näyteikkuna kestävämmille rakennusvaihtoehdoille.

Paneelit on kehystetty puulla ja ne ovat 400 mm paksuja. Ympäristöystävälliset rakentajat ovat käyttäneet samanlaisia menetelmiä jo vuosia. Kysymys kuuluu: ovatko ne hyviä? Ilmeisesti vastaus on kyllä, koska oikeaan tiheyteen pakattuna olki tarjoaa eristävän vaikutuksen, ja koska se on pakattu niin tiiviisti yhteen, tämä estää myös sitä syttymästä toisin kuin löysät oljet.

Lisäksi se taistelee epätasaisuuksia vastaan, mikä saattaa säästää kustannuksia, jotka muuten käyttäisit kipsikerroksen asettamiseen ensin. Siksi on mahdollista rakentaa olkitalo noin 2,000 puntaa neliömetriltä.

Tämä on mainos:

Voisitko harkita asumista olkitalossa?

Kiitos, BBC.

Voisiko tulevaisuuden kotimme rakentaa oljista?
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä