Suomi
Gamereactor
lifestyle

Volvo ilmoittaa suunnitelmistaan luopua dieselautoista vuoden 2024 alkuun mennessä

Ja aikoo olla täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Volvo on juuri ilmoittanut suunnitelmistaan saavuttaa kestävän kehityksen tavoitteet ja siirtyä polttomoottoriautoista eteenpäin. Ruotsalainen autonvalmistaja on nyt ilmoittanut, että vuoden 2024 alusta alkaen se ei enää valmista dieselautoja ja että tämän jälkeen se aikoo myydä vain täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä, ennen kuin se pyrkii olemaan ilmastoneutraali yritys vuoteen 2040 mennessä.

Kuten Climate Week NYC -tapahtumassa paljastettiin, Volvo ilmoitti myös, että se "ei enää käytä yhtään kruunua tutkimus- ja kehitysbudjetistamme uusien polttomoottoreiden kehittämiseen", koska se on myynyt osuutensa Aurobaysta, pääomasijoitusyhtiöstä, jolla oli kaikki jäljellä olevat polttomoottorivarat.

Volvon pääjohtaja Jim Rowan on todennut tästä suunnitelmasta: "Sähköiset voimansiirrot ovat tulevaisuutemme ja polttomoottoreita parempia: ne tuottavat vähemmän melua, vähemmän tärinää, vähemmän huoltokustannuksia asiakkaillemme ja eivät aiheuta pakokaasupäästöjä. Olemme täysin keskittyneet luomaan laajan valikoiman ensiluokkaisia täyssähköautoja, jotka täyttävät kaiken, mitä asiakkaamme odottavat Volvolta – ja ovat keskeinen osa vastaustamme ilmastonmuutokseen."

Volvon suunnitelmissa on olla täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä, ja se pyrkii voittamaan monien autonvalmistajien laatimat suunnitelmat.

Tämä on mainos:
Volvo ilmoittaa suunnitelmistaan luopua dieselautoista vuoden 2024 alkuun mennessä


Ladataan seuraavaa sisältöä