Suomi
Gamereactor
artikkelit
Alone in the Dark

Vuoden 2023 odotetuimmat pelit, Toni Turunen

Ainakin näitä pelejä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2023 on koittanut, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Toni listaa nyt kaikkiaan viisi tulevan vuoden odotetuinta peliä. Oletko samaa mieltä, vai kenties eri mieltä? Kommentoi alla.

5. Robocop: Rogue City

HQ

Myönnän, että olin pienenä hulluna Robocop-elokuviin. Parhaimmat niistä olen katsonut toistakymmentä kertaa. En ole kuitenkaan pelannut supersankaripelejä paljoakaan 2000-luvun puolella. Jos Devil May Cry -pelit lasketaan mukaan, niin supersankaroinneista kaksi pelisarjaa on koettu. Batman: Arkham City on Devil May Cry'n lisäksi se ainoa tuttavuus.

Tämä on mainos:

Lämpimät muistot elokuvista saivat kuitenkin lisäämään Rogue Cityn odotettujen listalle. On jo aika verestää Amiga-aikojen muistoja Robocop 3:sta tähän päivään mehevän räiskintäpelin muodossa. Tärkein koukuttava tekijä on se, että saa olla se yksi ja ylivoimainen hahmo, joka voittaa kaikki esteet ja vaikeudet.

4. Crimson Desert

HQ

Kenties vuosi 2023 sanoo viimein tahdon Crimson Desertille. Ennakkotietojen perusteella luvassa on avoimen maailman seikkailua, tutkimista, "loottaamista", näyttäviä taisteluita, maagisia taitoja ja teräksen kolinaa. Kelpaa paremmin kuin hyvin.

Tämä on mainos:

On vaikea keksiä vain yhtä esikuvaa Crimson Desertille, mutta niitä voisivat olla esimerkiksi Ghost of Tsushima, The Elder Scrolls V: Skyrim, Assassin's Creed Valhalla ja Horizon: Zero Dawn. Mikäli näiden parhaita puolia hyödynnetään tulevassa julkaisussa, on vain taivas rajana.

3. Alan Wake 2

HQ

Ensimmäisen Alan Wake -seikkailun pelasin hyvin myöhään alkuperäisen julkaisun jälkeen, eli vasta noin vuosi sitten. Pidin erityisesti omaperäisestä taistelusta, tunnelmasta, juonesta ja pienistä yllätyksistä seikkailun aikana.

Jatko-osaa varten rima on asetettu varsin korkealle, mutta toisaalta aikaa on kulunut paljon. Kenties pelintekijöiden päässä on kypsynyt jotakin uutta ja mehevää, mikä takaa laadukkaan seikkailun myös jatko-osassa?

2. Alone in the Dark

HQ

Alkuperäinen ja samanniminen kauhuseikkailu julkaistiin jo vuonna 1992. Alone in the Darkia pidetään aikansa pioneerina tämäntyyppisille selviytymiskauhupeleille, joka vaati aikanaan PC:ltä jo varsin paljon pyöriäkseen hyvin.

Olin muinoin aivan myyty saadessani kokeilla alkuperäistä Alone in the Darkia kaverini luona. Henki oli jatkuvasti tiukassa, pieniä hyppypelästyksiä ja muita vaaroja oli jatkuvasti läsnä ja älykkäät pulmat rassasivat aivonystyröitä mukavasti. Toivon todellakin uusintajulkaisulle onnistumista, sillä olisi mahtava kokea ne väristykset uudelleen.

1. Shadows on the Vatican: Nightingale

Keskiaikaiseen maailmaan sijoittuvassa seikkailupelissä on niin monia erilaisia elementtejä, että siitä on vaikea löytää punaista lankaa. Trailerin perusteella mukana voisi olla ripaus kauhua ja scifiä, mutta myös Age of Empires -pelien tunnelmaa oman tukikohdan rakentamisen ja kehittämisen muodossa.

Lähtökohtana pieni joukko selviytyjiä istuutuu leiritulen ääreen pohtimaan tulevia. Taustalle ilmestyy kivitalon kokoinen monsteri, joka pysähtyy paikoilleen. Sitten kaikki jää hämärän peittoon. Millainen lähtökohta pelillä tulee olemaan? Seikkaillaanko siinä yksin vai porukalla? Mahdollisuuksia ja ainesta riittää. Onnistuessaan kyseessä voi olla jopa vuoden peli 2023.

Mainittakoon, että Shadows on the Vatican: Nightingale on jo julkaistu Early Access -tilassa vuoden 2021 kesällä, mutta lopullinen 1.0-versio toivottavasti julkaistaan vuonna 2023.

Alone in the Dark

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä