Suomi
Gamereactor
lifestyle

Vuoden 2024 Formula E -kalenteri vie kisat Japaniin ja Kiinaan

16 kierroksen kalenteri on paljastettu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensi viikolla alkaa vuoden 2024 Formula E -kalenteri, kun tiimit ja kuljettajat matkustavat Valenciaan, Espanjaan testaamaan uusia autojaan ennen kuin kilpailu alkaa uutena vuonna. Näin ollen FIA on nyt paljastanut koko kalenterin kaudelle 2024 ja ilmoittanut, että Formula E suuntaa kahdelle uudelle alueelle ensi vuonna.

Kausi alkaa tammikuussa Mexico Cityssä ajettavalla kilpailulla, jota ennen matkaa Saudi-Arabian Diriyahiin kahteen peräkkäiseen kisaan. Tämän jälkeen palataan Intian Hyderabadiin, ennen kuin suuntaat Brasilian Sao Pauloon. Tämä johtaa sitten ensimmäiseen uuteen alueeseen, Tokioon Japaniin, ennen kuin palataan Eurooppaan back-back-kisoihin määrittelemättömässä paikassa Italiassa.

Kauden toinen puolisko alkaa Monacossa, ennen kuin suuntaa Berliiniin, Saksaan back-to-back-tarjoukseen. Toinen uusi paikka tulee tämän jälkeen, kun Shanghai, Kiina saa kaksi kilpailua, ennen kuin Formula E suuntaa Portlandiin, Yhdysvaltoihin kilpailuun. Kausi huipentuu sitten back-to-back-tarjoukseen Lontoossa kierroksilla 15 ja 16 heinäkuussa.

Puhuessaan vuoden 2024 kalenterista Formula E:n perustaja ja mestaruusjohtaja Alberto Longo totesi: "Formula E:n DNA:ssa olevien katuratojen ja vakiintuneiden kilparatojen yhdistelmä antaa kuljettajille mahdollisuuden työntää GEN3-auton ominaisuuksia kovemmin ja pidemmälle ensimmäisen kauden jälkeen, joka ylitti kaikki odotukset kolminumeroisilla ohituksilla useimmissa kilpailuissa ja maailmanmestaruustitteleissä viimeisenä viikonloppuna."
Seuraatko Formula E:n kautta 2024?

Tämä on mainos:
Vuoden 2024 Formula E -kalenteri vie kisat Japaniin ja Kiinaan


Ladataan seuraavaa sisältöä