PageTopÄänestä suosikkipeliäsi
Screeshot Number Star
Lue arvio >>

The Last of Us

Vuoden parhaimman pelin valinta on aina äärimmäisen vaikea tapaus. Mitä enemmän pelejä pyörittelee ja yrittää pistää paremmuusjärjestykseen, sitä vähemmän mielekkäältä niiden vertailu tuntuu. Kaiken lisäksi pelivuosi 2013 on ollut erinomainen ja huippupelejä on riittänyt niin paljon, että vain harva on ehtinyt kaikkea kahlaamaan. Olipa listoista ja arvosanoista mitä mieltä tahansa, aina välillä massasta nousee tapauksia, jotka leimaavat koko pelivuotta. Tällainen peli on The Last of Us.

Naughty Dogilta osataan odottaa hienoa jälkeä, mutta studion kesällä julkaisema selviytymisseikkailu teki silti jotain poikkeuksellista. Joelin ja Ellien matka maailmanlopunjälkeisen Amerikan halki on täynnä mielenkiintoisia käänteitä, jotka jatkuvalla syötöllä syventävät hahmoja ja heidän suhdetta toisiinsa ja ympäröivään maailmaan. Tunnetilojen skaala on huimaava, ja hahmojen kohtalot riipaisevat syvältä sielusta.

Tarinan toteuttamiseksi Playstation 3:sta on revitty viimeisetkin tehot, ja peli on yksi sukupolvensa komeimmista. Lisäksi dialogi on mainiota ja ääninäyttelijät tekevät kympin arvoiset suoritukset. Ei myöskään pidä unohtaa mahtavaa musiikkia, joka saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Jokainen laukaus, isku ja kolaus tuntuu.

The Last of Us ei ole vailla virheitä, mutta ne ovat vain hetkellisesti häiritseviä ja unohtuvat nopeasti sisällön viedessä mennessään. The Last of Us jättää pitkäaikaisen vaikutuksen pelialaan. Se on tarinavetoisten toimintaseikkailujen mittatikku, johon uuden konsolisukupolven pelejä tullaan vertaamaan. The Last of Us ei ole pelkästään vuoden 2013 parhaimpia, vaan yksi PS3:n kautta aikain tärkeimpiä pelejä - todellinen joutsenlaulu päättyvälle sukupolvelle.

Äänestä suosikkipeliäsi