goty8

Gamereactor on valinnut vuoden pelit 2008!

Jälleen yksi erinomainen pelivuosi on lopuillaan

Vuoteen 2008 on mahtunut monenlaisia tapahtumia ja julkaisuja. Perinteisesti vuoden parhaat pelit on julkaistu loppuvuodesta, ja tänäkin vuonna loka-marraskuun huippusesonki tarjosi toinen toistaan upeampia pelikokemuksia. Pelivuosi 2008 käynnistyi kuitenkin vauhdikkaasti, kun Burnout Paradise asetti riman jo tammikuussa. Criterionin kaahailupeli oli monella tapaa ansiokas peli, sillä sen vakuuttava lisäsisältö takasi sen, että peli pyörii edelleen monen pelaajan konsolissa.

Tänä vuonna valloilleen nousi myös mielenkiintoisia peleihin liittyviä ilmiöitä. Yhteistyöpelaamisesta tuli entistä suositumpaa. Moninpeleissä ei keskitytty enää vain vastustajan voittamiseen, vaan myös hauskanpito kaverin kanssa samalla puolella yleistyi. Tämän lisäksi konsolien verkkopalvelut ja etenkin ladattavat pelit valtasivat jalansijaa. Mikäli Sonyn visio toteutuu, kaikki ensi vuonna julkaistavat PSP-pelit on mahdollista ostaa PSN-verkkokaupan ja Playstation 3 -konsolin kautta. Kivijalkakauppoja tilanne ei houkuta, mutta pelaaja äännähtää kotisohvallaan ilahtuneena.

Kulunut vuosi oli myös Gamereactorin ensimmäinen kokonainen vuosi Suomessa. Pohjoismaisella tasolla lehti jo tunnetaan, mutta Suomessa riittää vielä työnsarkaa. Päätoimittaja Jaakko Maaniemi suuntasi joulukuun alussa kohti uusia haasteita, mutta Jaakon perintö jatkuu Gamereactorissa edelleen. Tammikuun alussa aloittavan uuden päätoimittajan linja ei luonnollisestikaan voi olla täsmälleen sama, mutta mikäli merkit pitävät paikkansa, ei suuria muutoksia liene luvassa. Minä ja muu toimituksen väki teemme parhaamme pitääksemme niin lehden kuin verkkosivustonkin tason vähintään yhtä korkeana kuin mitä se on tähän asti ollut.

Gamereactorin väen puolesta haluan kiittää kaikkia lukijoita sekä toivottaa rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2009!

/Jyri Paavilainen, vt. päätoimittaja

Ensimmäiseen kategoriaan >>

Laitekohtaisen listauksen lisäksi olemme valinneet vuoden 2008 parhaat pelit myös muiden ansioiden pohjalta. Muun muassa vuoden debyytin, vuoden tyylikkäimmän pelin sekä vuoden yllättäjän ja pettymyksen löydät ainoastaan joulukuun Gamereactor-lehdestä!