Gamereactor muistelee pelivuotta 2011

Mahtava pelivuosi 2011 alkaa olla takanapäin. Valmistuva vuosi jää todennäköisesti muistiin todellisena nykyisen konsolisukupolven aallonharjana, jonka aikana huippupelejä suorastaan virtasi koteihimme hyökyaallon lailla. Jokaisella alustalla nähtiin erinomaisia pelejä, ja häkellyttävän moni nappasi jopa täysiä pistepotteja. Mutta toki myös pettymyksiä ja surkeita tapauksiakin tuli vastaan.

Otimme jo joulukuun numerossa katsauksen toimituksen valintoihin vuoden parhaimmista ja heikoimmista peleistä, iloisimmista yllättäjistä sekä karvaimmista pettymyksistä. Nyt on teidän lukijoiden aika valita ja äänestää omia suosikkejanne. Tänä vuonna äänestettävää riittääkin, sillä mukana on miltei parikymmentä kategoriaa. Onkin aina yhtä mielenkiintoista nähdä, eroavatko lukijakunnan yleiset näkemykset toimituksen poiminnoista.

Vuodenvaihteen myötä on tietysti myös aika katsoa tulevaisuuteen ja pohtia minkälaisia ilmoja vuosi 2012 tuo tullessaan. Tulossa tuskin on yhtä hurjaa pelivuotta kuin 2011, sillä konsolisukupolvi on hiljalleen vaihtumassa ja vaihdos on usein täynnä kompurointeja. Kuinka monta uutta laitetta sitten näemme markkinoilla? Playstation Vita saapuu Eurooppaan helmikuussa, ja Nintendo on luvannut paljastaa lopullisen Wii U:n viimeistään ensi kesän E3-messuilla. Kovimmat kilpakumppanitkin, Microsoft ja Sony, hengittävät tietysti Nintendon niskaan. Joidenkin lähteiden mukaan ensimmäiset pelistudiot olisivat jo saaneet käsiinsä uuden Xboxin ja Playstationin varhaiset kehitysalustat, ja rohkeimmat jopa povaavat näiden konsolien julkaisua loppuvuoteen 2012. Se kuitenkin kuulostaa tällä hetkellä jokseenkin epärealistiselta. Toivottavasti hoppuiluun ei sorruta. Kukaan ei varmasti halua, että Xbox 360:n ja Playstation Networkin virheitä toistettaisiin. Nähtiinpä konsoleita kaupoissa tai ei, on aivan selvää, että uusia paljastuksia on ensi vuonna luvassa, kun valtavien markkinointikoneistojen rattaat lähtevät rullaamaan.

Eikä vuosi 2012 pelienkään osalta näytä huonolta. Esimerkiksi heti helmikuulle näyttää pakkautuvan Vitan lisäksi valtava määrä kiinnostavia nimikkeitä. Onneksi ennen sitä pelaajat sekä Gamereactorin toimituksen jäsenet pääsevät hengähtämään ja nostamaan maljan uudelle vuodelle. Toivotamme kaikille lukijoillemme ja pelaajille ympäri Suomen rauhallisia juhlapyhiä ja kiitämme menneestä vuodesta!

Arttu Rajala, päätoimittaja

Ensimmäiseen kategoriaan >>
Mikä oli sinun lempipelisi tänä vuonna?
Osallistu äänestykseen! >>