i
goty Goty
Lue arvio

The Elder Scrolls V: Skyrim

Vuoden parhaimman pelin nimittäminen ei ole koskaan helppo tehtävä – ei varsinkaan silloin, kun päteviä ehdokkaita isketään tiskiin kahmalollinen. Tänä vuonna pelaajille on tarjottu poikkeuksellisen paljon korkealaatuista viihdettä, mutta tiukassa kädenväännössä yksi erottui joukosta tikarin mitalla. The Elder Scrolls V: Skyrimin eeppinen tunnelma, mieleenpainuvat taistelut lohikäärmeiden kanssa ja valtava, avoin maailma sytyttävät riemastuttavan seikkailunhalun kerta toisensa jälkeen.

Eikä kyse ole vain joka suuntaan rönsyilevästä vapaudesta pelata juuri niin kuin itse mielii, vaan maailmasta, jossa jokainen yksityiskohta on toteutettu harkiten. Liian usein suuren suurta maailmaa lupaavat roolipelit sortuvat geneerisyyteen, joka kuluttaa pelaajien aikaa tarjoamatta vastineeksi aidosti yllättäviä ja viihdyttäviä hetkiä. Skyrimin tyrmiä ja luolastoja kolutessa on mahdollista törmätä mitä moninaisimpiin ansoihin ja hirviöihin, jotka pitävät pelaajan alati varpaillaan. Samalla ansat tarjoavat ovelia keinoja vihollisten tyrmäämiseen.

Toiminnantäytteisiä luolastoja tasapainottavat upeasti erämaan hiljaiset, lähes ajan seisauttavat hetket, jotka alleviivaavat kouriintuntuvasti samoilijan yksinäisyyttä ja voimattomuutta jylhän ylämaaluonnon edessä. Silti Skyrim ei tunnu siltä, että maailma olisi vain silmien eteen vedetty staattinen kulissi. Vaikutelma siitä, että pelaaja on vain yksi henkilö monien joukossa, on harvinaisen onnistunut.

Kokonaisuuden kietoo yhteen muinainen ennustus lohikäärmeistä ja myyttisestä sankarista, joka on tuleva taittamaan tulta syöksevien hirviöiden niskat. Tämä Dovahkiinin eli ”lohikäärmesyntyisen” rooli antaa pelaajan hahmolle tarkoituksen, joka estää vapaamuotoista pelailua hajoamasta päämäärättömyyteen. Ja mikäpä olisi eeppisempää kuin katsoa pilvien lomasta laskeutuvaa hirviötä silmiin ja syöstä tätä päin muinainen taisteluhuuto, joka jylisee Skyrimin kallioissa ukkosen lailla.

Äänestä suosikkipeliäsi >>
Kommentti

Sinun täytyy olla kirjautuneena kommentoidaksesi. Jos et ole vielä jäsen - liity jäseneksi nyt.!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :--


Kommentteja
 
Mikä oli sinun lempipelisi tänä vuonna?
Osallistu äänestykseen! >>