Gamereactor muistelee pelivuotta 2012

Yksi vuosi on jälleen takanapäin ja on aika toivottaa kaikki tervetulleiksi Vuoden pelit -spesiaalin pariin. Täältä teemasivustolta löydät top 10 -valintamme vuoden parhaiksi peleiksi, mutta myös 13 erikoiskategoriaa, joissa jokaisessa on viisi nimikettä perusteluineen. Luettavaa siis riittää.

Vuoden parhaan pelin valinta on aina vaikeaa, mutta vuoden 2012 osalta se olivat entistä visaisempi pähkinä. Vuosi ei ollut köyhä, mutta toisaalta emme myöskään nähneet peliä, joka nousisi ylivoimaisesti ylitse muiden. Itse asiassa voisin väittää, että minkä tahansa toimituksen kärkivalinnoista voisi riittävän osuvilla perusteluilla sijoittaa ykköseksi. Marginaalit olivat tällä kertaa äärimmäisen pienet.

Tuttuun tapaan listat on koottu toimituksen kollektiivisesta ja subjektiivisesta näkökulmasta, johon ovat vaikuttaneet niin pelien saamat arvosanat kuin myös avustajiemme sekä vakituisten toimittajiemme poiminnat. Kuten arvioissa, kyse on viimekädessä mielipiteistä, ja siksi tarjoamme myös lukijoille mahdollisuuden äänestää omia suosikkejaan. Toivomme, että olemme onnistuneet perustelemaan valintamme ja että viihdytte niiden parissa.

Lukuiloa!

Arttu Rajala, päätoimittaja

Ensimmäiseen kategoriaan >>
Mikä oli sinun lempipelisi vuonna 2012?
Osallistu äänestykseen! >>