Suomi
Gamereactor
arviot
War of the Vikings

War of the Vikings

Keskiaikaisen War of the Rosesin kehittänyt Fatshark suuntaa sauvansa tällä kertaa viikinkiaikaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viikingit ovat osa pohjoismaista historiaa, ja tukholmalainen Fatshark vaikuttaa oikealta taholta tuomaan viikinkihistorian pelattavaksi. Studiolla on jo kokemusta historiallisten verkkopelien kehittämisestä. Ensin Lead and Gold: Gangs of the Wild West tempaisi villiin länkkäriräiskintään, ja sitten War of the Roses tarjosi realistisempaa menoa keskiaikaisissa puitteissa.

War of the Vikings rakentuu saman moninpelipainotteisen konseptin päälle kuin War of the Roses, mutta ei aina tunnu askeleelta eteenpäin. Peliä on nimittäin joiltain osin lähdetty virtaviivaistamaan. Lopputulos on edeltäjäänsä hiotumpi, mutta vaihtelun vähyys jättää toivomisen varaa.

War of the Vikings
Väriteema on asiaankuuluva. Viikinkisota ei ole iloinen asia, paitsi kun kavereiden kanssa vyöryttää vastustajat nurin.

Oppimiskynnys on edelleen vaatelias, mutta kolmeen eri suuntaan iskeminen ja torjuminen iskostuvat selkäytimeen harjoittelulla. Pelimekaniikan hallinta heijastuu suoraan taistelumenestykseen. Tilanteita on syytä lähestyä taktisesti, vastustajan liikkeitä tarkkaillen ikään kuin kivi-paperi-sakset-periaatteella. Sopivaa hyökkäyshetkeä pitää malttaa odottaa, vastustajan iskut pitää torjua ja tarpeen tullen on oltava valmis sukeltamaan yllättävän käänteen tieltä. War of the Vikings ei ole peli niille, jotka tykkäävät rynnätä vihollisten keskelle suuna päänä.

Tämä on mainos:

Sota viikinkien ja anglosaksilaisten välillä on ankaraa. Vähänkään järjestäytyneempi vastustajajoukko pudottaa yksinäisen suden hetkessä turpeeseen, jolloin voi vain odottaa joukkuetoverin apua tai vihollisen teloitusta. Matsien voittaminen edellyttää ehdottomasti hyvää tiimipeliä. Roolit on jaettava tasan etulinjan sotureiden ja takalinjan jousiampujien välillä, ja joukkueenjäsenten on puhallettava yhteen hiileen.

War of the Rosesin tavoin taistelu on kokemuksen vahvinta antia. Ruusujen sodasta poiketen viikinkisotaa on kuitenkin yksinkertaistettu pinnan alta. Lähes ylenpalttiset hahmon muokkausmahdollisuudet ja lukemattomat aseiden ominaisuuksiin liittyneet nyanssit on hukattu. Karkeasti otettuna jäljelle jää vain erottelu raskaisiin sotakirveisiin, kevyisiin miekkoihin ja isoihin jousiin.

War of the VikingsWar of the Vikings
Ajoitus on tärkeää; erikoishyökkäys on tehokas, mutta jättää pelaajan haavoittuvaiseksi vastaiskulle.

"Päivitykset", joita pelaamisella ansaitaan, sisältävät pääosin kosmeettisia muutoksia, jotka tuovat aseisiin kultakoristeita ja muita ulkoisia hilpetöörejä erottamaan kokeneet pelaajat keltanokista. Yhdessä pelin helppokäyttöisen maalaustyökalun kanssa omalle hahmolleen voi epäilemättä saada varsin ainutlaatuisen ilmeen, mutta vaihtelun kustannuksella. Avattavia porkkanoita on selvästi aiempaa vähemmän.

Tämä on mainos:

Ei-kosmeettisista päivityksistä mainittakoon muutamat hahmolle valittavat perkit, jotka esimerkiksi lisäävät iskujen kestävyyttä staminan kustannuksella. Aseista poiketen näitä kykyjä ei kuitenkaan voi vihollista havaita, minkä vuoksi sotiessa on vain toivottava, että edessä mulkoileva viikinki ei ole erikoistunut juuri omanlaisen hahmon niittaamiseen. Taisteluun vaikuttavat tekijät olisi mukava saada selvemmin esiin.

Vaihtelun puute ja hienoinen tuurielementti painavat valitettavasti koko peliä. 12 tunnin pelaamisen jälkeen War of the Vikingsillä ei tuntunut olevan enää mitään annettavaa. Näin siitäkin huolimatta, että klassiset pelimuodot alueenvaltauksesta erikokoisiin tappomatseihin tekevät paluun, ja kentät ovat nätin näköisiä vaikkakin myös keskenään melko samankaltaisia.

War of the Vikings
Joka kenttä on temaattisesti uniikki, mutta rakenteellisesti ne muistuttavat vähän liikaa toinen toisiaan.

Harmittavasti mukana on yhä myös teknisiä ongelmia, kuten epävakaa nettikoodi. Viiveistä johtuen pelissä joutuu silloin tällöin toteamaan, että vaikka omalla ruudulla kirves selvästi iski vastustajaa suoraan käkättimeen, muiden ruuduilla terä viuhahtikin ohi. Erikoinen, joskaan ei yleinen, bugi on ruudun hetkellinen välkkyminen kaikissa sateenkaaren väreissä. Jos tunnet olevasi allerginen tällaisille ongelmille, sinua on varoitettu.

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että kaikista moitteista huolimatta War of the Vikings pystyy omalla karulla tavallaan viihdyttämäänkin. Silloin kun tiimipeli toimii ja taistelu luistaa, fiilikset ovat hyvät. Taistelumekaniikka itsessään on edelleen syvempi ja uniikimpi kuin monissa muissa toimintapeleissä. Kokonaisuus voisi selvästi olla parempikin, mutta hetken pätkissä vaihtelun puute ei nosta niin selkeästi päätään.

War of the Vikings on jättänyt Early Access -statuksensa taakseen, mutta se tuntuu edelleen hieman raakileelta. Pelin yllä on kutkuttavasti potentiaalia, mutta sen saavuttaminen edellyttää Fatsharkilta vielä rutkasti päivityksiä, bugikorjauksia ja laajempaa sisältöä.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Viihdyttää ainakin pienissä erissä, kiinnostava teema, kuumottava taistelusysteemi, avattavat parrat.
-
Liian pelkistetty pitemmän päälle, hieman buginen, arvaamaton nettikoodi.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
War of the VikingsScore

War of the Vikings

ARVIO. Kirjoittaja Johannes Leander

War of the Vikings rakentuu saman konseptin päälle kuin War of the Roses, mutta ei aina tunnu askeleelta eteenpäin.

0
Tuunaus saapui War of the Vikingsiin

Tuunaus saapui War of the Vikingsiin

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Fatsharkin War of the Vikings on nyt saanut myös tuunausmahdollisuuksia, ja pelaajat voivat niiden ansiosta säätää hahmonsa perkkejä sekä ulkonäköä.Ladataan seuraavaa sisältöä