Suomi
Gamereactor
arviot
Warcraft III: Reforged

Warcraft III: Reforged

Ruotsin Kim Orremark arvioi nuoruutensa rakkauden kohteen päivitetyssä muodossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Oi niitä aikoja. Muistan sen kuin eilisen. Silloin minä ja Warcraft III kohtasimme toisemme. Tarina oli hyvin tehty, grafiikka teki suuren vaikutuksen, ja erilaiset toiminnot haastoivat ajattelemaan. Viikonloppu siihen meni, mutta lopulta Warcraft III oli pelattu läpi. Palaan tämän mahtipelin pariin aina ajoittain vielä nykyäänkin.

Blizzard julkisti Reforged-version Blizzconissa 2018, ja nyt se on sitten saatu. Olen pettynyt. Oloni on huijattu. Oikeastaan mitään luvatusta ei ole mukana lopullisessa pelissä. Tässä ei ole mitään, minkä vuoksi peli ansaitsisi lisänimen Reforged. Mahtoiko Blizzard edes ymmärtää, mikä teki pelistä alun alkaenkin niin mahtavan?

Warcraft III: Reforged
Warcraft III: Reforged
Tämä on mainos:

Warcraft III on edelleen loistava strategiapeli. Tarina on edelleen jännittävä, henkilöhahmot ovat toimivia ja moninpeli on hauskaa menoa. Reforgedin grafiikkaa on toki päivitetty, ja se näkyy. Työtä ei kuitenkaan ole tehty loppuun saakka huolella. Savun ja veden liikeanimaatioista näkee, että ne rullaavat edelleen tasolla 30 Hz, jolloin 144 Hz:n näytölläni se näyttää katkovalta. Hahmojen animointiin ei ole koskettu lainkaan. Toisin sanoen uusittu grafiikka ei itse asiassa näytä uudelta. Uusittuja hienoja välivideoita ei ole lupauksista huolimatta. Mukana on vanhoja välivideoita hieman päivitetyllä grafiikalla.

Sama pätee äänimaailmaankin. Luvattuna oli uutta dialogia, ja uutta pontta henkilöhahmoihin. Näin ei tapahtunut. Dialogi on täysin ennallaan. Onhan se edelleen ihan hyvää, mutta pelialalla on tapahtunut kehitystä vuosien varrella, ja sen olisi pitänyt kuulua.

Custom-pelien tekeminen ja karttaeditori ovat edelleen paikoillaan, ja niiden käyttäminen on hauskaa (joskin ranked-pelimuoto puuttuu). On pidettävä mielessä, että kaikki luodut pelit ovat nykyään automaattisesti kokonaan Blizzardin omaisuutta, ja he voivat tehdä sisällöllä mitä ikinä haluavat ilman kartan tai pelin tehneen käyttäjän suostumusta. Se on sanottava, että bugeja en kohdannut, ja seuranhaku toimii ongelmitta.

Warcraft III: Reforged
Tämä on mainos:

Innostuminen on vaikeaa, sillä tarjolla ei oikein ole muuta kuin päivitettyä grafiikkaa, eikä sitäkään huolella tehtynä. Blizzard näyttää menneen sieltä, missä aita on ollut matalin. Tämä ei ole Reforged: tämä on huonosti tehty Warcraft III HD.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Jännittävä tarina, hyvin kirjoitetut henkilöhahmot, hauska pelata, addiktoiva moninpeli
-
Ei uutta tarinaa, hädin tuskin paranneltu grafiikka, ei ranked-pelimuotoa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä