Suomi
Gamereactor
arviot
Wargroove

Wargroove

Advance Warsin fantasiaversio toimii hyvin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Chucklefishin Wargroove on paljosta velkaa Nintendon klassiselle Advance Wars -sarjalle. Nintendo itse tuntuu kuitenkin jättäneen strategiasarjansa jonnekin menneisyyteen, ja Wargroove on mitä parhain juurikin Nintendo Switchillä. Wargroove on lyhyesti sanottuna peli, jossa ohjataan omaa sotajoukkoa rajoitetulla ruudukkoalueella, ja vihollisjoukkue tekee samoin. Riittävän lähelle vihollisyksikköä sijoitettu yksikkö voi hyökätä. Tämän jälkeen kohteeksi joutunut yksikkö hyökkää takaisin, ellei sitten ole jo tuhoutunut äkkiylläkössä. Jousimiehet voivat hyökätä kauempaa, mutta ovat herkempiä lyömäaseille.

Wargroovessa on mukava valikoima erilaisia yksiköitä, joilla omaa taktista pelaamistaan voi monipuolistaa. Hevosella ratsastavat joukot voivat liikkua kauemmas joka vuorolla. Raskaasti aseistetut eivät pääse kovinkaan kauas, mutta ovat parempia puolustamaan itseään. Kaikki noudattaa toimivaa kivi-sakset-paperi-logiikkaa, joten kaikki yksiköt ovat tehokkaita toisia vastaan, ja heikkoja toisten hyökkäyksille. Kaikilla on kriittisiä iskuja, jotka suoritetaan tietyissä olosuhteissa. Toinen lyö kovempaa, jos rinnalla on toinen samanlainen yksikkö. Toiset taas tekevät enemmän vahinkoa, jos eivät liiku ennen hyökkäystä. Kaikki edellä kuvattu on tuttua Advance Wars -veteraaneille. Tämä ei ole huono asia, sillä kaava toimii edelleen hyvin.

Onneksi Wargroove vie taktisen syvyyden pidemmälle. Esimerkiksi sateessa jousimiesten on mentävä lähemmäksi osuakseen maaliin. Vuorella tähystäessä näkee kauemmaksi. Vedessä oman puolustuksen taso laskee, ja päinvastainen ilmiö tapahtuu metsässä. Tällaisten eri olosuhteiden huomioiminen saa aina pohtimaan, että olisi voinut toimia paremminkin. Jos siis yritys epäonnistuu, on seuraavalla kerralla käytössä lukuisia erilaisia tapoja yrittää uudestaan.

WargrooveWargrooveWargrooveWargroove
Tämä on mainos:

Wargroove ansaitsee kiitosta myös siinä, miten se esittelee erilaisia ominaisuuksiaan. Keltanokat perehdytetään homman nimeen opastustehtävillä, joiden avulla peliin pääsee sisälle vaiheittain ja rauhassa. Veteraanien mielestä alku saattaa tuntua liian hitaalta, mutta onneksi haaste lisääntyy pian selvästi.

Söpöilevistä animaatioista huolimatta Wargroove ei ole helppo peli. Chucklefish onnistuu miellyttämään sekä kevyempää vaikeutta etsiviä että todellista haastetta kaipaavia. Pelin ominaisuuksia voi muokata varsin vapaasti haluamakseen. Aiottu taso on 100%, jota voi halutessaan nostaa lukemaan 200% tai 0%. Suosittelen pysyttelemään kehittäjien tarkoittamassa 100% lukemassa, koska siten peli on tasapainotettu ja pelattavaksi tarkoitettu.

Muita käyttäjiä voi haastaa joko verkossa tai samalla sohvalla. Verkossa en juuri pääsyt pelaamaan, mutta paikallinen moninpeli osoittautui nautinnolliseksi puuhaksi. Maksimissaan neljä pelaajaa voi valita oman armeijansa, ja tarkoituksena on jäädä ainoaksi kukoksi tunkiolle. Valittamisen aihetta ei ole, sillä kaikki toimii niin kuin pitää, ja paketti pysyy hyvin kasassa. Toisin sanoen Wargroove tarjoaa hyvää pelattavaa niin yksin- kuin moninpelaajillekin.

Wargroove lainaa häpeilemättä muilta, mutta se lainaa parhaalta sen parhaat elementit. Nintendon aikoessa jatkossakin pitää strategiasarjansa telakalla, on Wargroovella mitä loistavin tilaisuus tarjota pelaajakunnalle jotain samanlaista. Innovatiivisuudesta ei voida puhua, mutta toteutus on kaikin puolin onnistunut. Kokonaisuus on tehty niin hyvin, ettei omien ideoiden puute edes häiritse. Wargroove on omanlaisensa rakkauskirje Advance Warsille: samaan aikaan hyvin tuttu, ja toisaalta jotain uutta.

Tämä on mainos:
Wargroove
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Advance Warsin paranneltu versio, taktinen syvyys, moninpeli niin verkossa kuin samallakin sohvalla, hyvät mahdollisuudet vaikeustason säätämiseen
-
Tarina ei missään vaiheessa loista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

GR Livessä tänään Wargroove

GR Livessä tänään Wargroove

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä pelataan Advance Warsin hengessä, sillä työn alla on Wargroove. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit seurata lähetystä myös...Ladataan seuraavaa sisältöä