LIVE
HQ
logo hd live | F1 Manager 2024
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Warhammer 40,000: Rogue Trader

   Warhammer 40,000: Rogue Trader on julkaisussaan harmittavan buginen

   Perinteinen roolipelaaminen toimii, mutta tekniset ongelmat haittaavat pelikokemusta.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Rogue Traderin tavallisena päivänä ollaan miljardien ihmisten johtajana galaksin kaukaisimmassa nurkassa. Peli alkaa oman hahmon luomisella, ja sitten valitaan hahmoluokka. Eroja on varsin runsaasti, ja ne erot vaikuttavat suoriutumiseen taistelukentällä. Suurin piirtein kaikki roolipelaamisen tyypit ovat läsnä. Pelaajan tekemät valinnat vaikuttavat myös keskusteluihin muiden henkilöhahmojen kanssa. Omasta hahmostani tuli Officer, joka tukee joukkoja parantamalla heitä, ja toki osaa tehdä itsekin sitä vahinkoa pahiksille.

   Tarinan keskiössä ovat henkilöhahmot, joilla on arvonimi Rogue Trader. Heillä on valta kaupankäyntiin ja saattaa ihmisyhteisöt Empiren hoiviin. Tähtialuksella puhjenneen kapinan seurauksena sen hetkinen Rogue Trader pääsee hengestään. Pelaaja on arvonimen perijä, ja näin vastuu kasvaa merkittävästi. Siinä sivussa on selvitettävä, miksi edeltäjä menetti henkensä, ja samalla on vakautettava ne olot omassa valtakunnassa.

   Sotiminen on vain yksi osuus. Tukikohtana toimii suuri avaruusalus, ja samalla aluksella matkataan eri maailmoihin. Monia päätöksiä punnitaan moraalijärjestelmällä, jossa on kolme tietä. Voi kulkea dogmaattisena fanaatikkona keisarin jalanjäljissä. Voi ryhtyä vain vallasta välittäväksi petturiksi. Voi valita myös jonkinlaisen yhdistelmän kahdesta muusta. Matkakumppaneilla on oma moraalinsa, joka voi olla ristiriidassa pelaajan kanssa. Ajan kanssa käy selväksi, etteivät kaikki aina kunnioita pelaajan auktoriteettia. Jokainen valloitettu maailma on sen jälkeen omassa käytössä ja jälleenrakennuksen kohteena.

   Tämä on mainos:

   Hankitut rikkaudet voi myydä muille ryhmittymille. Tärkeintä ovat erilaiset projektit ja planeettojen tutkiminen. Parasta on, että kun esine on avattu, on se jatkossa ilmainen. Niin ikään tärkeää on hankkia sellaisia ystäviä, joiden tyyli on yhtenevä sen oman tyylin kanssa. Pelaajan toimet voivat tietenkin johtaa myös uusien vihollisuuksien syntyyn.

   Taistelut toimivat kahdella tavalla. Perinteinen on suora kohtaaminen omien ja pahisten joukkojen kesken. Kyse on taktisesta vuoropohjaisesta pelaamisesta, joka tuo mieleen Xcomin. Tällaiset taistelut toimivat oikein hyvin. Ja onneksi vaikeustasoa voi halutessaan nostaa tai laskea tuntuman mukaan. Omat voitot ja sotavankien kohtelu saattavat vaikuttaa siihen, miten matkakumppanit jatkossa pelaajaan suhtautuvat.

   Toisenlaiset taistelut käydään oman avaruusaluksen kanssa. Toiminta on jälleen vuoropohjaista, ja melkein aina vastassa on useita avaruusaluksia. Kartalla liikutaan kahdessa ulottuvuudessa, ja tehdään hyökkäyksiä. Ongelmana on, että pelaaminen on kovin hidasta, eikä lainkaan kiinnostavaa. Ympäröivä pelimaailma olisi saanut reagoida enemmän pelaajan tekemisiin avaruustaistoissa. Pelaaminen tuntuu irralliselta muusta kokonaisuudesta, ja se on huono juttu se.

   Harmillisesti mukana on vielä runsaasti bugeja ja teknisiä ongelmia. Pahinta ovat ehkä korruptoituvat tallennustiedostot, joita on tullut vastaan useita. Menetin kaikkiaan 30 pelituntia tällaisen bugin vuoksi. Sitä paitsi tehtävät eivät aina toimi, jolloin kyseinen tarina jää kesken. Itse peli on mahtava, mutta ongelmat ovat niin suuret, että se koettelee pelaajan mielekkyyttä jatkaa pelaamista.

   Tämä on mainos:

   Musiikki ja äänimaailma puolestaan ovat kunnossa. Kysymys on kirkkomusiikista kuoroineen ja tummasävyisine äänineen, ja niin pitää ollakin. Ääninäyttely on rajoitettua, ja sopivat kullekin henkilöhahmolle, vaikka ei puheesta aina selvää saisikaan. Toivottavasti kaikki tekstimuodossa oleva dialogi saa tulevaisuudessa ääneen tehdyn päivityksen. Äänitehosteet hoitavat tehtävänsä, joskaan eivät myöskään tee vaikutusta.

   Vanhan koulukunnan roolipelaajat ovat varmasti mielissään. Tekemistä riittää, ja tarinallakin on mittaa. Tällä hetkellä tekniset ongelmat ovat kuitenkin niin mittavat, että se vaikuttaa pelikokemukseen suuresti.

   Warhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue Trader
   Warhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue TraderWarhammer 40,000: Rogue Trader
   06 Gamereactor Suomi
   6 / 10
   +
   Tunnelmallinen, syvällinen, hyvä tarina, hyvät matkakumppanit, viihdyttävät maataistelut
   -
   Avaruustaistelut, bugit, tekniset ongelmat
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä