Suomi
Gamereactor
arviot
WarioWare: Get It Together

WarioWare: Get It Together

Persoonallista buginliiskausta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Punanuttuisen Mario-putkimiehen ilkeä tai ainakin vähän pikkutuhma Wario-kaksoisolento on saanut Nintendon peleissä säännöllisin väliajoin huomiota, mutta kaverin pääosapelit ovat olleet kovin vähissä viime aikoina. Tilanne onneksi korjaantui syyskuun puolivälin paikkeilla uusimman WarioWare-minipelisatsin myötä.

Viimeisimmän, noin 200 minipeliä sisältävän kokoelman Get It Togerher! -alaotsikko paljastaakin kätevästi, millä verukkeella pelaaja pääsee taas koettelemaan reaktioitaan ja huumorintajuaan parin sekunnin mittaisissa pelirynnistyksissä. Warion ja kavereiden koodaamaan peliin livahtaa bugeja, ja tekijät itsekin joutuvat imaistuiksi kenkkuilevan koodin sekaan, jossa pahisbugeja pitää haastaa ja jallittaa minipelejä päihittämällä. Kieran Harris ei omassa arviossaan ollut kauhean vaikuttunut Story Mode -tarinoinnista, eikä tarinatila kieltämättä tuo kokonaisuuteen oikeastaan syvyyttä tai levotonta kokonaisuutta mielekkäästi yhdistävää punaista lankaa. Toisaalta taas monet minipelien mekaniikoista tulevat rivakalla otteella tutuiksi, kun Get It Together! tykittää nopeatempoista tekemistä pelaajan verkkokalvoille, ja pian Wario ja kumppanit jo ampuvat rahasäkkejä tyhjiksi, ujuttavat samuraimiekkoja tuppeen ja sarjan perinteiden mukaisesti tökkivät sormea sieraimiin. WarioWare-meininkiä kuitenkin voisi avata pelaamisen ohessa laajemmin ja uutterammin, sillä pelattavat hahmot jäävät Wariota lukuun ottamatta aika tuntemattomiksi tuttavuuksiksi.

Tämä on mainos:
WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together
WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together

Tuttu WarioWare-kaava on siis edelleen menossa mukana, vaikka Harrisia siteeraten uutuusosa onkin suurten lukujen peli. Pelattavia hahmoja on parisen kymmentä ja mikropelejä puolestaan ne parisen sataa. Eri kyvyillä, kuten tuplaloikalla ja CD-levyjen heittämisellä varustetut Warion kaverit hoitavat minipelejä miten taitavat, ja yrittävät toteuttaa annetun tehtävänannon sytytyslangan palaessa ruudun alareunassa. Get It Together! tekee kattavien moninpeli- ja mikropelilajeja satunnaisesti arpovien pelitilojensa lisäksi vaikutuksen ihan puhtaalla kaoottisuudellaan ja tyylillisillä vaihdoksillaan, kun grafiikka liikkuu nyrjähtäneen sulavin askelin piirretystä animoinnista retrohenkiseen pikselipaniikkiin ja takaisin.

Yksinkertaisten ohjeiden antaminen sekavasti ryöhäävissä tehtävissä ja levottomissa pelimaisemissa voisi olla jossain toisessa pelissä tuhoon tuomittu suunnitteluratkaisu, mutta WarioWaren oudossa maailmassa on onneksi sen verran rentoutta, että tarinatilassa kompurointi ei kaada peliä tai etenemistä, vaan yrittää saa uudestaan niin monta kertaa kuin haluaa. Harrisin mainitsema rangaistuksenomaisuus siitä, että pelaaja päätyy yrittämään minipeliä liikeradoiltaan ja liikehdinnältään rajoittuneen pelihahmon kanssa ja epäonnistuu, toki välillä korpeaa, mutta toisaalta pelin yleinen arvaamattomuus liittyy sen verran vahvasti WarioWaren yleisen holtittomaan meininkiin, että ajoittaiset töppäilyt eivät vie ennakkoluulottomalta ja kokeilumielessä toimintaan lähtevältä pelaajalta motivaatiota kokonaan pois.

Tämä on mainos:

Viime aikoina remasterointeja tarjoillut Nintendo saa ainakin minulta papukaijan sulan hattuunsa siitä, että pelijätti satsaa jälleen näin suuresti astetta oudompaan, rennompaan ja mielikuvituksekkaampaan pelaamiseen. Uusin WarioWare on japanilaista ja ennen kaikkea nintendomaista pelisuunnittelua ja huumoria puhtaimmillaan, eikä moisesta ilopilleripaketista voi nauttia kuin vääntämällä nupit kaakkoon ja kokeilemalla, mitä WarioWare-sakki on tällä kertaa keksinyt.

HQ
WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pelaamisen ja tekemisen monipuolisuus, persoonallinen ja ennakkoluuloton visuaalinen ilme
-
Juoneltaan ohut tarinatila
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä