Suomi
Gamereactor
arviot
WarioWare: Move It

WarioWare: Move It on minipelikokoelmana piristys syksyyn

Omaperäinen ja hullunkurinen pikkupelikokoelma piristää onnistuneesti pimeää syksyä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Marion arkkivihollinen Wario on taas vauhdissa. Tämä ilkikurisen ja ahnean pahiksen nimissä on saatu tehtyä uusi pikkupelikokoelma Nintendo Switchille, jota olenkin odottanut mielenkiinnolla. Odotusten mukaisesti kyseessä on taas hulppea määrä pöhköä pähkäiltävää.

Voitettuaan yllättäen matkan paratiisisaarelle 20 henkilölle, Warion on harmikseen otettava tuttunsa mukaan reissuun. Joukon moninainen puuhailu saarella toimii tarinallisena aasinsiltana mikropelihaasteille, joiden taustat sivuavat saaren muinaista historiaa.

WarioWare: Move It!:ssä ei liiemmin paikallaan pysytä. Pelaaja tempaistaan välittömästi osaksi älyvapaita reaktiohaasteita ja nopeasti äkättäviä pelillisiä pulmia. Pelaamiseen käytetään Joy-Con-ohjaimia ja tarkemmin ottaen niiden liiketunnistinta, sillä peliä ei voi pelata ohjaimet kiinni näytössä. Pelaajalle opetetaan pelin edetessä erilaisia huvittavia aloitusliikkeitä, jonka pohjalta tuleva haaste suoritetaan. Aloitusliikkeinä voi olla esimerkiksi leuanvedon tyylisesti kädet edessä koukussa tai vaikka kanaa esittäen toinen käsi nokkana ja toinen pyrstönä. Jokaiselle esitetylle liikkeelle peli ammentaa hupaisaa tietoutta muinaisen jumalan merkityksestä kyseiseen asentoon.

Tämä on mainos:

Pelin koukkuna toimii nopeatempoisuus yhdistettynä suoranaiseen pöhköyteen. Pelaajalle annetaan vain sekunteja aikaa ymmärtää kohtuullisen selkeä toiminta, minkä jälkeen itse suorittaminen pitäisi toteuttaa myös vain sekunneissa. Osa haastetta on ennättää tulkita annettu toiminta ja soveltaa sitä eri tavoin visualisoituihin haasteisiin oikein. Tästä tulee hauskuus, kun tehtävät voivat olla esimerkiksi hahmon käsien sijoittamista oikein, jotta ne uppoavat päälle laskeutuvan nenän sieraimiin tai epämääräisten pöppöjen puhaltamista satunnaisesti pyörivän hahmon päältä. Haasteita on hulppeat 200 ja nopeus kiihtyy onnistumisien myötä, joten riemastuttavan älyvapaata puuhaa riittää tuntikausiksi koko perheelle.

Joy-Conin liiketunnistus toimii kiitettävän tarkasti haasteissa. Yleisesti onnistuin mikropelien vähän suuremmissakin liikeradoissa harvinaisen hyvin, vaikka tulkinnan varaa tehtävänannosta jäikin jonkin verran. Myös kaverin kanssa samanaikainen pelaaminen onnistui lähes moitteetta. Kuitenkin muutamissa tehtävissä, esimerkiksi kun Joy-Con pitää tiputtaa kädestä suojanauhan varaan, peli rekisteröi toiminnan lukuisista yrityksistä vain harvoin ja nekin hieman epämääräisissä olosuhteissa.

Vaikka jo yksin pelatessa WarioWare on todella hauska, kaverien kanssa yhteispeli se vasta hupaisaa onkin. Pelin tarinaosiota voi pelata kahdestaan kaverin kanssa sohvalta käsin. Tällöin molemmat pelaajista pelaavat yhteisen tavoitteen saamiseksi joko ottaen vuorotellen haasteita vastaan tai parhaimmillaan suorittaen tehtävää yhdessä samanaikaisesti. Pelissä on myös erillinen moninpelihaastetila, jossa pelaajia voi olla yhtäaikaisesti jopa neljä. Tässä tilassa moninaisia haasteita tehdään erilaisten teemojen mukaan ja lähinnä kilpaillen toisia vastaan. Hauskaksi teemaksi osoittautui esimerkiksi Medusan kukistaminen, jossa pelaajat joutuvat lähestymään kiveksi pelaajan katseellaan muuttavaa Medusaa varovasti ja pysäyttäen liikkeen aina tämän tuijottaessa kohti. Samaan aikaan pitäisi myös suoriutua mikropelihaasteista. Lääkärin vastaanotto -teema taas jäi epäselväksi kokonaisuutena, ja tuntui jotenkin oudolta jopa tämän pelin parissa.

WarioWare: Move It!:n monipuolinen graafinen ilme on osa sen veikeyttä. Tarinaosion välivideot on toteutettu näyttävällä sarjakuvagrafiikalla, missä paksut tussatut reunat ja värikylläiset maailmat saavat hupaisat hahmot loistamaan. Mikropelit ovat sitten täysin sattumankauppaa. Yksi haaste saattaa olla vain suttuinen lapsen piirros, kun seuraava voi näyttää 1990-luvun alun 3D-viritykseltä. Kirjo amatöörimäisiä tyylejä yhdistettynä toinen toistaan pöhkömpiin teemoihin ja nopeaan vauhtiin ruokkivat jatkuvaa huvittaneisuutta pelin ääressä. Nintendo Switch OLED pyörittää sujuvasti älyvapaata kohellusta ilman pahempia lataustaukoja.

Tämä on mainos:

Äänimaailma myötäilee osuvasti pelin graafista ilmettä ja hupaisaa sisältöä yksinkertaisilla ja nokkelasti mietityillä tehosteilla. Onnistunut suoritus yleensä palkitaan hyväntuulisella yleisöhurrauksella tai lyhyellä fanfaarilla. Musiikki on reipasta rallattelua, mikä muistuttaa japanilaisista pelivisailuista. Musiikki osaa myös mukautua alati kiihtyvien haasteiden vauhtiin kuulostaen edelleen toimivalta ja hyväntuuliselta.

WarioWare: Move It! jatkaa omaperäistä ja mainiota sarjaa onnistuneesti hulvattomalla mikropelikokoelmalla. Vauhdikas ja pöhkö meno pysyy hauskana ja jännänä kerrasta toiseen monipuolisuutensa ja arvaamattomuutensa ansiosta. Dynaaminen pelattavuus liiketunnistimen avulla saa peliin piristävää ulottuvuutta ja kovimmissa kisoissa jopa hien pintaan. Mainio piristysruiske syksyyn on parhaimmillaan kavereiden kanssa nautittuna.

WarioWare: Move It
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Pöhkö meno, paljon dynaamista pelattavaa, moninpeli
-
Muutamat vaikeudet ohjauksen kanssa, outo lääkäriteema moninpelihaasteissa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä