Suomi
Gamereactor
artikkelit
Fortnite

Warzone vs Fortnite vs PUBG ottavat mittaa toisistaan

Kolme suurta kilpailevat kaikki samoista Battle Royalen pelaajista, mutta kovin erilaisin keinoin. On aika selvittää, mikä onkaan se paras.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Fortnite
Fortnite
FortniteFortniteFortnite

Pelimekaniikka

Tämä on mainos:

Raven Softwarella ja Infinity Wardilla oli ne omat kummallisuutensa pelin ohjauksessa, kun Warzone julkaistiin marraskuussa 2022. Mutta nykyisin ohjaus on huippuluokkaa. Meno on sujuvaa, ja palkitsee liikkeen ynnä tarkkuuden. Liukumisen keskeyttäminen laitettiin peliin takaisin, eikä pelimekaniikka enää pilaa peliä. Aseiden tuntuma, rekyyli, tulinopeus puhumattakaan tuntumasta ampua ja liikkua samaan aikaan ovat mahtavat. Warzone 3.0 saattaa olla tautisen nopea verrattuna PUBGiin ja Fortniteen, mutta tuntuma juuri nyt on kertakaikkisen mahtava.

Sama pätee myös Fortniteen. Pelaaminen on selvästi hitaampaa kuin Warzonessa, mutta se johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että rakentaminen on edelleen mukana pelissä. Epic Games onkin löytänyt hyvän tasapainon vauhdin ja rakentamisen kesken. Pelaaminen on siis hieman hitaampaa, ja kera nopea tulinopeuden on mahdollista paeta tilanteista, jos siltä tuntuu. Vastaava ei ole käytännössä mahdollista Warzone 3.0:ssa.

Kehnoin on ehdottomasti PUBG eli Playerunknown's Battlegrounds. Pelaaminen tuntuu edelleen kotitekoiselta modilta liikkumisen ja reagoinnin suhteen. Kun pääsee tuntumaan mukaan, on meno hyvää, mutta ei missään nimessä yhtä hyvää kuin kilpailijoissa.

1:a Call of Duty: Warzone
2:a Fortnite
3:a Playerunknown's Battlegrounds

Tämä on mainos:
Fortnite
Fortnite
Fortnite

Grafiikka ja ääni

Unreal Engine 5:n ansiosta Fortnite näyttää paikoin upealta. Piirroselokuvamainen tyyli on hiottu huippuunsa. Lisäksi peli rullaa silkkisesti mobiilialustoillakin, ja Nintendo Switchillä. Fortnite on lajityypin sujuvin ja hiotuin kokonaisuus teknisesti, ja asetuksista voi tehdä vaikka minkälaisia muokkauksia joko ulkoasun tehostamiseksi tai oman pelaamisen selkeyttämiseksi. Fortnite on niin ikään paras äänen suunnan ilmoittamisen suhteen, sillä luotien suunnan pystyy helposti päättelemään.

Warzone on se paras ulkoisesti, mitä tulee aidon näköisiin maisemiin, mutta sillä on hintansa. Playstation 4 Pro pyörittää Warzonea hädin tuskin pelattavalla tasolla, ja keskitasoinen PC on nopeasti ongelmissa vaativammissa maastoissa. Yksityiskohtien määrässä eivät voi kilpailla sen enempää Fortnite kuin PUBGkaan. Warzonen 100 pelaajan karkelot ovat vaikuttavan näköisiä vielä nykyäänkin, vaikka pohjalla oleva pelimoottori on 14 vuotta vanha. Ensimmäisen vuoden aikana ongelmia riitti, mutta nyt kaikki on korjattu. Äänten suunnankin pystyy kuulemaan, on se sitten mistä tahansa tulossa. Se on kuitenkin sanottava, että akustisen paineen ja kaiun kanssa on edelleen ongelmia. Tässä suhteessa PUBG on edellä, sillä tulitus kuulostaa siltä kuin pitääkin.

Playerunknown's Battlegrounds on graafisesti se selvästi huonoin. PC:llä ulkoasua voi eri keinoin parantaa, mutta muuten teknologia tuo mieleen vuoden 2005. Liikeanimaatiot muistuttavat Playstation 2:n kultaisesta ajasta, ja erilaiset pinnat ovat huonoja hyvänäkin päivänä. Sisätilat ovat karmean näköisiä, ja erilaiset räjähdystehosteet ovat erittäin laimeita. Playstation 5:llä PUBG on niin ruma, että peli tuntuu parodialta. Äänimaailma on silti paremmalla tolalla. Samalla tasolla Fortniten ja Warzonen kanssa ei olla, mutta silti PUBG kuulostaa paremmalta kuin näyttää.

1:a Call of Duty: Warzone
2:a Fortnite
3:a Playerunknown's Battlegrounds

Sisällön määrä

Playerunknown's Battlegrounds tarjoilee pelaavalle kansalle 10 Battle Royalen karttaa. Toisin sanoen pelaamisessa on huomattavan paljon vaihtelua. PUBG Studios ja eteläkorealainen Krafton antavat kansalle mahdollisuuden valita, millä kymmenestä kartasta he haluavat tapella. Moinen on esimerkillistä. Tästä saisivat Epic Games ja Raven Software ottaa oppia. On silti sanottava, että kartat ovat parempia Warzonessa.

PUBGin kartoissa on se ongelma, että ne ovat kyllä suurikokoisia, mutta tarjolla on isoja alueita, joilla ei sitten ole oikein mitään muuta kuin nurmea. Siksi Warzonen Al Mazra ja Vondel ovat parempia, sillä arkkitehtuuri luo mielikuvan aidosta ympäristöstä.

Fortnitessa Epic Games on aina tarjoillut yhden kartan kerrallaan, joka kyllä laajenee ja muuttuu. Silti Epic Games saisi ottaa oppia PUBGilta antaen pelaajien valita 5-6 klassisen Fortnite-kartan kesken. Samaa voisin ehdottaa Raven Softwarelle. Mikä estäisi tekemästä mukavaa pientä valikkoa, jossa voisi valita eri kartoista?

Fortnite on sisällön määrässä ehdoton voittaja, sillä Battle Royalen ohella tarjolla on Zero Build, Lego Fortnite, Fortnite Festival, Rocket Racing ja ties mitä muuta vielä.

1:a Fortnite
2:a Playerunknown's Battlegrounds
3:a Call of Duty: Warzone

Palvelimet ja verkkokoodi

Call of Duty: Warzone 2.0 kärsi suurista ongelmista vielä vuosi lanseerauksensa jälkeen. Sitten kaikki saatiin lopulta kuntoon, ja nyt peli toimii hyvin. Ajoittain luodit eivät tunnu löytävän kohteeseensa, mutta muuten Warzone toimii hyvin. Saman voi sanoa Fortnitesta. Siellä täällä on pieniä bugeja havaittavissa, mutta muuten peli on toiminut hyvin jo viimeiset viisi vuotta, ja vaikuttaisi olevan verkkokoodinsa osalta se vakain kaikista kolmesta pelistä. PUBG on sekin sujuva. Mitä tulee aulassa ottelun odotteluun, on Fortnite vain se paras. Aikaa ei mene kuin sen vajaa 30 sekuntia. Tosin tuntuu siltä, että Fortnite täyttää otteluita enemmän boteilla kuin muut kaksi peliä.

1:a Fortnite
2:a Call of Duty: Warzone
3:a Playerunknown's Battlegrounds

FortniteFortnite

Päivitykset ja myynnissä olevat esineet

Epic Games on esimerkillinen Fortnitea päivittäessään. Kukaan muu ei onnistu pitämään omaa Battle Royaleaan yhtä elossa kuin Epic Games. Joka päivä tarjolla on jotain uutta Item Shopissa olkoonkin, että vanhoja joskus toistetaan. Ja joka viikko itse kartta muuttuu jollakin tavalla. Valikot ja asioiden esillepano on parasta, mitä kuvitella saattaa. Warzone ja PUBG tulevat kumpikin perässä, vaikka Warzonen Item Shop onkin parantunut ajan saatossa. Monet "skineistä" Warzonessa tuntuvat puoleen väliin tehdyiltä, eikä sellaista yhteistä nimittäjää ole. Mukana on vähän kaikkea ja sitten toivotaan, että pelaajat tykkäävät. PUBGin pohjana on sotilassimulaattori Arma III, joten monipuolisuus ei oikein voikaan olla kummoista. Fortnite on tässä kategoriassa voittaja, ja selvästi.

1:a Fortnite
2:a Call of Duty: Warzone
3:a Playerunknown's Battlegrounds

(1) Ensimmäinen sija: Fortnite
Fortniten ulkoasu saattaa olla enemmän lapsille suunnattu, mutta Epic Gamesin teos on silti se paras ja hiotuin Battle Royale. Haluaa sitten rakennella jotain samalla, tai ei.

(2) Toinen sija: Call of Duty: Warzone
Warzone 2.0 sai huonon startin, mutta puolitoista vuotta myöhemmin peli on muovattu kuntoon. Raven Softwaren tapa pakottaa pelaajat tiettyihin "playlisteihin" ärsyttää silti edelleen.

(3) Kolmas sija: Playerunknown's Battlegrounds
PUBG aloitti Battle Royalen voittokulun, mutta kärsii silti edelleen sellaisista ongelmista, joita koettiin jo Playstation 2:lla. Tänä kesänä tapahtuu siirtymä Unreal Engine 5:lle, joten tulevaisuus on valoisa PUBGilla. Jumbosija on silti tosiasia.

Fortnite
Fortnite
Fortnite
Fortnite
Fortnite
Fortnite
Fortnite

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä