Suomi
Gamereactor
arviot
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion - Bloodline

Ratkaiseeko Aiden Pearce Watch Dogs: Legionin identiteettiongelman?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Watch Dogs on sarjana identiteettikriisissä. Sarja alkoi synkkänä rikosdraamana, ja jatko-osassa muuttui värikkääksi menoksi. Sitten Watch Dogs: Legion meni ja koetti olla vähän kaikkea. Alkuperäisen pelin Aiden Pearce on nyt mukana menossa, mutta mitä sitten?

Watch Dogs: Legion - Bloodline on yksinpelilaajennus, jonka voi ostaa joko erikseen, tai latailla osana kausipassia. 55-vuotias Aiden Pearce vastaa kutsuun, ja matkustaa Lontooseen. Tarkoituksena on varastaa Broca Techin teknologiaa. Homma menee pieleen, kun Watch Dogs 2:sta tuttu hakkeri Wrench varastaa vehkeen. Kaksikon on yhdessä saatava kaadetuksi paha mies Thomas Rempart, joka on selvästi Elon Muskin ja Jeff Bezosin yhdistelmä.

Aiden ja Wrench suosivat molemmat suoraa toimintaa. Wrench voi heittää tainnutuskranaatteja ja käyttää droneja. Käytössä on myös erikoisia ammuksia, joka hakkeroituu pahikseen osuessaan. Aidenilla on mukana oma Blackout-kykynsä, joka sammuttaa kaikki lähellä olevat elektroniset vempaimet, ja osaa hän myös hyvin ampua. Laajennus ottaa innoitusta myös Gears of Warilta, ja Aiden tekee enemmän vahinkoa, jos aseen lataa oikealla hetkellä. Ominaisuus ei kuitenkaan tunnu muuttavan menoa merkittävästi. Hiipimisen faneille tarjolla on aina hyödyllinen hämähäkkirobotti, joka osaa nyt myös lentää. Enää botti ei kuitenkaan osaa tainnuttaa pahiksia. Ja hyvä niin, koska keino oli muutenkin liian tehokas.

Watch Dogs: Legion
Tämä on mainos:

Lisäksi on mahdollista avata uusia kykyjä ja aseita suorittamalla sivutehtäviä eri henkilöhahmoille. Tehtävät vaihtelevat, ja kertovat oman pienen tarinan, joka jollakin tavalla on osa isoa tarinaa. Itse asiassa sivutehtävät ovat melkein yhtä kiinnostavia kuin se päätarinakin. Ja tämä on enemmänkin kritiikki päätarinaa kohtaan kuin sivutehtävien ylistys. Peruspelin tyyliin melkein kaikissa tehtävissä soluttaudutaan rakennukseen, hakkeroidaan muutama pääte ja poistutaan sitten paikalta. Ainutkaan tehtävä ei jää mieleen. Ympäristötkään eivät ole mielenkiintoisia, sillä melkein kaikissa paikoissa on jo käyty peruspelin kuluessa.

Tarina itsessään ei ole kummoinen. Lähtökohta on "ihan OK", ja mukana on peruspelin paras pahis Skye Larsen. Tarina käsittelee myös menettämistä ja katumusta. Lisäksi kommentoidaan, että Aiden Pearcen tapa toimia yksin ei ole suhteessa nykyiseen yhdistyneeseen kybermaailmaan. Tylsää meno silti on. Välivideoista puuttuu energia, tarina on ennalta arvattava, ja suurin osa henkilöhahmoista on persoonattomia tapauksia.

Watch Dogs: Legion

Laajennuksen voi pelata läpi noin viidessä tunnissa, mutta kaikki sivutehtävät kun tekee, kesto kaksinkertaistuu. Sisällön puolesta mittaa siis on riittävästi, mutta kehittäjät olisivat saaneet tehdä matkasta muistettavamman. Niin ja peruspelissä voi halutessaan pelata niin Aidenilla kuin Wrenchilla.

Tämä on mainos:

Vaikuttaa siltä, ettei Ubisoft edelleenkään oikein tiedä, mitä tehdä Watch Dogs: Legionin kanssa. Kausipassi on lisännyt mukaan menoon telepaattisen hahmon, joka sopisi paremmin supersankarielokuvaan. Mukana on myös oma zombipelitila, ja nyt sitten tämä tarinallinen laajennus.

HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Aiden ja Wrench pelattavissa peruspelissä, tarina käsittelee joitakin mielenkiintoisia teemoja, sivutehtävät ovat laadukkaita
-
Tehtävärakenne sama kuin peruspelissä, ei tuo mukaan oikeastaan mitään uutta, yksiulotteiset ja elottomat henkilöhahmot, kaupungissa ei ole juuri tekemistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Watch Dogs: Legion ei enää päivity

Watch Dogs: Legion ei enää päivity

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoft on ilmoittanut, että Watch Dogs: Legion ei enää päivitys. Blogin mukaan Title Update 5.6 on oleva se viimeinen, ja sen jälkeen se ainoa uusi sisältö tulee...Ladataan seuraavaa sisältöä