Suomi
Gamereactor
arviot
What The Golf?

What The Golf?

Hupaisa fysiikkaa hyödyntävä kummallinen urheilupeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joillekin golf saattaa näyttäytyä tylsänä lajina. Urheilulajina se vaatii tarkan etiketin noudattamista ja herpaantumatonta keskittymistä. Triband on kuitenkin omasta mielestään löytänyt sen salaisen reseptin, jolla golf tehdään kiinnostavaksi.

What The Golf? on hassutteleva fysiikkapohjainen parodia. Se ottaa kaikki golfin parhaat osat, ja laittaa ne mausteiden kera tehosekoittimeen. Helpointa on ajatella, että kaikki loogiselta tuntuva on todennäköisesti laitettu tässä pelissä päälaelleen.

What The Golf?What The Golf?

Ohjaaminen on hyvin helppoa. Haaste muodostuu siitä, että on otettava huomioon ne erilaiset rajoitukset ja maastot, joissa kukin reikä pelataan. What The Golf? onkin enemmän saman teeman ympärille tehty minipelikokoelma eikä niinkään golfia sen puhtaimmassa muodossa. Alussa opastetaan lyömään palloa perinteisesti, mutta sitten lyödäänkin jo palloa tilanteessa, jossa on otettava huomioon myös räsynukkefysiikat. Samanlaisia kummallisuuksia tulee vastaan kautta linjan.

Tämä on mainos:

What The Golf? on ainutlaatuinen siinä, ettei kentän selvittäminen aina vaadi golfaamista lainkaan. Edessä on siis kokonaan uusi minipeli suoritettavaksi. Oma suosikkini oli tilanne, jossa pallo osoittautui rakettiohjaukselliseksi jalkapalloksi, joka räjähti osuessaan johonkin pintaan. Vastaavanlaisia uusia pelimekaniikkoja esitellään pelaajalle huima määrä pelikokemuksen aikana.

What The Golf? kumartaa silmää nikaten videopelimaailman eri puolille säännöllisesti minipeleissään. Vastaan tulivat muun muassa Flappy Bird -kenttä, Super Mario Bros. -kenttä ja oma suosikkini alkuperäisen Donkey Kongin kenttä. Jokainen kentistä pakotti pelaamaan lähes esikuvansa mukaisella fysiikkamallinnuksella.

What The Golf?What The Golf?

Epätavallisten minipelien ohella What The Golf? jakaa haasteet kahteen pelimuotoon, jotka ovat tarinatila ja päivittäiset haasteet. Suurin osa peliajasta kuluu tarinatilassa, joka alkaa laboratoriosta. Paikan päällä tietokone ohjaa pelaajaa eteenpäin, ja edelleen ratkaisemaan haasteita etenemisen mahdollistamiseksi. Lopulta tietokone kokee hermoromahduksen, kun pelaaja etenee liian pitkälle. Seurauksena on itsetuhotoiminnon käynnistyminen. Tässä vapaassa tilassa pääsee kulkemaan hiekkalaatikkomaisella alueella mihin haluaa, ja samalla vuorovaikuttamaan erilaisten esineiden kanssa, kuten räjähtävien tynnyreiden ja autojen.

Tämä on mainos:

Toinen pelitila on daily challenge eli päivittäinen haaste, jossa on suoritettava tietty joukko kenttiä mahdollisimman vähäisellä määrällä yrityksiä. Parhaat saavat nimensä esille tulostaululle leveilyä ja kerskumista varten.

What The Golf?What The Golf?

On myös mainittava, että What The Golf? soittaa taustalla loistavaa soundtrackia. Pääasiassa sävelmät ovat rentouttavia, mutta ajoittain myös stimuloivia. Laulun alkaessa tuntuukin siltä, että pelaajan takana seisoisi kvartetti tunnelmaa luomassa.

Kaiken kaikkiaan What The Golf? on siis hauska golfpeli, joka tarjoaa nautittavan kokemuksen kaikille. Toisin sanoen myös niille, joita perinteinen golf ei kiinnosta. Lukuisat minipelit ja innostava soundtrack yhdessä tekevät pelaamisesta hauskaa. Ilo vain loppuu turhan aikaisin.

HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hauska, aiheuttaa spontaania hymyilyä
-
Ilo loppuu varsin lyhyeen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Videoarviossa What The Golf?

Videoarviossa What The Golf?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hieman erikoisesti nimetty What The Golf? on julkaistu, ja Gamereactorissa siitä on tehtailtu myös videoarvio. Miksi siis lukea arviota, kun voi katsella arvion? Katso...Ladataan seuraavaa sisältöä