Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Widows

Widows

Erittäin toimiva yhdistelmä toimintatykittelyä ja draamaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Naisvetoiset rikoselokuvat ovat harvinaisuuksia, eikä Widows ole itsessäänkään mikään uusi idea. Elokuva näet perustuu 1980-lukulaiseen brittisarjaan, mutta ohjaaja Steve McQueen tekee tarinasta omansa erittäin kykeneväisen näyttelijäkaartin avustuksella.

HQ

Juoni on yksinkertaisuudessaan seuraava: Pitkään rikoksia tehneen ukkoköörin keikka menee peruuttamattomalla tavalla pieleen, ja joukkoa jää kaipaamaan leskien lisäksi myös ryöstön ymmärrettävän hapan uhri. Koska rahoja on vaikea periä kuolleilta, alkaa loukattu osapuoli painostamaan leskiä, jotka joutuvat tekemään radikaaleja ratkaisuja henkensä pitimiksi. Onneksi edesmenneen porukan johtaja kirjasi kaikki suunnitelmansa yksityiskohtaisesti ylös, ja kirjasta löytyy vielä yksi tekemätön keikka. Siitä vain suorittamaan!

Tässä olisi aineksia monenlaisiin elokuviin, mutta McQueen valitsee pitää jalkansa (pääosin) maassa ja meiningin uskottavana. Leffa sisältää niin toimintaa, jännitystä kuin draamaakin, ja naisjoukkoa johtavan Veronican suhde edesmenneeseen mieheensä toimii yhtenä tarinan punaisista langoista. Erilaiset elementit ovat hyvässä tasapainossa, ja tekevät elokuvasta kiinnostavan laajalle yleisölle.

McQueen on ohjaamisen ja tuottamisen lisäksi ollut työstämässä myös käsikirjoitusta, joka toimii sekä laajemman juonen että dialogin tasoilla. Tässä elokuvassa ei koiteta olla läkähdyttävän nokkelia Ocean's-sarjan tapaan, vaan esittää jotakuinkin uskottavaa rikollisuutta ja paikallispolitiikkaa pääosin arkisissa puitteissa.

Näyttelijävalinnat kruunaavat kokonaisuuden. Viola Davis vetää Veronicana lävitse laajan tunteiden kirjon surevasta leskestä aina kovaksi kivikasvoksi asti. Samaten erityisesti Fast & Furious -sarjasta tunnettu Michelle Rodriquez pääsee laajentamaan normaalia repertuaariaan, ja draama näyttää sujuvan tältä aivan yhtä hyvin kuin autojen ja aseiden kanssa leikkiminenkin. Tulevaisuutta on hankala ennustaa, mutta tämä saattaa olla se rooli, joka vapauttaa Rodriquezin toimintaelokuvien karsinasta.

Tämä on mainos:

Kuollutta rikollisneroa esittävä Liam Neeson jää ymmärrettävistä syistä hieman vähemmälle tässä elokuvassa, mutta se mitä tästä nähdään, on taattua keskitien Neesonia. Veteraanivääntöä ruudulle tuovat puolestaan Robert Duvall sekä Jacki Weaver. Uudesta verestä mainittakoon rap-artisti Sir Michael Rocks, joka voi hyvinkin seurata esimerkiksi Ice Cuben jälkiä vakiokasvoksi ruudulle ja kankaalle.

Viimeisenä kirsikkana kakussa lienee Steve McQueenin ohjaustyyli, joka osoittaa pientä rentoutumista esimerkiksi 12 Years a Slaven meiningeistä. Rikosleffaan kuuluu kuitenkin tietynlainen flow, ja vaikka Widows ei menekään Ocean's-elokuvien tapaan kuin rasvattu sika liukumäessä, on siinä juuri sopivasti menoa ja meininkiä.

Widows on harvinaislaatuinen elokuva etenkin omassa genressään. Sitä voi katsoa toiminnallisena draamana tai dramaattisena toimintaleffana, sillä molemmat näkökulmat toimivat yhtälailla. Tarkkaa genremääritelmää tärkeämpää on kuitenkin se, että tässä on kaikinpuolin laadukas elokuva, joka kannattaa katsoa.

WidowsWidows
Tämä on mainos:
WidowsWidowsWidows
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Widows

Widows

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Erittäin toimiva yhdistelmä toimintatykittelyä ja draamaa.Ladataan seuraavaa sisältöä