Suomi
Gamereactor
arviot
Wii Party

Wii Party

Nintendon geneerisiä Wii-pelejä on vaikea arvostaa. Legendaarista Mario Partya henkiin herättelevä Wii Party ei kerääkään pisteitään hissimusiikkimaisesta äänisuunnittelustaaan eikä Mii-hahmoilla höystetystä epäesteettisestä minimalismistaan, vaan yksinkertaisen seurapelaamisen tukemisesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wii Party on mukaansatempaava bilepeli, jota voi pelata yhtäaikaisesti yhdestä neljään henkeä. Kuten useissa bilepeleissä, on myös Wii Partyssa kyse yhden pelin sijaan erilaisista minipeleistä ja niiden kokoelmista. Pelistä löytyy kestoltaan erimittaisia minipelejä, joihin sisältyy sekä kilpailullisia että yhteistoiminnallisia pelejä, tarkkuutta ja nopeutta vaativia pelejä kuin myös sosiaalista visailuja. Yksikään peli ei vaadi pelaajalta merkittävää pelaajataustaa, ja pelejä on helppo pelata myös lasten kanssa.

Wii Party käyttää pelaajien luomia Mii-hahmoja. Valinta on linjassa muiden Nintendon omien pelien kanssa, mutta tylsäksi käyneet pallopäät eivät vaan enää jaksa vanhaan tapaan innostaa. Muutamassa pelissä vanhojen pelikoneella lymynneiden hahmojen henkiin herääminen on kuitenkin ihan hupaisa juttu. Mii-hahmoja hyödyntävässä muistipelissä voi kotipelaajalla olla etulyöntiasema, kun omia hahmoja on helpompi muistaa kuin koneen generoimia.

Wii Partyssa on merkittävä määrä minipelejä, joille voi keksiä jos jonkinmoisia illan kulkuun liittyvää roolia. Moni taipuu vaikka juomapeliksi. Peli on kuitenkin enemmän koko perheen illanviettoon suunniteltu paketti, joka saa aikuisetkin lasten kaltaisesti innostumaan. Yllättäen omiksi suosikeikseni nousivat varsin yksinkertaiset pelit. Näissä ohjainta käytetään Wii-peleille poikkeuksellisella tavalla. Pommipelissä ohjainta pitää vakaalla kädellä siirtää seuraavalle pelaajalle painaen samalla oikeasta napista. Jos napista päästää irti liian aikaisin tai ohjain tärähtää, päättyy peli virtuaaliseen räjähdykseen. Kapuloiden piilotusleikissä sen sijaan yksi pelaajista piilottaa Wii-ohjaimet, jotka sitten muut pelaajat huoneeseen palattuaan yrittävät löytää mahdollisimman nopeasti. Löytämistä auttavat kapuloista kymmenen sekunnin välein kajahtavat eläinten äänet.

Pelaajien maksimimäärä on yllättäen rajattu aina neljään. Wii Party -pippaloissa täytyy siis keksiä lopuille vieraista jotain ihan muuta puuhaa. Tämä on outoa, sillä moni peli ei vaadi kapulaa jokaiselle pelaajalle, eikä useamman Mii-hahmon lisääminen pelisessioon luulisi olevan mahdotonta. Wii Party on kuitenkin ihan virkistävä tuttavuus ja taipuu hetken huviksi useammalle illalle ja useammanlaisiin kekkereihin.

Tämä on mainos:
HQ
Wii PartyWii PartyWii PartyWii Party
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Poikkeukselliset tavat käyttää Wii-ohjainta
-
Pelaajien rajaaminen neljään, turvallisuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • WA worms
    Hauskaa pelaamista wiillä. Pelissä on 80 minipeliä ja paripelejä ja houseparty pelejä. Peliä voi myös pelata samalla tavalla kun mario party... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Wii PartyScore

Wii Party

ARVIO. Kirjoittaja Annakaisa Kultima

Legendaarista Mario Partya henkiin herättelevä Wii Party kerää pisteensä yksinkertaisen seurapelaamisen tukemisesta.



Ladataan seuraavaa sisältöä