Suomi
Gamereactor
artikkelit
Willow (Disney+)

Willow (Disney+), 1. kausi, tunnelmat kahdesta ensimmäisestä jaksosta

Warwick Davis palaa siihen rooliin, josta hänen uransa toden teolla alkoi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuoden 1988 fantasiaelokuva Willow on saanut sarjan Disney+ -palveluun. Moista ei ihan heti odottanut näkevänsä. Elokuva on toki mahtava, mutta on kulunut jo rapia 35 vuotta, eikä Willow ole ollut pinnalla juuri lainkaan ensi-iltansa jälkeen. Disney on kuitenkin kaivellut kirstun pohjia toden teolla, ja nyt on aika Warwick Davisin palata takaisin siihen rooliin, josta hänen uransa toden teolla alkoi.

HQ

Kysymys ei kuitenkaan ole sivuaskelsarjasta eli "spinoffista", vaan sarja on suora jatko-osa. Näin ollen henkilöhahmoissa on useita tuttuja naamoja, ja tarina jatkuu siitä, mihin vuonna 1988 jäätiin. Pahuus tekee paluuta, kun profetian lapsi Elora Danan on pysynyt turvassa Queen Sorshan valtakunnassa. Joukko seikkailijoita lähtee matkalle pelastamaan kiinni jäänyttä prinssiä, ja yhtä jos toistakin sitten seuraa.

Sarja tuntuu paikoin hyvin samalta kuin The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Mukana on onneksi sitä omaa huumoria ja draamaa. Tunnelma on tyystin erilainen kuin siinä vuoden 1988 elokuvassa, sillä nyt meno on kypsempää ja tummasävyisempää. Nuoret aikuiset kohtaavat vastuun taakan, ja pahikset ovat sitten rumia ja kammottavia (aivan kuin Uruk-hai Tolkienin töissä).

Tämä on mainos:
Willow (Disney+)

Näyttelijät ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia, ja jokaisella henkilöhahmolla on oma persoonallisuutensa ja tarkoitusperänsä. Näin draama saadaan pysymään mielenkiintoisena. Nuorempi polvi on energistä, kun taas Davisin Willow on maanläheisempi huolimatta tavoitteestaan suojella kaikkea hyvää. Davis tuntuu ajoittain monotoniselta ja elottomalta, mutta tämä johtuu suurimmaksi osaksi muuten hyvin luodusta fantasiamaailmasta.

Lavasteet, puvustus, maskeeraus ja digitaalitehosteet yhdessä luovat elävän tuntuisen fantasiamaailman, joka rakentaa sille pohjalle, mistä se elokuva aloitti. Ja sitten vielä parannetaan sitä pohjaa entisestään. Nyt mukana on Disneylle ominaista satumaisen maailman tuntua ja kiiltoa.

Jo kaksi ensimmäistä jaksoa on osoittanut, että sarjassa on ainesta. Tätä on pidettävä yllättävänä ottaen huomioon, millaisia Disneyn työt ovat viime aikoina olleet. Jos siis fantasia miellyttää tai se elokuva on rakas, kannattaa sarja katsastaa Disney+ -tilaajana.

Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä