Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen

Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen

Uusi Jules Vernen romaani käsittelyssä edellisestä animaatiosta tutuilla henkilöhahmoilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseenWilly Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen

Ranskalainen kirjailija Jules Verne julkaisi vuonna 1872 seikkailuromaanin Maailman ympäri 80 päivässä. Sitten 1980-luvun alussa espanjalaiset ja japanilaiset päättivät tehdä kirjasta 26-osaisen animaatiosarjan. Menestys oli mukavaa, joten 1993-1994 tehtiin jatko-osa saman kirjailijan vuonna 1864 julkaistusta romaanista Matka maan keskipisteeseen. Tuohon aikaan lapsille suunnatut animaatiot dubattiin suomeksi. Nyt sitten juuri tämä suomeksi dubattu versio on julkaistu DVD-kokoelmana. Niin sarjan toteutus kuin DVD-julkaisukin ovat parempia kuin siinä Maailman ympäri 80 päivässä. Harmillisesti se tärkein eli tarina ei ole yhtä mukaansatempaava.

HQ

Jatko-osa on animaationsa osalta hyvinkin samanlainen, mutta tarina on ilmeisesti venytetty pidemmäksi kuin mihin lähdemateriaali antaa myöten. Tämän voi päätellä siitä, että jokaisen jakson alussa kerrataan edellisen jakson tapahtumat, ja jokaisen jakson lopussa myös pohjustetaan seuraavan jakson tapahtumat. Ja pisteenä iin päällä erilaisia laulu- ja tanssinumeroita on mukana paljon enemmän kuin ennen. Näillä toimilla saadaan jokaiselle jaksolle lisää mittaa ilman, että varsinainen tarina edistyy lainkaan. Lapsikatsojia tällainen ei ehkä haittaa, mutta aikuista senkin edestä.

Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseenWilly Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen
Tämä on mainos:

Saatan ehkä vain kuvitella, mutta värit ovat jatko-osassa kirkkaammat, ja varsinainen liike animaatioissa on aiempaa sujuvampaa. Kuitenkin edelleen se lopullinen materiaali on ilmeisesti vedetty suoraan joltain arkistokelalta DVD:lle, sillä rakeisuutta ja muita pieniä häiriöitä huomaa kuvassa kautta linjan. Suomalainen ääninäyttelijäkaarti vaikuttaa olevan täsmälleen sama kuin Maailman ympäri 80 päivässä, joten sen suhteen ei ole valittamista.

Jatko-osasarjan suurin ongelma on ehkä se, että lähdemateriaali ei mahdollista entisen kaltaista monipuolisuutta maisemien suhteen. Nyt ei reissata ympäri maailmaa, vaan ainoastaan Islantiin laskeutuen tulivuoren kraatteriin. Näin ollen visuaalisesti katsomiskokemus ei ole läheskään yhtä monipuolinen.

Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen koostuu kaikkiaan 13 jaksosta, joista yhdellä on kestoa noin 25 minuuttia. Kokonaisuus jättää sanalla sanoen kylmäksi, mutta ehkä se johtuu aikuiskatsojalla siitä, ettei tähän jatko-osaan ole samanlaista lapsuusajan tunnesidettä kuin alkuperäiseen Matka maailman ympäri 80 päivässä oli. Ei tässä jatko-osassa mitään varsinaista vikaa ole: se vain ei herätä minkäänlaisia tunteita.

Willy Fog 2 - Matka maailman keskipisteeseen
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä