Suomi
Gamereactor
ennakot
World of Speed

World of Speed

Ajopeli kohtaa joukkuepohjaisen moninpelin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Slightly Mad Studiosilla on monta rautaa tulessa. Project Carsin ohella lontoolaisstudio kehittää toistakin ajopeliä, jonka nimi on World of Speed. Kyseessä ei kuitenkaan ole ajosimulaattori, vaan free to play -tyyppinen massiivimoninpeli, jossa autot ovat pääosassa. Idea muistuttaa Need for Speed Worldista ja Test Drive Unlimitedistä, mutta Slightly Mad lupaa mukaan omiakin koukkuja.

Käväisimme pelin ensiesittelyssä Amsterdamin liepeillä Zandvoort Racewayllä, ja ensinäkemältä peli vaikuttaa hauskalta. Ajokokemus on selvästikin tuunattu vauhdikkaan arcademaiseksi. Ajoipa pelissä McLaren MP4-12C:llä, RUF Boxsterilla tai Chevrolet Camarolla, vain ajokin painolla on selvä vaikutus pelattavuuteen. Peli on kaikin puolin helposti lähestyttävä.

World of Speed
World of Speed on visuaalisesti hieno - etenkin ilmaispeliksi.

World of Speedin ytimessä on joukkuepohjainen kilpailu. Kaksi neljän kuskin joukkuetta ajavat toisiaan vastaan katu- ja kilparadoilla. Lontoo, Moskova, Monaco, Brands Hatch, Laguna Seca ja joukko fantasiaratoja. Näillä maisemilla päästään alkuun, mutta kehittäjien visiona on rakentaa ratavalikoimasta aidosti globaali. Se tosin edellyttänee, että pelistä tulee menestys, mutta ainakin luova johtaja Andy Tudor uskoo, että World of Speed on kuvioissa pitkään.

Tämä on mainos:

Heti kisan alusta pelimekaniikka muistuttaa realistisella grafiikalla kuorrutettua kart-kaahailua. Aivan kuin Mario Kartissa, mukana on powerstart-ominaisuus. Autot törmäilevät toisiinsa ja ratavalleihin kuin kumipallot, ja nitrot singauttavat söheltäjän nopeasti takaisin skabaan. Ajolinjalla kannattaa silti yrittää pysytellä, koska hiekka-alueet hidastavat menoa huomattavasti maksaen arvokkaita sekunteja.

Maaliin ei tarvitse tulla ensimmäisenä voittaakseen joukkueena. Itse asiassa World of Speed pyrkii palkitsemaan kaikki pelaajat sijoituksesta riippumatta. Kullakin pelaajalla on oma driverscorensa, jota ajotaidot ja minitehtävät pönkittävät. Ajotaitoihin lasketaan esimerkiksi puhtaat ajolinjat ja vastustajien blokkaukset, kun taas tehtävänä voi olla kisan johtaminen tietyn ajan, pitkä driftaus tai imussa roikkuminen. Saavutetut pisteet lasketaan lopputulokseen, ja ne voivat siivittää oman joukkueen voittoon, vaikka yksikään joukkueen jäsen ei olisi maalissa ensimmäisenä.

Joukkuepeli on siis tärkeää, ja neljän pelaajan tiimeissä voi nähdä jopa vähän klassisten MMO-pelien roolitusta. Muskeliautoista tykkäävät voivat toimia blokkaajina ja jyrätä vastustajia sivuun, kun taas nopeat ajajat kiittävät ja kiitävät keveämmillä superautoilla kärkeen. Pelissä on jopa loadouteja niin kuin moderneissa räiskintäpeleissä. On mielenkiintoista nähdä, miten hyvin ajopelien ystävät ottavat tämän vastaan.

World of Speed
Kilparatojen lisäksi mukana on kaupunkiratoja. Tässä Moskova.
Tämä on mainos:

Ratakokemuksen vuoraavat sosiaaliset ominaisuudet, joista oma klubi lienee tärkein. Liittymällä klubiin päästään kisaamaan kaupunginosien hallinnasta Territory Warsissa. Joka klubilla on tietysti myös oma kerhotila ja logo, jota voi käyttää autojen koristeluun. Jos joskus huvittaa vain hengailla, Airfield Playground on sopiva paikka siihen. Kyseessä on kuin sekoitus sosiaalista hubia ja skeittipuistoa. Pelaajat kokemustasosta riippumatta voivat liittyä mukaan, tavata toisiaan ja kisailla huvikseen. Auton osto tai myynti onnistuu puolestaan mustassa pörssissä.

Uskon, että tämäntyyppiselle pelille on yleisöä. Eri kysymys on kuitenkin se, onko World of Speed juuri se peli, joka tuo kaahailijat ja MMO-pelaajat yhteen. Slightly Mad Studios on ainakin tarpeeksi rohkea yrittämään, eikä ensikosketus ollut alkuunkaan huono. Mutta miten toimii rahoituspuoli? Se on monen free to play -pelin Akilleen kantapää. Andy Tudor vakuutteli, ettei pay to win -rahastukseen haluta mennä, mutta etenemistä voi jollain tavoin nopeuttaa oikealla rahalla. Valitettavasti tämän yksityiskohtaisemmin asiaa ei tässä vaiheessa avattu.

Myös konsoliversioista oltiin vielä vaitonaisia. Peli on luvassa PC:lle myöhemmin tänä vuonna, mutta julkaistaanko sitä PS4:lle ja Xbox Onelle, jää nähtäväksi. Ainakaan konsoliversioiden mahdollisuutta ei kiistetty.

World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed
World of Speed

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Viisi uutta World of Speed -kuvaa

Viisi uutta World of Speed -kuvaa

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Slightly Mad Studios on julkaissut viisi tuoretta kuvaa World of Speedistä. Free to play -kilpa-ajopeli ilmestyy latausmarkkinoille kuluvan vuoden lopussa.

3
World of Speed

World of Speed

ENNAKKO. Kirjoittaja Christian Gaca

Slightly Mad Studiosilla on monta rautaa tulessa. Project Carsin ohella lontoolaisstudio kehittää toistakin ajopeliä, jonka nimi on World of Speed.Ladataan seuraavaa sisältöä