Suomi
Gamereactor
artikkelit
World of Warcraft: Classic

World of Warcraft: Burning Crusade Classic - olemme valmiit

Gamereactorin haastattelussa Ion Hazzikostas nyt, kun pelaajat ovat valmiita astumaan uudelleen Dark Portalista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Burning Crusade oli se ensimmäinen World of Warcraftin laajennus, ja teki pelaavaan kansaan suuren vaikutuksen vuonna 2007. Pahis Illidan Stormrage varoitteli pelaajia siitä, etteivät nämä ole valmiita. Siitä huolimatta laajennus rikkoi ennätyksiä ja palvelimet ruuhkautuivat. Nyt World of Warcraft: Classicin pelaajat pääsevät kokemaan uudelleen mahtavuuden alkaen tänään 1. kesäkuuta. Ennen Dark Portalista astumista Gamereactor pääsi haastattelemaan peliohjaaja Ion Hazzikostasia, jonka pelaajat ovat tällä kertaa ehdottomasti valmiit kohtaamaan Illidan Stormragen.

"Mielestäni pelaajat ovat valmiit. Hauskaa Classicissa ja nyt Burning Crusadessa on se, mitä peliä 15 vuotta sitten pelanneet veteraanit tekevät palatessaan uudelleen astialle. Burning Crusadessa tutkitaan Outlandsia, ja monet aikovat palata samoille paikoille kuin silloin vuonna 2007 kokeakseen nuo hetket uudelleen. Uudelle sukupolvelle tarjolla on mahdollisuus katsoa, mistä aikoinaan jäivät paitsi sen sijaan, että vain kuuntelevat vanhojen pelaajien puheita. Joka tapauksessa tarjolla on mahtava kokemus kaikille."

World of Warcraft: Classicia ja Burning Crusade: Classicia varten tarvitsee voimassa olevan World of Warcraft -tilauksen. Mukana on myös Dark Portal Pass (39,99 euroa) ja Digital Deluxe Edition (64,99 euroa) niille, jotka haluavat mukaan jotain ylimääräistä kivaa. On silti kysyttävä: onko World of Warcraft: Classicin parissa enemmän veteraaneja kuin uusia pelaajia?

Tämä on mainos:

"Molempia. odotimme Classicin julkaisussa sen vetoavan ennen kaikkea nostalgian nälkäisiin, mutta linjoille saapui myös satoja tuhansia uusia pelaajia. Ihmisiä on melkein tasan perinteisen World of Warcraftin, WoW Shadowlandsin ja Classicin kesken."

"Itse käytin aikoinaan paljon aikaa Burning Crusaden parissa, joten tunnen laajennuksen hyvin. Uusitun version parissa työskennellessäni huomasin sen, miten hyvin yhteen pelaavat tehtävät, luolastot ja raidit. Alkuperäisen World of Warcraftin osiot kun olivat enemmänkin omia kokonaisuuksiaan. Burning Crusade suunniteltiin toisin, ja pelaajat kiltoineen työskentelevät yhdessä saman tavoitteen eteen. Laajennus oli kunnianhimoinen työ, ja uusintaversio on tehty se mielessä pitäen."

World of Warcraft: Classic

Ion Hazzikostas varmisti, että tällä kertaa aikataulu sisällön suhteen on toisenlainen. Alkuperäinen Burning Crusade julkaistiin niin, että tarjolla oli heti runsain mitoin niin sanottua endgame-pelattavaa. Tällöin sitä seuraavaa päivitystä jouduttiin odottamaan pitkään. Nyt tämä klassinen Burning Crusade julkaistaan vähäisemmällä määrällä endgame-pelattavaa, ja päivityksiä on tulossa ajan saatossa enemmän. Näin jokainen raidi saa tilaisuutensa loistaa. Aikataulu ei kuitenkaan ole kiveen hakattu, ja pelaajien palaute aiotaan ottaa huomioon. Muutakin eroa tämän uuden Classicin ja sen alkuperäisen välillä on.

Tämä on mainos:

"Muutoksia on kourallinen. World of Warcraft: Classicin osalta homman nimi oli "#nochanges". Burning Crusaden osalta tilanne on toinen. Pohjana toki on se aito pelattavuus ja uskollinen toteutus. Toisilla osa-alueilla kuitenkin tekninen tietämys mahdollistaa nyt pelikokemuksen parantamisen. Toisin sanoen pelinkehittäjien se alkuperäinen ajatus saadaan nyt paremmin esille. Suurin yksittäinen ero on Horden ja Alliancen paladineilla. Horden paladeilla oli Seal of Blood, ja Alliancella oli Seal of Vengeance. Tarkoituksena oli tarjota erilaiset, mutta toisiinsa verrattavat kyvyt. Kuitenkin kävi niin, että Horden versio oli merkittävästi parempi. Burning Crusade Classicissa paladinit pääsevät käsiksi molempien ryhmittymien kykyihin."

World of Warcraftin saadessa uuden laajennuksen myös uuden laajennuksen ostamatta jättävät pelaajat saavat käyttöönsä uuden sisällön kyvyt. Näin ei kuitenkaan ole Burning Crusade Classicissa, sillä Blizzard tietää joidenkin pelaajien haluavan säilyttää klassisen Classic-kokemuksensa.

"Osa pelaajista kirjautui Classiciin siksi, että he halusivat pelata ainoastaan Classicia kaikkineen päivineen. Pelaajat voivat nyt valita. Oman hahmonsa voi viedä Burning Crusadelle, tai jatkaa alkuperäiseen tyyliin."

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Burning Crusaden julkistuksen jälkeen alkoi verkossa porina, että Classicista olisi tulossa trilogia: WoW, Burning Crusade ja Wrath of the Lich King. Cataclysmin julkaisemisessa uudelleen ei olisi mitään mieltä, sillä juuri Cataclysmin vuoksi tarvittiin Classic. Blizzard ei ainakaan tunnusta trilogiaa, mutta kaikesta päätellen se tuntuu olevan suunnitelmana.

"Tällä hetkellä voimavarat ovat Burning Crusadessa. Tarkoituksena on kuitenkin kuunnella palautetta ja sitä, mitä seuraavaksi halutaan. Tällainen trilogia on toki yksi mahdollisuus."

Classic-pelaajia ei kuitenkaan päästetä siirtymään moderniin WoWiin, koska moinen ei olisi reilua. Mukana on paljon harvinaisia esineitä, joita ei enää peruspelissä saa. Näin Classicista Shadowlandsiin siirtyminen rikkoisi luodun tasapainon. Se myös pakottaisi pelaamaan Classicia, vaikka ei haluaisikaan.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic
World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä