Suomi
Gamereactor
artikkelit
World of Warcraft: Classic

World of Warcraft: Classic, haastattelussa Omar Gonzalez

Blizzardin vanhempi ohjelmistosuunnittelija Omar Gonzalez istahti alas kertomaan klassisen World of Warcraftin uudesta tulemisesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

World of Warcraft on vuosien varrella muovautunut aivan toiseksi peliksi kuin millainen se alun perin oli. Vuosien mankumisen jälkeen pelaava kansa on lopulta saanut mitä halusikin World of Warcraft: Classicin muodossa. Kyseessä on se kauan toivottu "vanilja-WoW". Gamereactor pääsi haastattelemaan vanhempaa ohjelmistosuunnittelijaa Omar Gonzalezia.

"Ymmärsimme hyvin nopeasti, ettemme voi julkaista vanhaa WoWia juuri sellaisena kuin se silloin joskus oli. Se ei vain toimisi. Otimme siis vanhan pelin, ja laitoimme sen kokonaan uuden järjestelmän päälle. Kun tämä suunta oli löytynyt, oli helppo saada vihreä valo World of Warcraft: Classicille. Pelissä on mukana kaikki se, minkä vanhat pelaajat muistavat aina tehtävistä itse maailmaan saakka."

World of Warcraft: Classicia ei tarvitse erityisesti ostaa, mutta oma jaettu tilaus tulee olla voimassa.

On vain yksi World of Warcraftin tilaus, ja sillä samalla tilauksella pääsee pelaamaan niin uusinta laajennusta Battle for Azeroth kuin World of Warcraft: Classiciakin. Haluamme pelaajien pääsevän kokeilemaan molempia WoWeja. Emme usko modernin WoWin pelaajamäärien kärsivän World of Warcraft: Classicista.

Tämä on mainos:

World of Warcraft: Classiciin on tulossa sisältöpäivityksiä kaikkiaan kuudessa eri vaiheessa.

"Ensimmäisessä vaiheessa mukaan tulevat raidit Molten Core ja Onyxia sekä luolasto Maraudon. Toisessa vaiheessa mukaan tulevat pomovastukset Kazzak ja Azuregos, PvP:n honor-systeemi ja luolastona Dire Maul. Kolmannessa vaiheessa avautuu Blackwing Lair ja kaksi uutta battlegroundia eli Alterac Valley ja Warsong Gulch. Neljännessä vaiheessa tulee kolmas battleground Arati Basin, Zul'Gurub-raidi ja vihreät lohikäärmeet. Viidennessä vaiheessa tulee Ahn'Qiraj ja siihen liittyvä tavaroiden kerääminen unohtamatta ring of the dongia, joka avaa tulvaportit hyönteisille. Sen jälkeen pääsee mukaan kahteen Ahn'Qiraj-raidiin, jotka ovat Ruins of Ahn'Qiraj ja Temple of Ahn'Qiraj. Kuudennessa ja viimeisessä vaiheessa tulee Scourge-invaasio ja Naxxramas-raidi. Tämän jälkeisistä suunnitelmista ei ole kerrottavaa, mutta haluamme toki kuulla pelaajilta itseltään, mitä he seuraavaksi haluaisivat."

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic

Alkuperäinen WoW mahdollisti luovat pelaajavetoiset eventit, kuten tappelut Southshorella ja Tarren Millillä, puhumattakaan kuuluisasta Barrensin chatista. Nähdäänkö nämä taas WoW: Classicissa?

Tämä on mainos:

"Luulen niin, ja luultavasti tulossa on paljon uusiakin. World of Warcraft: Classic on iso maailma pelaajien tutkittavaksi, joten odotamme innolla sitä, mitä pelaajat saavat aikaiseksi. Minun mielestäni se World of Warcraft: Classicin suuri tarinankertoja on pelaaja itse."

WoW on vuosien varrella muuttunut suuresti, ja mukaan on tullut kaikenlaisia pelaamista helpottavia toimintoja. Ottaen kaikki tuo huomioon, onko pelaajilla todella mahdollisuus palata takaisin alkuperäiseen WoW-kokemukseen?

"Ainakin toivon sitä kovasti. World of Warcraft: Classic todellakin toimii eri tavalla kuin Battle for Azeroth: se on muun muassa vaikeampi. Maailma itsessään on omalla tavallaan henkilöhahmo, ja sen ohella haluamme rohkaista sosiaaliseen kanssakäymiseen. Juuri pelin sosiaalinen ulottuvuus on se, joka tekee WoWista niin ainutlaatuisen."

Gonzalez varmisti myös sen tiedon, ettei WoW: Classicin hahmoa voi siirtää moderniin WoWiin, sillä pelit halutaan pitää tiukasti erillisinä. Lisäksi suurin osa Battle for Azerothin add-on-tuunauksista toimii myös Classicissa.

World of Warcraft: Classicin palvelimet ovat nyt auki, joten eikun pelaamaan.

World of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: ClassicWorld of Warcraft: Classic
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä