LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   Worms WMD

   Worms WMD

   Worms on Worms vaikka nykykonsolilla pelaisi.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   20 vuotta sitten Worms tarjosi parasta laatuaikaa, jota heteromiehet pystyivät keskenään viettämään. Vuodet ovat nyt vierähtäneet, pelikoneet uusiutuneet, Worms pelejä on tehty läjäpäin ja vieressä istuu pelikaverina tällä kertaa vaimo. Kaikkea todennäköisyyttä vastaan Worms WMD palauttaa vuosien mittaan pahasti ryvettyneeseen pelisarjaan saman taian, josta peli tuli aikoinaan kuuluisaksi. Pelaaminen on taas hauskaa!

   Pelin ideana on liikutella pikku matosia pitkin sattumanvaraisesti luotua 2D-kenttää ja räjäytellä vastustajia taivaan tuuliin erilaisin asein. Söpö grafiikka ja brutaali väkivalta sopivat hienosti yhteen hirtehishuumorin ja tilannekomiikan säestämänä. Peli päättyy, kun kentällä on jäljellä enää vain toisen tiimin jäseniä tai kaikki ovat kuolleet.

   Worms WMDWorms WMD

   Vaikka pelin selkeä pääpaino onkin moninpelissä, joko lokaalisti samalta sohvalta tai netissä, on peliin laitettu mukaan myös yksinpelimahdollisuus. Täällä pelaaja pääsee tekemään yksittäisiä harjoituksia, jotka opettavat eri aseiden ja kulkuneuvojen käyttöä sekä pelimekaniikkaa. Mukana on myös kampanjaosio, joissa pelaajan pitää suorittaa tehtäviä vihollisten tuhoamisesta tavaroiden keruuseen. Tehtävissä on myös erilaisia lisätavoitteita esimerkiksi tietyillä aseilla tappamisesta vahingon välttelyyn, joita suoritettua pelaaja saa lisäpisteitä. Pisteitä keräämällä avautuu taas uusia muokkausmahdollisuuksia personoida mukavissa määrin oman matojoukkonsa ilmettä hautakivistä voitontansseihin ja tunnusmusiikeista puheääniin.

   Tämä on mainos:

   Worms WMD:n muutokset alkuperäiseen konseptiin ovat varsin hienovaraisia ja enimmäkseen pintapuolisia. Suurimpina uutuuksina matojen sotaan on lisätty erilaisia kulkuneuvoja tankeista helikoptereihin sekä tykkitorneja, joiden avulla madot saavat kunnolla kyytiä. Aluksi nämä lisäavut pelottivat omaa retrohenkisyyttäni turhan epäreilusta sotimisesta mutta hetken mutustelun jälkeen nautin niiden tuomasta monipuolisuudesta ja hauskuudesta. Pelistä löytyy myös rakennuksia nokkelasti piilotettuna osaksi kenttää, joihin pääsee suojautumaan tarpeen vaatiessa. Tästä saakin oivan strategisen lisäedun jos kanssapelaaja ei pysy skarppina vuoroaan odotellessa.

   Luonnollisesti graafinen ilme on saanut kasvojenkohotuksen ja uusi 2D -tyyli on mukavan persoonallinen ja lämmin, kuin käsin piirretty. Myös itse matojen ilme on uusittu mutta koin sen menneen liian pitkälle ja väkisin väännetty irvistely ja aggressiivisuus vievät pois aikaisempaa söpöilyn kautta saatua sympaattisuutta.

   Vaikka pelin ilme onkin miellyttävän värikylläinen ja tarkka, ei se kauheasti eroa vuosia aikaisemmin tehdyistä Worms-peleistä. Nykykonsoleista luulisi löytyvän puhtia vääntämään tällaiseen varsin yksinkertaiseen 2D-peliin ties minkälaista herkkua ja yksityiskohtaa. Pelkän teräväpiirtoon päivityksen ja muutamien partikkeliefektien lisäily tuntuu vähän laiskalle viimeistelylle. Onneksi maailmakohtaiset taustamusiikit ovat tehty viimeisen päälle ja niiden luoma tunnelma vahvistaa pelikokemusta. Myös äänimaailmaa on rikastettu ja materiaalikohtaiset kolahdukset tiputetuista apupaketeista kuin myös pommien poksumiset sisältävät hyvää tilan tuntua.

   Worms WMD on vanha kunnon Worms-peli niin hyvässä kuin pahassa. Meille vanhan aikakauden pelaajille se tuo takaisin muistoja jännittävistä taisteluista ja hauskanpidosta. Samalla se ei ole kuitenkaan sisällä tarpeeksi mullistavaa, mikäli peli on tuttu ja omistat aikaisempia versioita. Niille ketkä ovat uusia pelin parissa, Worms WMD tarjoaa paljon monipuolista toimintaa ja kutkuttavan hauskoja tilanteita varsin kompaktissa paketissa. Kaiken kaikkiaan peli tarjoaa loputtomasti tiivistunnelmaisia pelisessioita söpöilyn, väkivallan ja huumorin parissa, joka on ehdottomasti pienehkön hintalappunsa (29,95€) väärti.

   Tämä on mainos:
   Worms WMDWorms WMD
   HQ
   HQ
   HQ
   Worms WMD
   Worms WMD
   Worms WMD
   07 Gamereactor Suomi
   7 / 10
   +
   Vanha kunnon Worms, ajoneuvot ja rakennukset, taustamusat
   -
   Vanha kunnon Worms, yliammuttu matojen tyyli, laiska graafinen toteutus/nykylaitteiden tehojen laiminlyönti
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   0
   Worms WMD sotii tiensä Switchille

   Worms WMD sotii tiensä Switchille

   UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

   Worms WMD julkaistiin vuosi sitten, ja nyt matojen sota suuntaa Nintendo Switchille. Uudessa trailerissa mainitaan julkaisuajankohdaksi "myöhemmin tänä vuonna". Mukaan...   Ladataan seuraavaa sisältöä