Suomi
Gamereactor
arviot
WRC 8

WRC 8

Kylotonn kutsuu pelaajat taas ralleilemaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

WRC 8 on FIA:n virallinen rallisimulaattori, jossa kaikki tiimit, radat ja kuskit on lainattu oikeasta World Rally Championshipista. Virallisuuden ohella kyseessä on hyvinkin jännittävä rallipeli.

Valittavia pelimuotoja on useita, mutta selvästi eniten ajatusta ja työtä on käytetty Career-pelitilaan. Ympäri maailman ajettavien kisojen ohella pelaaja pääsee hallinnoimaan omaa joukkuettaan, keräämään kokemuspisteitä ja hoitamaan asioita sponsorien kanssa. Oman tiimin toimistossa on ilahduttavan paljon yksityiskohtia. Jokainen ajettu ralli palkitsee kokemuspisteillä ja rahalla. Kokemuksella taas saa taitopisteitä, joita pääsee käyttämään R&D-osiossa, joka on käytännössä oma kykypuunsa.

Kykypuu on jaettu neljään osaan: team, performance, crew ja reliability. Reliability ja performance koskettelevat pääasiassa autoa itseään, kun taas team ja crew auttavat ennustamaan paremmin tulevan kisan sääolosuhteita ja niin edelleen. Rahaa voi käyttää uusiin event-tapahtumiin, kuten harjoitteluun. Rahaa kuluu myös kisan jälkeiseen auton korjaamiseen.

Sähköposteihin vastaaminen ja oman tiimin uupumukseen reagoiminen ei välttämättä kiinnosta kaikkia. Onkin sanottava, että se itse ajaminen on pelin hauskin osuus. Kuitenkin ne kaikki muut toimet uratilassa sen ajamisen ympärillä on tehty aiempaa yksityiskohtaisemmin.

Tämä on mainos:

Onneksi mukana on myös sellainen pelitila, jossa vain ajellaan rallia tiimistä välittämättä. Heti ajamisen alettua voi huomata, että tekninen suoriutuminen on hiottua. Niin sanottua minimappia ei ole lainkaan, ja ohjeita kuunnellaan vieressä istuvalta kartturilta. Ruudun ylälaidassa on myös nuolia, jotka helpottavat kartturin ohjeiden seuraamista.

Pidin myös kesken rallin mukaan sisällytetyistä korjaushetkistä. Tällöin voi valita auton korjaamisen (ja lisäajan), tai sitten voi jatkaa ajamista vahingoittuneella autolla. Tämä valinnanmahdollisuus pakotti miettimään: ajaako hieman kärsineellä ajokilla mahdollisesti voittoon, vai käyttääkö kallisarvoista aikaa korjauksiin ajaakseen sitten tuliterällä kärryllä.

WRC 8WRC 8WRC 8

Entä sitten fysiikkamallinnus? WRC 8 saa pelaajan tuntemaan olonsa rallikuskiksi erilaisissa ympäristöissä. Näillä ajoympäristöillä on toki se kaikkein suurin vaikutus pelikokemukseen. Ratojen pinta vaihtelee aina pölyisestä maasta lumiseen tundraan, ja toki mukana on myös asfaltilla ajoa. Näin ollen renkaiden valinta on tärkeää, mikäli haluaa pysytellä radalla kisan aikana. Meno tuntuu realistiselta, mutta samalla ohjattavuus on sen verran anteeksiantava, että mukaan pääsee helpommin kuin kovan luokan simulaattoriin.

Tämä on mainos:

Niin ikään sää vaikuttaa ajamiseen. Kuten odottaa sopii, myrskyssä tai kaatosateessa kurvailu on sykettä nostattava kokemus. Tietysti sade haittaa myös näkyvyyttä tuulilasin läpi katsoessa. Yö ja päivä vaihtelevat, ja kun ajaa sateessa yöllä ei oikeasti juuri näe eteensä. Tuntuma niin autoon kuin tiehenkin on erittäin tyydyttävä jopa tavallisella ohjaimella pelatessa.

Grafiikan osalta peli on kaunis katsella. Jokainen rata on suunniteltu ajatuksella aina Suomen metsistä Walesin rantaviivaan saakka. Yksityiskohtia on mahdutettu mukaan mahtava määrä. Valaistus on niin ikään upeasti toteutettu kruunaten kokonaisuuden. Moottorin murina ja sateen lotina kuulostavat juuri siltä kuin pitääkin. Ainoa huono puoli äänimaailmassa tulee muutamilta karttureilta, joiden äänet kuulostavat hieman luonnottomilta. Onneksi sentään ne itse ohjeet ovat aina oikeita.

Uratilan ohella pelattavaa on muutakin. Esimerkiksi testialue on käytännössä vapaan ajamisen alue, jossa voi kokeilla autoaan ja hioa omia kykyjään. Niin ikään erilaisiin harjoitteluosioihin ja haasteisiin voi ottaa osaa. Ja kuten jo mainittiin, rallien ajaminen onnistuu myös ilman oman tiimin hallinnointiakin. Mukana on tietysti myös se moninpeli, joka onnistuu niin verkossa kuin samalla sohvalla jaetulla ruudulla.

Kaiken kaikkiaan WRC 8 tekee minkä lupaa. Kyseessä on syvällinen rallisimulaattori, jossa on paljon pelimuotoja ja runsaasti tekemistä. Oman tiimin hallinnoiminen on mielenkiintoinen lisä. WRC 8 näyttää, tuntuu ja kuulostaa upealta. Varsinkin erilaiset sääolosuhteet on toteutettu vaikuttavasti. Rallipelien fanien kannattaakin ehdottomasti antaa Kylotonnin uusimmalle mahdollisuus.

WRC 8WRC 8WRC 8WRC 8
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mahtavat säätehosteet, grafiikka, viralliset tiimit ja radat, fysiikkamallinnus
-
Uratilassa mennään ehkä jo liian syvällisiin asioihin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä