Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
X-Men: Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past

Upeaa mutanttimenoa aikakaudesta ja sukupolvesta toiseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Hamassa tulevaisuudessa Marvelin mutantit ovat joutuneet koville. Sentinel-robotit pyyhkivät järjestelmällisesti luonnonoikkuja maapallolta urheasta vastarinnasta huolimatta. Professori X (Patrick Stewart) ja Magneto (Ian McKellen) ovat laittaneet sivuun erimielisyytensä löytääkseen keinon mutanttien pelastukseen. Kun pelkkä voimien yhdistäminen ei auta, kääntävät he katseensa menneisyyteen pelastuksen toivossa.

HQ

Tarina nitoo sujuvasti uuden ja vanhan X-Men sukupolven yhteen. Vaikkei efektejä ole unohdettu, elokuva on rohkeasti tarinavetoinen. Huolellisesti toteutettu astraalinen aikahyppely on herkullista seurattavaa ja antaa hahmoille ihan uutta syvyyttä. Viimeisen päälle hiottu audiovisuaalinen toppaus sinetöi laadukkaan tarinankerronnan vielä todella viihdyttävällä ulkokuorella.

X-Men: Days of Future PastX-Men: Days of Future Past

Veteraaninäyttelijöiden, Patrick Stewartin ja Ian McKellenin, takuuvarma näyttelytyö ei tuota pettymystä tälläkään kertaan. Miehet antavat hahmoilleen luonnollisen varman ulosannin iän tuoman kokemuksen kautta. Pappojen leppoisalle käyskentelylle antaa energistä vastapainoa nuorempi sukupolvi James McAvoyn ja Michael Fassbenderin johdolla. Varsinkin McAvoy heittäytyy nuoren Xavierin sisäisiä demoneita vastaan ja menetyksen tuskaan mieleenpainuvalla intensiivisyydellä. Pettymykseksi jääneen viimeisimmän Wolverine-elokuvan jälkeen Hugh Jackman on saanut taas kynnet teräviksi. Wolverine latelee lakonisia sutjautuksia äijämäisin elkein ja sikaritoppa huulessa on rannetta paksumpi. Hahmon fanit voivat siis huokaista helpotuksesta.

Alun perin mutantit valkokankaalle tuonut ohjaaja Bryan Singer palaa ohjaajaksi näyttävästi. Rymistelyn ohella hän paneutuu eeppiseen tarinaan ja hahmoihin täydellä sydämellä. Lopputulos muotoutuu syvälliseksi ja sarjakuville uskolliseksi toimintaspektaakkeliksi. Tyypillinen supersankarielokuvien kevyt linjaus on vältetty ja Days of the Future Pastin aikuismainen lähestyminen vie supersankarielokuvat uudelle uskottavuuden tasolle. Myös BD-kotijulkaisu on hyvää tasoa, ja mukana on noin tunnin verran mielenkiintoista lisämateriaalia, joka poikkeaa kivasti tyypillisestä selkään taputtelusta ja mainospuheesta.

Tämä on mainos:
X-Men: Days of Future Past
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä