Suomi
Gamereactor
laitearviot

Xtrfy M3

Pyjamaan pukeutuneiden ninjojen kehittämä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelihiiriä on välillä vaikea arvioida. Tietyn pisteen jälkeen niiden erot ovat usein täysin ulkoisia, joten sopivan valinta on pitkälti kiinni ulkoasusta ja mukana tulevasta ohjelmistosta. Xtrfy XG-M3-Heaton on siisti, entisen eUrheilukonkari Emil "HeatoN" Christensenin kanssa suunniteltu hiiri pelikäyttöön.

Ensivaikutelma on varsin positiivinen. M3 on keskikokoinen ja keskipainoinen, oikeakätiselle suunniteltu langallinen hiiri. Siinä on vain neljä nappia päällä ja yksi alla herkkyyden vaihtamista varten. Hiiri on päällystetty jonkinlaisella kovalla mutta hyvän otteen mahdollistavalla muovilla, joka ei muutu hikisessäkään kourassa liukkaaksi. Muutenkin keskikokoiselle kädelle saa luontevan ja tukevan otteen. Optiset sensorit ovat tehneet paluun lasereiden valtakauden jälkeen. Myös M3 käyttää liikkeen havaitsemiseen optista vaihtoehtoa Pixartin 3310 -sensorin muodossa. Liike tuntuu luontevalta ja johdonmukaiselta suurin piirtein pelissä kuin pelissä, jos herkkyyden valinnan saa asetettua haluamakseen.

Räiskintäpeleissä olen tottunut ajoittain vaihtelemaan DPI-astetta hiiren rullan vieressä sijaitsevasta napista lennosta. M3 on moisen jättänyt pois, joten kohdeyleisö tuntuu olevan enemmän MOBA- ja reaaliaikastrategiapelien puolella. Koska hiiri toimii täysin ilman koneelle asennettavia ajureita, alanapissa näitä herkkyysvaihtoehtoja on viisi eri kappaletta. Jos yksikään niistä (400, 800, 1600, 3200 tai 4000 DPI) ei sovi omaan käyttöön, lisäsäätöä on pakko hakea joko pelin tai käyttöjärjestelmän asetuksista. M3:n kellertävän vihreitä valojakaan ei saa kytkettyä pois päältä. Ratkaisulla on selkeästi omat hyvät ja huonot puolensa. Pikkutarkka säätömahdollisuus jää pois, mutta toisaalta hiiri ei rasita koneen suorituskykyä millään tavalla.

Xtrfy M3
Tämä on mainos:

Xtrfy oli lähettänyt paketissa myös erikseen myytävän B1 Bungee-lisälaitteen. Tämä tukeva, noin puolen kilon painoinen härveli nostaa hiiren langan noin 15 sentin korkeuteen elastisen "kepin" päähän ja estää näin piuhan kiinni tarttumisen. Se toimii myös nelipaikkaisena USB-hubina. Pienenä harmina B1:n varsin kirkkaat LED-valot ovat koko ajan päällä, mikäli USB-piuhan on kytkenyt kiinni koneeseen - jopa silloin, kun itse tietokone on pois päältä. Muutoin pimeässä huoneessa se loistaakin kuin majakka.

Onnistuin löytämään hiiren ennalta ohjelmoiduista herkkyysvaihtoehdoista yhden mieleiseni, joka helpotti tärkeiden pääosumien jahtaamista Battlefield 1:ssä ja niin edelleen. Jos valmisvalintojen kohdalla osuu luu käteen, M3:n kanssa voi olla ongelmissa. Toisaalta minimaalisella säätämiselläkin on puolensa, jos haluaa "vain hyvän pelihiiren", jonka värivaloja ja nostokorkeuden optimointeja ei halua häseltää kuntoon. Jos hyvä kasauslaatu, ajurittomuus ja suoraviivaisuus miellyttävät, M3 Heaton voi olla hyvä valinta. Itse olisi kaivannut muuten pätevään hiireen DPI-valintanappia päälle ja lisää säätövaihtoehtoja, sillä tykkää näpertää laitteiden parissa (välillä liiankin paljon).

Xtrfy M3
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä pinta, hyvä koko ja paino, ei ajureita
-
Ei DPI-vaihtonappia päällä, rajoitetut säätömahdollisuudet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä