Suomi
Gamereactor
uutiset

Yhteispelien määrä Steamissa on kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana

Sanomattakin on selvää, että yhteistyöpelaaminen on suositumpaa kuin koskaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos sinusta tuntuu, että yhteistyöpelejä on nykyään enemmän kuin koskaan, olet todennäköisesti oikeassa. VG Insightsin -käyttäjät (kiitos, VGC) ovat julkaisseet raportin, joka paljastaa, että vuonna 2023 Steam-palvelussa julkaistiin ennätysmäärä yhteistyön mahdollistavia pelejä. Jopa niin paljon, että viime vuonna niitä oli yli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2018.

Raportin mukaan 799 yhteistyöpeliä debytoi Steamissa vuonna 2023, mikä on yli kaksinkertainen määrä verrattuna 383:een, joka oli vastaava lukema vuonna 2018. Raportti osoittaa myös tasaista nousua, jossa yhteispelien määrä kasvaa yleisellä tasolla asteittain jopa päivittäin. Suurin poikkeama on vuosien 2019 ja 2020 välillä, jolloin nousua tapahtui 388 yhteistyöpelistä 647:ään. Pandemia ja Covid-jakso ovat todennäköisesti tärkein syy tähän.

Myönnettäköön, että yhteispelien määrä on edelleen melko pieni, sillä raportin mukaan alle 6 % kaikista Steamin peleistä vuosina 2021, 2022 ja 2023 oli yhteistyöpelejä. Tästä huolimatta noin 36 % kaikista viime vuonna Steamissa myydyistä peleistä oli yhteistoiminnallisia, mikä osoittaa, että vaikka kimppapelaaminen käsittää vain pienen osan Steamin portfoliosta, se on yksi kannattavimmista alueista. Sama luku on noussut jo 46 prosenttiin vuonna 2024, mikä johtuu todennäköisesti ainakin Palworldin ja Helldivers 2:n massiivisesta menestyksestä.

Yhteispelien määrä Steamissa on kaksinkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana


Ladataan seuraavaa sisältöä