Suomi
Gamereactor
lifestyle

Youtube saa pian oman community notes -työkalun

Ihmiset voivat pian lisätä tarvittavaa asiayhteyttä videoihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Väärän tiedon aikakaudella kaikenlaisten sisällöntuottajien voi olla helppo johtaa yleisöä harhaan eri sosiaalisen median alustoilla, mutta jotkut sivustot pyrkivät torjumaan tätä. Twitterillä on yhteisön muistiinpanoja, ja nyt YouTube keksii hyvin samanlaisen ominaisuuden.

Tästä päivästä lähtien otetaan käyttöön kokeellinen ominaisuus, jonka avulla tietyt YouTube-käyttäjät voivat kirjoittaa muistiinpanoja videoihin ja parantaa järjestelmää ennen sen laajentamista. Sen avulla nämä käyttäjät voivat olennaisesti tarkistaa videon tosiasiat. YouTuben bloginsa pilkkanäytössä voit nähdä jonkun lisäävän muistiinpanon esimerkiksi siitä, että jättiläiskilpikonnat eivät ole kuolleet sukupuuttoon.

Ihmiset voivat arvioida muistiinpanon sen hyödyllisyyden perusteella, mikä on ratkaiseva tekijä siinä, julkaistaanko se maailmanlaajuisesti vai ei. Lähteen mainitseminen voi auttaa muistiinpanon julkaisemisessa.

Pohjimmiltaan YouTube-käyttäjien on pian käsiteltävä faktantarkistajia kaikkialla, koska yhteisön muistiinpanot näyttävät olevan yksi tärkeimmistä tavoista, joilla alustat kohdistavat laajalle levinnyttä väärää tietoa. Meidän täytyy vain nähdä, lukeeko kukaan niitä.

Tämä on mainos:
Youtube saa pian oman community notes -työkalun


Ladataan seuraavaa sisältöä