Suomi
Gamereactor
esports
Call of Duty: Modern Warfare III

Activision Blizzardia syytetään väitetystä monopolista Call of Duty -esportsissa

OpTic Texasin toimitusjohtaja ja joukkueen entinen pelaaja vievät sen massiiviselle kustantajalle esport-käytännöistään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Call of Duty League toimii hyvin samalla tavalla kuin Overwatch League toimi, sillä jotta esports-organisaatiot saavat jalkansa oven väliin ja omistavat joukkueen franchising-liigassa, niiden on pulitettava kymmeniä miljoonia dollareita hankkiakseen paikan/olemassa olevan joukkueen. OpTic Texas -joukkueen omistaja ja organisaation entinen pelaaja väittää tämän käytännön olevan kilpailunvastainen ja haitallinen esportille ja siihen osallistuville.
Bloombergin lain mukaan Hector "H3CZ" Rodriguez ja Seth "Scump" Abner syyttävät Activision Blizzard esportsCall of Duty in monopolisoinnista, ja väite viittaa jo vuoteen 2016, jolloin megajulkaisija osti pääkilpailijansa Major League Gaming poistaen kaikki merkittävät uhat.

Kanteessa väitetään myös, että Activision Blizzard kieltäytyy sallimasta muiden turnausjärjestäjien isännöidä vastaavia tapahtumia, ja julkaisija on rajoittanut CDL: n 12 joukkueeseen, vaikka se on ollut toiminnassa useita vuosia tässä vaiheessa (OWL laajeni 12: sta 20 joukkueeseen vain muutaman kauden jälkeen) varmistaakseen, että vain Activisionin hyväksymät kumppanit voivat saada paikan liigassa. Oikeusjuttu menee jopa niin pitkälle, että heittää tarkan numeron CDL: n paikan ostamisesta, ja sen väitetään olevan noin 27.5 miljoonaa dollaria.

Tämän oikeusjutun mukaan kantajat vaativat korvauksia ja vahingonkorvauksia yli 680 miljoonaa dollaria, mutta voimme odottaa, että tämä viedään oikeuteen, koska Activision Blizzard on sittemmin kommentoinut GamesIndustrylle todeten: "Puolustamme voimakkaasti näitä väitteitä vastaan, joilla ei ole tosiasiallista tai oikeudellista perustaa. Olemme pettyneitä, että nämä esports-yhteisön jäsenet toivat tämän kanteen, joka häiritsee joukkueiden omistajia, pelaajia, faneja ja kumppaneita, jotka ovat investoineet niin paljon aikaa ja energiaa Call of Duty Leaguen menestykseen."

Call of Duty: Modern Warfare III
Photo: Activision

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä