Suomi
Gamereactor
laitearviot

AOC AG275QZ on pelinäyttö, jonka viidennen sukupolven pelinäyttö vakuuttaa

27" QHD, IPS, 270Hz: se on hienoa se.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

AOC:n Agon-sarja on siirtynyt viidenteen sukupolveensa. Testattu AG275QZ on 27" IPS-paneelillinen pelinäyttö, joka yltää hulppeaan 270 Hz virkistystaajuuteen tukien VRR:ää eli vaihtelevaa ruudunpäivitysnopeutta. Tulokas keskittyy olennaiseen ja on tiputtanut RGB-valojen lisäksi myös Agoneille tyypillistä punaista väritystä pois ulkokuorestaan ollen aikaisempaa mustempi. Kokonaisuus on tyylikäs ja yksinkertainen.

Pieniprofiilinen näyttö tuskin jättää ketään kylmäksi ainakaan mekaanisten säätöjen osalta. Katselukulmien säädöt ovat tarjolla kaikilla mahdollisilla akseleilla mukaan lukien korkeudensäätö ja pivot eli pystykääntö. Näytön yläpuolelta alaspäin pöytäpintaa kohden katsoen näytön jalka on A:n muotoinen ja varsin pieniprofiilinen. Se tulee laidoistaan vain muutaman sentin paneelin etureunan ulkopuolelle. Asennus jalankin kanssa onnistuu varsin pieneen 20 cm tilaan. Positiivisena yksityiskohtana AOC ei tarvitse erillistä virtalähdettä, ja premium-lisänä oikeassa laidassa on teleskooppimaisesti näytön sisään sujahtava kuuloketeline.

Takapuolen oikeaan laitaan sijoitettu ohjaustatti on löysähkö ja toimii samalla näytön virtapainikkeena. Erillinen virtapainike on parempi ratkaisu kuin pitkää painallusta vaativa yhdistelmäpainike. Hallintavalikko on kuitenkin selkeä ja looginen käyttää ohjaustatilla.

Liitännät ovat HDMI 2.0:n ja DisplayPort 1.4:n osalta tyypilliset, mutta USB 3.2 -liitäntöjä näytössä on yhteensä viisi kappaletta: neljä virtaa syöttävää USB-A:ta, ja yksi ulkopuolista virtaa haukkaava USB-B.

Tämä on mainos:

Uusi 270 Hz IPS-paneeli toistaa värit erittäin kattavasti, ja sRGB-tilassa vielä ammattikäyttömäisen tarkasti, mutta sitä käyttäessä ei pääse säätämään näytön kirkkautta ja kontrastia haluamakseen. Kirkkaus jää sRGB:llä 150 kandelaan, mikä ei monelle riitä valoisassa huoneessa, mutta pimeässä kylläkin. sRGB-väritilasta luopumalla kirkkauden saa nostettua noin kolminkertaiseksi sRGB:hen nähden. Väritoisto kärsii pykälän, mutta pienellä säätämisellä näytön saa toistamaan värit komeasti.

IPS-näyttöjen perisynti on IPS-hohde, jolta ei vältytä harmillisesti tälläkään kertaa. Se on selkein 270 Hz tilassa "overshootia" eli pikselien liiallista kirkkautta. HDR-käyttöön tästäkään näytöstä ei ole, sillä maksimikirkkaus on vaatimaton, vaikka HDR400 nimellisesti onkin tuettuna.

Kokonaisuudessaan uutukainen vakuuttaa, vaikka IPS-hohde vaivaa tummia pintoja katsellessa siinä missä muissakin IPS-paneeleissa. Pelikäytössä huippunopea paneeli on fantastisen hyvä. Parempaa 27" QHD -paneelia ei kirjoitushetkellä ole tullut vastaan. Se minkä näyttö häviää hintakilpailussa edullisemmille 27" QHD-näytöille, ottaa AOC kiinni nopeudessa ja kuvanlaadussa.

AOC AG275QZ on pelinäyttö, jonka viidennen sukupolven pelinäyttö vakuuttaa
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erittäin nopea paneeli, alhainen input lag, VRR, väritoisto, ohjaustatti on paras tapa navigoida konfiguraatiovalikkoja, mekaaniset säädöt, sisäänrakennettu oikean laidan kuuloketeline
-
Ei erillistä virtapainiketta, löysähkö ohjaustatti, IPS-hohteelta ei vältytä viidennenkään sukupolven kanssa, HDR400 ei ole oikea HDR
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä