Suomi
Gamereactor
laitearviot

Cooler Master CK721 (Cherry Red)

Kylmän viileä pikkunäppis

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Cooler Master CK721 (Cherry Red)

30-vuotista taivaltaan juhlistava taiwanilainen Cooler Master myy tällä hetkellä lähes kaikkea tietokonekäyttöön liittyvää. Monitoreita, koteloita, virtalähteitä, jäähdytysjärjestelmiä, kuulokemikrofoneja, kaapeleita ja tietysti kaupan on myös hiiriä sekä näppäimistöjä. Testiin saatu CK721 on langaton, mekaaninen näppäimistö ilman numeronäppäimistöä (TKL), ja se kokonaisuutena tarjoaa pienessä näppiskoossa yllättävän paljon. Testin yksilö on väriltään musta ja kytkiminä ovat lineaariset Cherry Redit.

Näppäintuntuma on mitä Cherry Rediin tottunut voi odottaa. ABS-muoviset näppäinhatut eivät liikoja napsu, mutta välilyönnin äänen kyllä erottaa muista painalluksista. Lineaariset painikkeet ovat taktiilisempaan tuntumaan tottuneelle hieman hataranoloisia, kun painallukselle ei saa selkärankaan mennyttä selvää napsahdusta vastineeksi. Kyse on kuitenkin puhtaasti tottumuksesta. Näppäintuntuma on kokonaisuudessaan pikkunäppikseksi erinomainen.

Harjattua alumiinia oleva pintalevy tuo mukavasti painoa ja laadun tuntua kokonaisuuteen. Erikoisuutena näppäimistöä voi kutsua modulaariseksi. Pintalevy, virtajohto, näppäimet ja oikeaan ylänurkkaan sijoitettu erinomainen metallinen äänenvoimakkuuden ja ledikirkkauden säädin ovat helposti vaihdettavissa. Se on myös Cooler Masterilla ollut suunnitelmana, sillä kaikkia näitä voi ostaa Cooler Masterilta. Ei vain ihan vielä, joten hinnastostakaan ei ole toistaiseksi tietoa.

Tämä on mainos:

Äänenvoimakkuuden säätimen alla on kolme makropainiketta ja oikean puolen alt- ja control-painikkeiden väliin on lisätty vielä pieni multimediapainike, jonka avulla painellaan perinteisiä F1-F12-painikkeita, valitaan RGB-profiileita. Hyvänä ratkaisuna painikkeiden etureunaan on merkattu makropainikkeen kanssa tapahtuvat toiminnot.

Cooler Master CK721 (Cherry Red)Cooler Master CK721 (Cherry Red)

Langaton yhteys haluttuun laitteeseen muodostetaan joko bluetoothilla tai 2,4 GHz langattoman verkon yli, joista jälkimmäistä varten päätelaitteeseen tulee kiinnittää mukana toimitettu minikokoinen USB-A-vastaanotin. Näppäimistön virtakytkin on nerokkaasti yhdistetty suoraan yhteystekniikan valitsimeen. Harmillisesti liikerata matalaprofiilisella liukukytkimellä on niin lyhyt, että näppäimistöä sammuttaessa tulee helposti erehdyksissä hutiosumia, ja sammuttamisen sijaan tulee napsuteltua bluetoothin ja 2,4 GHz -tekniikan väliltä.

Sisäänrakennettu akku ladataan USB-C-liitännän avulla. Punotun 1,8 metrisen kaapelin toisesta päästä löytyy USB-A-liitin. Akkukesto ei ole markkinoiden paras, mutta noin 50 tuntia RGB:n kanssa ei tunnu hassummalta tulokselta. RGB-ledit pois kytkemällä akkukesto pitenee noin 40 % eli 70 tuntiin. Lataaminen ei estä käyttämistä, joten langallinen näppiskäyttö onnistuu.

Tämä on mainos:

Rannetuki on näppäimistön selkein miinus. Se on käytännössä vain jämpti vaahtomuovipala ilman minkäänlaista magneettista tai mekaanista kiinnitysmahdollisuutta näppäimistöön. Toisaalta harva näppäimistöä mukanaan tai sohvalla kantava rannetukea kaipaakaan, mutta pysyvämmäksi ykkösnäppäimistöksi työpöytäkäyttöön rannetuen puute harmittaa. Arvosanaa voi tiputtaa ainakin pykälällä, jos tarkoitus on käyttää näppäimistöä vain staattisessa työpöytäkäytössä.

Pieni, mutta pippurinen näppäimistö tarjoaa hyvän kokonaisuuden, jos numeronäppäimistöä eikä suoria toimintapainikkeita kaipaa. Pieni koko mahdollistaa helpon ja vaivattoman liikuttelun, mutta kirjoitustuntuma on hyvä eikä näppäinasettelu aiheuta harmaita hiuksia. Sohvalle näppäimistö tarvitsee hiiren kylkeensä, mutta pieni koko antaa paljon anteeksi. Kirjoitushetkellä CK721 vaihtaa omistajaa noin 150 eurolla.

Cooler Master CK721 (Cherry Red)
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Näppäintuntuma ja näppäinasettelu, USB-C, ketterä koko esimerkiksi sohvalle tai laukkuun, bluetooth ja 2,4 GHz jonka valitsin toimii virtakytkimenä, helppo putsata ja muokata, äänenvoimakkuuden ja LED-kirkkauden säätimenä toimiva potikka
-
Rannetuki ja sen kiinnitys, virtakytkimen pieni liikerata
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä