Suomi
Gamereactor
laitearviot

Cooler Master GM27-FQS ARGB on kelpo vehje

Nimihirviö on yllättävän hyvä QHD-pelinäyttö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viileämpi mestari on parin viimeisen vuoden aikana laajentanut tarjontaansa oheislaitteista myös pelinäyttöihin. Testiin on saatu kourallisella konsonantteja nimetty, keskiluokan QHD-pelinäyttömalli GM27-FQS ARGB. Speksipyörää ei ole tarvinnut keksiä uusiksi, vaan se tarjoaa pelinäytöille tyypillisen 27", 165 Hz IPS-paneelin resoluutiolla 2560x1440, 1 ms vasteajalla ja ruudunrepimistä tasaavan VRR-ominaisuuden väriledejä unohtamatta.

Näytön mekaaniset säädöt ovat ensiluokkaiset. Katselukulmasäätöjen lisäksi näytössä on korkeudensäätö ja pivot eli pystykääntöominaisuus. Siron paneeliosan kontrastina on iso erottuva jalka, joka tulee kymmenisen senttiä paneelin pinnasta katsojaansa kohden pöydällä. Näppäimistöä ei saa edes niin halutessaan näytön välittömään läheisyyteen jalan viemän tilan takia. Toinen pieni harmitus on näytön vaatima ulkoinen virtalähde. Selvänä erikoisuutena voi mainita jalkaan sijoitetut väriledit, jotka toimivat erillisellä USB-virralla täysin muokkausvalikosta riippumattomana. Ei virtapiuhaa eikä siis LED-valoja, joten helppoa on.

Näytön takapuolella on virtapainike ja muut muokkauspainikkeet. Vaikka erillinen virtapainike on plussaa, huonolla toteutuksella voi senkin pilata. Virtapainikkeen EI sovi olla identtinen muiden painikkeiden kanssa, eikä ainakaan sijaita muiden muokkauspainikkeiden vieressä samassa pystysuorassa rivissä. Virhepainalluksilta on erittäin vaikea välttyä, eikä näytön sammuttaminen kesken muokkailun herätä riemunkiljahduksia. Kokonaisuudessaan muokkausvalikkoa on kömpelö selailla pystypainikkeiden kanssa näytön takapuolelta. Ohjaustatti tai ristiohjaimen muotoon sijoitetut painikkeet ovat paljon parempi ratkaisu. Onneksi pääasia eli kuvan näyttäminen sujuu erinomaisen hyvin.

Värit toistuvat kauniisti ja laajalti, vaikka kontrasti ja kirkkaus jäävät monesta kilpailijasta pykälän jälkeen. Paneeli on kuitenkin fantastisen nopea. Kirjoitushetkellä 165 Hz keskihintaisten QHD-näyttöjen luokassa kyseessä on yksi parhaista vaihtoehdoista, jos liiketoiston sulavuus on ykkösvaatimus käyttäjälleen. Syöttöviivettä on harvinaisen vähän, ja näyttö sopii mainiosti myös e-urheiluhenkisiin huippunopeisiin peleihin.

Tämä on mainos:

HDR-käyttöön näytöstä ei ole, sillä maksimikirkkaus on vaatimaton. Toisaalta kääntöpuolena näytön kirkkauden saa tiputettua poikkeuksellisen alhaiseksi: vain muutamaan kymmeneen nitsiin. Testiyksilön kanssa perinteistä IPS-hohdetta oli hyvin maltillisesti, mutta alareunan vasemmassa reunassa oli selvää valovuotoa havaittavissa, mitä tuskin jokaisessa tarjolla olevassa yksilössä on. Tuotantolinjan laadunvarmistuksessa on vielä parannettavaa.

Vaikka Cooler Masterin pelinäyttötuotanto on toiminut vasta muutaman vuoden, se kilpailee jo nyt vuosikausia kokeneempien pelinäyttömerkkien kanssa. Näytön saa tarjouksesta jo reilulla 300 eurolla, mikä paneelin nopeus ja väritoisto huomioiden on erittäin kohtuullinen hinta.

Cooler Master GM27-FQS ARGB on kelpo vehjeCooler Master GM27-FQS ARGB on kelpo vehje
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erittäin hyvä liiketoisto, väritoisto, alhainen syöttöviive, kirkkauden saa tiputettua hyvin matalaksi, mekaaniset säädöt ja pystykääntöominaisuus
-
Alareunan valovuoto testatussa yksilössä, erillisen virtakytkimen sijainti, kömpelö muokkausvalikko, ulkoinen muuntaja ja ulkoneva jalka, matala maksimikirkkaus eli oikea HDR puuttuu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä